Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
John Browne


John Browne


John Browne      

John Browne a intrat in conflict cu Biserica din pricina faptului ca a stat prea aproape de un preot, pe un vas de agrement, in 1517. "Stii cine sunt?" a intrebat preotul. "Te-ai asezat pe haina mea!"  "Nu domnule, nu stiu cine sunteti!" a raspuns Browne.  "Sunt un preot."  "Oh. Sunteti un preot paroh, un vicar sau confesorul vreunei doamne?" "Nu, sunt duhovnic, si fac liturghii pentru suflete" a raspuns omul. "Chiar? Este un lucru minunat!" a exclamat Browne, "Dar unde gasiti acest suflet cand faceti liturghia?" "Nu stiu." "Dar cum puteti mantui acest suflet daca nu stiti unde sa-l gasiti si unde sa-l lasati?" "Pleaca de aici!" a strigat preotul. "Esti un eretic si am sa ma rafuiesc cu tine!"      

Imediat ce a parasit vasul, preotul s-a dus direct la arhiepiscopul Warham. Trei zile mai tarziu, John Browne a fost ridicat din casa sa si a fost intemnitat in Canterbury, unde a si ramas pana vinerea de dinainte de duminica Rusaliilor, fara ca familia sa sa stie unde este.      In seara de dinainte de executia sa ca eretic, Browne a fost pus in butuci la Ashford, in Kent, locul unde traia si a fost gasit de sotia sa, care a stat toata noaptea alaturi de el ascultandu-i povestirea. Browne i-a aratat sotiei sale picioarele care i-au fost arse cu carbuni incinsi, pana la os, de catre episcopii Warham si Fisher "pentru a ma face sa ma dezic de Domnul meu, ceea ce nu voi face niciodata. Te rog, Elisabeth," a continuat Browne, "sa faci asa cum ai facut si pana acum si sa-i cresti pe copiii nostri in frica de Domnul."      

In ziua urmatoare, Browne a fost ars pe rug, in timp ce rostea cuvintele "In mainile Tale imi incredintez duhul. Tu m-ai rascumparat, o, Domn al Adevarului."       Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate