Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Satisfactia de a face ce iti place.ascensiunea īn munti, pe zapada, stānca si gheata, trasee de alpinism
Alpinism Arta cultura Diverse Divertisment Film Fotografie
Muzica Pescuit Sport

Alpinism


Index » hobby » Alpinism
» Coborarea libera


Coborarea libera
Coborarea libera

Art.127. - Stancile si pasajele stancoase de mai mica dificultate se coboara cu fata orientata catre vale, cu picioarele usor indoite si departate, avand corpul aplecat inainte. Calcarea prizelor se face cu calcaiele si mainile orientate catre inapoi si lateral, dupa principiile catararii. Pe timpul coborarii, privirea cerceteaza cu atentie prizele de pe directia stabilita, echilibrul se asigura cu mainile, pasirea se face prin miscari elastice folosindu-se opozitia mainilor si picioarelor. Nu este permis sa se execute salturi, sarituri sau sa se renunte simultan la prizele de mana si de picior.

(2) Cand panta devine mai inclinata militarul coboara oblic cu fata spre vale, sprijinindu-se cu o mana pe stanca pentru pastrarea echilibrului.
(3) Cand valoarea pantei creste, coborarea se face cu fata la stanca, executand o catarare inversa si cautand prizele printre picioare si prin observare laterala. Cand prizele permit, mainile se coboara cat mai jos posibil, corpul se intoarce usor intr-o parte. In momentul cand picioarele stabilesc noi puncte de sprijin, greutatea corpului se mentine in brate. Coborarea se continua cu mici traversari pentru evitarea peretilor spalati, lipsiti de prize, in general preferandu-se hornurile si fisurile mai largi.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate