Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea în munti, pe zapada, stânca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Diverse


Index » hobby » Diverse
» Serviciul de sanatate publica in statele unite ale americii


Serviciul de sanatate publica in statele unite ale americii
SERVICIUL DE SANATATE PUBLICA IN STATELE UNITE ALE AMERICII

1.DESCRIERE

Istoric

Cateva analize recente ale statutului activitatilor de sanatate publica din Statele Unite indica fragilitatea infrastructurii serviciului de sanatate publica. Proiectul functiunilor de sanatate publica a fost creat pentru a ajuta la clarificarea problemelor si pentru a dezvolta strategii si modalitati de a le rezolva. Atentie sporita va fi acordata: punerii de acord asupra serviciilor esentiale ale sanatatii publice; cuantificarii investitiei in aceste servicii la nivel federal, statal si local; evaluareii capacitatii curente si a nevoii de forta de lucru in domeniul sanatatii publice in diferite zone; dezvoltarii de directii indrumatoare pentru practici corespunzatoare in sanatatea publica; corelarii cu alte activitati pentru a identifica elementele sistemului informational necesare pentru conducerea serviciilor de sanatate publica, inclusiv relatiile dintre acele elemente ale sistemelor informationale ale serviciilor de sanatate private; dezvoltarii de strategii de imbunatatire a informarii publice si profesionale asupra naturii si impactului activitatilor de sanatate publica.
Proiect:

Pentru a solutiona aceste probleme, urmatoarele indatoriri vor fi preluate ca parte a Proiectului functiunilor de sanatate publica:

 1. dezvoltarea unui sistem de impozitare a serviciilor esentiale ce poate fi repede inteles si acceptat de catre comunitati
 2. folosirea sistemului de impozitare, evaluarea infrastructurii sanatatii publice si documentarea cheltuielilor locale, statale si federale in ceea ce priveste serviciile esentiale.
 3. propunerea unui mecanism pentru a asigura contabilitatea veniturilor rezultate din furnizarea serviciior esentiale de sanatate publica la nivel statal si local, pentru asigurarea unei mai bune flexibilitati in administrarea subventiilor federale pentru sprijinul sarviciilor de sanatate publica.
 4. dezvoltarea unei strategii de comunicare catre publicul general si catre politicienii cheie a naturii si a impactului serviciilor esentiale de sanatate publica
 5. documentarea si publicarea analizelor profiturilor rezultate din investitia in sanatatea publica.
 6. identificarea categoriilor cheie de personal din sanatatea publica necesar pentru a duce la indeplinire serviciile de sanatate esentiale, evaluarea capacitatilor si limitelor populatiei, si stabilirea unui mecanism de monitorizare a puterii si capabilitatii fortei de munca.
 7. dezvoltarea si publicarea unui set complet de indrumari explicative pentru o buna practica a sanatatii publice.
 8. colaborarea cu Comitetul informational PHS pentru a identifica datele si informatiile necesare implementarii eficiente a serviciilor de sanatate esentiale si dezvoltarea unei strategii pentru interfata dintre serviciile private si sistemele la nivel de populatie, asigurand disponibilitatea informatiilor necesare pentru amandoua categoriile.
 9. dezvoltarea unui proces pentru a asigura o colaborare corespunzatoare a comunitatii si includerea adecvata a perspectivelor in ceea ce priveste sanatatea publica in dezvoltarea unor obiective si scopuri nationale in domeniul sanatatii pentru anul 2010.
 10. dezvoltarea unei strategii de comunicare constanta intre partile interesate la nivel national, statal si local.

Coordonare proiect:

Proiectul va fi coordonat de un Comitet indrumator condus de Asistentul Secretar al Sanatatii si a Chirurgiei Generale, si ii include si pe sefii agentiei PHS si presedintii Asociatiei Ameicane de Sanatate Publica, Aociatia functonarilor publici teritoriali si de stat ai sanatatii, Consiliul de Mediu al Statelor, Asociatia Nationala a functionarilor rurali si municipali ai sanatatii, Asociatia Nationala a Forurilor Locale de Sanatate, Asociatia Nationala de Stat impotriva Abuzului de alcool si droguri, Asociatia Nationala a Programelor de sanatate mintala, Parteneriatul pentru prevenire si Sanatate publica.

Executia activitatilor va fi supravegheata de catre un Grup de Personal Executiv coprezidat de Asistentul Secretar adjunct al Sanatatii (prevenirea bolilor si promovarea sanatatii) si de Directorul Centrelor de Control si Prevenire a bolilor, si ii include pe desemnatii fiecarei organizatii reprezentate in Comitetul Indrumator.

Clubul de membri include grupuri ce au in comun o singura profesie sau un singur interes si sunt devotati implinirii obiectivelor Proiectului functiunilor de sanatate publica. Membrii afiliati participa des la Grupul de Lucru si la reuniunile Comitatului de Indrumare, a catorva subcomitete, fac schimb de informatii in mod regulat despre Proiectul functiunilor de sanatate pubilca.

Fiecare activitate specifica intreprinsa in acest proiectva fi supervizata de catre conducere si va fii sprijinita de personalul serviciului de Sanatate Publica. Acolo unde este posibil, structurile si dipsozitivele de comunicare existente vor fi folositeca baza a eforturilor intreprinse de proiect.

Orarul proiectului: finalizarea tuturor activitatilor Proiectului functiunilor de sanatate publica va avea loc in anul 2000.

Cheltuielile pentru sanatatea publica

 1. federale
 2. statale
 3. locale

Informatia privind sanatatea publica

 1. informatii de infrastructura
 2. planul de actiune pentru imbunatatirea informarii statale si locale despre sanatate

Pasii de dezvoltare a sanatatii publice

 1. ghid pentru serviciile comunitare preventive
 2. indrumar de practica pentru sanatatea publica

Comunicarea in serviciile de sanatate publica

 1. saptamana sanatatii publice nationale
 2. strategia de informare cu privire la sanatatea publica

Forta de munca din sanatatea publica, pregatire si educatie 1. grupul fortei de munca
 2. grupul curriculumurilor bazate pe competenta
 3. grupul de dezvoltare a sistemelor pentru invatamant la distanta

Asistenta administrata si sanatatea publica

 1. HEDIS
 2. urmarirea la nivel de judet a functiunilor si politicilor sanatatiii publice.

Oameni sanatosi 2010

 1. dezvoltarea capitolului referitor la infrastructura sanatatii publice
 2. sedintele regionale privind infrastructura sanatatii publice

Servicii esentiale

1. sanatatea publica in declaratia Americii

2. ACTIVITATI

Urmatoarele sunt Subcomitete sau proiecte derulate de catre Proiectul functiunilor de sanatate publica:

  1. Cheltuielile pentru sanatatea publica:

Proiectul functiunilor de sanatate publica, Biroul de planificare si evaluare, si Biroul de prevenire a bolilor si promovarea sanatatii au sponsorizat un numar de proiecte menite sa asigure o viziune mai completa a contributiilor natiunii la sanatatea publica. Diferitele proiecte au fost concepute sa identifice mecanisme care sa asigure atat informatia la nivel global al investitiei in domeniul sanatatii publice, la diferite nivele de guvernare, cat si informatia despre distribuirea cheltuielilor pe componente ale serviciilor esentiale de sanatate publica (asa cum sunt descrise in declaratia proiectului functiunilor de sanatate publica  Sanatatea Publica in America).

  1. Cheltuieli federale:

FY 95 (numai agentii ale serviciului de sanatate publica), publicat in MMWR

FY 96 (numai agentii ale serviciului de sanatate publica), distribuit participantilor la Proiectul de sanatate publica

FY 97 (HHS plus EPA), in curs de desfasurare

  1. Cheltuieli la nivel de stat:

1993-94, 8 state, numai agentii ale serviciului de sanatate publica, publicate in MMWR si un raport separat emis de catre Fundatia de Sanatate Publica

1995-96, 9 state, agentiile ce se ocupa de mediu si de sanatate generala, mintala, de abuzul de substante, publicate in MMWR, Jurnalul managamentului si practicii sanatatii publice, raport separat elborat de Fundatia de Sanatate publica

1998, 2 state

 1. Cheltuieli locale:

1995-96, statele incluse in cheltuielile la nivel statal trebuie sa estimeze nivelul cheltuielior locale din jurisdictia din care fac parte

1997, 3 departamente locale de sanatate, publicate ca raport separat de catre Fundatia Publica de Sanatate

1998, toate departamentele de sanatate din 2 state, in curs de planificareB.     Pasi de dezvoltare a sanatatii publice

Misiunea Proiectului de functiuni de sanatate publica are ca unul din obiective, „dezvoltarea si publicarea unui set complet de indrumari bazate pe dovezi pentru o buna practica in domeniul sanatatii publice.”

Ghid pentru Serviciile Preventive Comunitare:

Ca raspuns pentru obiectivul mai sus mentionat, Centrele pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) s-au oferit sa fondeze si sa asigure personal pentru dezvoltarea Ghidului pentru Serviciile Preventive Comunitare.

Similar Ghidului pentru Serviciile Clinice Preventive, aici exista si aici un comitet ce se ocupa cu indeplinirea sarcinilor, alcatuit din 12 experti nationali. In plus, toti partenerii Proiectului Functiunilor de sanatate publica au un rol de legatura. Actualizari regulate ale acestui proiect sunt facute la sedintele Grupului de Lucru.

Indrumarul de practica pentru sanatatea publica:

Elaborarea  acestui indrumar a fost prima oara facuta de catre Consiliul de Legaturi dintre Academie si practica sanatatii publice. Doua seturi de indrumare au fost dezvoltate: prevenirea bolilor cardiovasculare si definitivarea tratamentului tuberculozei. Consiliul isi leaga activitatea de Ghidul mentionat la punctul 1, prin asistarea la testari pe teren.

C.     Forta de munca in sanatatea publica, pregatire si educatie:

Acest subcomitet si cele trei subgrupuri ale sale, Grupul Fortei de munca, Grupul Curriculumurilor bazate pe competenta, si Grupul de dezvoltare a sistemului de invatamant la distanta, au terminat peste doi ani de munca cu raportul, Forta de munca din domeniul sanatatii publice: o agenda pentri secolul 21. Acest raport reprezinta primul pas in Proiectul Functiunilor de Sanatate Publica ce trateaza probleme din resursele umane din domeniul sanatatii publice. In prezent, aceste grupuri nu se intalnesc, dar in viitorul indepartat o sa trebuiasca sa ne reunim pentru a intreprinde si a coordona actiunile ce urmeaza.

  1. Oameni sanatosi 2010

Fiind cel mai nou subcomitet al proiectului, acest grup lucreaza la dezvoltarea unei zone de concentrare asupra infrastructurii sanatatii publice pentru programul Oameni Sanatosi 2010. Biroul programului de practica in domeniul sanatatii publice, centrele de control si prevenire a bolilor, coordoneaza dezvoltarea obiectivelor nationale pentru zona de concentrare propusa din partea Comitetului Indrumator al Functiunilor de Sanatate Publica. In prezent, doua intalniri nationale de grup de lucru au loc cu reprezentantii de la nivel federal, statal si local. Obiectivele imediate sunt formulate si circula intr-un cerc larg de parteneri.

Cadrul pentru capitolul referitor la dezvoltare il constituie cele 10 servicii publice esentiale si cele 4 componente majore ale infrastructurii: -sistemele, competentele, relatiile si resursele. Pentru informatii aditionale, va rugam sa contactati pe Pomeroy Sinnock, Ph.D, la tel. (770)488-2469 sau prin e-mail la pxs1@cdc.gov.

  1. Informatii privind sanatatea publica

Proiectul functiunilor de sanatate publica are un obiectiv legat in mod specific de informatie: „ Colaborarea cu Comitetul politicilor de date PHS pentru a identifica informatia si nevoia de informatie pentru implementarea eficienta a serviciilor esentiale de sanatate publica, si pentru a dezvolta o strategie pentru interfata dintre serviciile personale si sistemele valabile la nivelul intregii populatii, asigurand disponibilitatea informatiei necesare amandurora.” Comitetul politicilor de date PHS este un comitet intern DHHS care nu s-a mai intrunit de aproape un an, totusi Cmitetul politicilor de date DHHS (include toate agentiile de departament, nu numai agentiile serviciului de sanatate publica), un alt comitet intern, este cel cu care lucram acum.

Informatiile despre infrastructura domeniului de sanatate publica:

Acesta este un proiect intocmit de catre Grupul Lewin pentru elaborarea unui sondaj pentru a strange informatii despre infrastructura domeniului de sanatate publica. Proiectul se apropie de sfarsit si un raport este asteptat sa apara in aceasta toamna.

Planul de actiune pentru imbunatatirea informarii despre sanatate la nivel statal si local:

Acesta este un proiect ce se deruleaza pe o perioada de 5 ani, fondat printr-un acord cooperativ cu Biroul de Sanatate al Minoritatilor si cu Fundatia pentru Sanatate Publica. Cateva dintre agentiile Proiectului Functiunilor de Sanatate Publica strang bani pentru continuarea acestei activitati, pentru a continua dialogul dintre Agentiile de sanatate publica locale si statale, sectorul public al abuzului de substante, sanatate mintala, si agentiile de mediu, si organizatii din sectorul privat pe tema sistemelor informationale si a informatiei.

  1. Comunicarea in serviciile de sanatate publica:

Una dintre prioritatile membrilor proiectului functiunilor este sa faca in asa fel ca publicul sa fie mai constient de ceea ce face domeniul sanatatii publice pentru el.  1. Sapatamana sanatatii publice nationale :

Comitetul coordonator al acestui eveniment se intruneste regulat pentru a initia planurile evenimentului, de obicei in prima saptamana a lunii aprilie. Indicatiile preliminare sunt ca toate cele 50 de state au participat in 1997 in promovarea evenimentelor saptamanii nationale. Datele stabilite pentru 1998 sunt intre 6-12 aprilie, si tema multianuala va fi „ Oameni sanatosi in Comunitati sanatoase”. Colgate Palmolive a participat ca partener in acest an si a contrasemnat publicarea ghidului planificatorului din 1998. Exista de asemenea posibilitatea desfasurarii unui concurs foto si unui concurs national de fotbal in Washington D.C. pentru a ianugura celebrarea saptamanii. Jennifer Wierwille de la APHA este actualul presedinte.

  1. Strategia de informare cu privire la sanatatea publica:

Acest subcomitet a lucrat la un plan de coordonare a comunicatelor despre informatia privind sanatatea publica  cu Recenziile evolutiei programului Oameni Sanatosi 2000 si alye publicatii importante ale Departamentului de servicii sociale si de sanatate. In prezent, activitatile acestui subcomitet stagneaza in asteptarea aprobarii de departamentele superioare ierarhic.

  1. Asistenta administrata si sanatatea publica

Acest grup a fost format in 1995 pentru a schimba informatii cu privire la ceea ce au facut partenerii Proiectului in legatura cu ingrijirea administrata in asa fel incat sa fie posibila o colaborare. Acest grup nu s-a mai intrunit in sedinta de mai bine de un an.

  1. HEDIS:

In 1995, Comitetul National pentru Asigurarea Calitatii (NCQA) a inceput sa lucreze la o noua versiune a Fixarii Datelor si Informatiilor cu privire la Angajarea Planului de Sanatate (HEDIS), folosita pentru masurarea si raportarea calitatii asistentei acordate de catre organizatiile de asistenta adiministrata ale natiunilor. Versiunilor anterioare ale HEDIS le lipseau referiri la perevenire sau la masurile luate in sanatatea publica. Proiectul functiunilor de sanatate publica a rspuns chemarii de a propune noi masuri pentru HEDIS 3.0 si cel putin o jumatate dintre cele 33 de masuri noi adoptate de HEDIS 3.0 au fost propuse de catre paretenerii Proiectului, in principal datorita colaborarii si conducerii pe care Proiectul le asigura membrilor sai.

Urmarirea la nivel de judet a functiunilor si politicilor sanatatiii publice:

Cercetarea politicilor Mathematica, Inc. in contract cu Seviciul S.U.A. de sanatate publica, cu Biroul de Prevenire a bolilor si promovarea sanatatii, elaboreaza un studiu despre schimbarile in sistemul sanatatii, si ce impact au acestea asupra functiunilor domeniului sanatatii publice la nivel judetean. Studii de caz ale departamentelor locale de sanatate vor fi elaborate in 12 comunitati mentru a masura schimbarile in capacitatea departamentelor de sanatate de a indeplini cele 10 functiuni esentiale pentru programele selectate avand ca criteriu de baza populatia. Comunitatile incluse in studiile de caz sunt: Little Rock, AR; Phoenix, AZ, Orange County, CA; Indianapolis, IN; Miami, FL; Boston ,MA; Lansing, MI; Newark, NJ; Cleveland, OH; Greenville, SC; and Seattle, WA. Subiectele spre a fi dezbatute in vizitele teritoriale includ: (1) aranjamente sau acorduri intre departamente locale de sanatate si organizatii de asistenta administrata privind conducerea functiunilor de sanatate publica; (2) schimbari in scopul si volumul functiunilor indeplinite de catre departamentele locale de sanatate; (3) schimbari in bugetele pentru servicii personale si pentru populatie ale departamentelor; (4) gradul la care directorii departamentelor locale percep ca indeplinesc obiectivele si duc la bun sfarsit functiunile esentiale. Studiul este conceput pentru a colecta informatii de baza pentru anul 1996 si date ulterioare la intervale de doi ani. Studiul reprezinta o investigatie colaterala a amplului Studiu de urmarire a comunitatii, fondat de catre Fundatia Robert Wood Johnson si condus de catre Centrul pentru studierea schimbarilor in sistemul de sanatate. Acest studiu va asigura importante informatii contextuale despre schimbarile ample ce au loc in sistemul de sanatate al fiecarei comunitati.

H.    Servicii esentiale

In martie 1993, au inceput lucrarile la rolul viitor al sanatatii publice intr-un sistem reformat de ingrijire a sanatatii. Identificarea functiilor esentiale ale sanatatii publice si crearea unei terminologii comune si a unei descrieri a functiunilor a fost primul pas. Cu toate ca cele trei functii esentiale ale sanatatii publice elaborate de catre raportul Institutului de Medicina, Viitorul sanatatii publice (1998) au fost larg acceptate intre politicile sanatatii publice si ale academiei comunitare, ele nu explicau legislatorilor sau publicului general ce anume face sanatatea publica. O incercare initiala de a defini functiunile de sanatate publica, au fost incluse in Actul de siguranta a sanatatii (1993) al presedntelui Clinton. Ca rezultat, in 1994 cateva versiuni revizuite au inceput sa apara de la cateva grupuri de sanatate publica. In incercarea de a coordona o singura lista spre a fi folosita de catre comunitate, Proiectul functiunilor esentiale de sanatate publica a fost instituit de catre Dr. Philip Lee, pe atunci Secretar asistent al sanatatii. Un subcomitet al Grupului de Lucru, Grupul de Lucru al serviciilor esentiale, a fost format pentru o rafinare a limbajului. Declaratia de sanatate publica in America elaborata ulterior a fost revizuita si adoptata de catre Grupul Functiunilor Esentiale si de catre Comitetul coordonator. In 1995, numele acestui grup a fost schimbat in Comitetul coordonator si de executie a functiunilor sanatatii publice.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate