Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
E altceva mai important decat familia?desene, planse, jocuri de copii pentru copii
Animale pasari Casa gradina Copii Personalitati Poezii Povesti

Personalitati


Index » familie » Personalitati
Alice Bendon


Alice Bendon


Alice Bendon      

Alice Bendon era sotia lui Edward Bendon din parohia Stablehurst din Kent. Fiind dusa inaintea magistratului si acuzata de erezie, a fost intrebata de ce nu s-a dus la biserica.      

"Fiindca era atat de multa idolatrie acolo" a raspuns ea. Pentru acest raspuns, a fost trimisa la castelul din Canterburx. Cand sotul ei l-a implorat pe episcopul de Dover ca s-o elibereze, acesta a pus-o in libertate cu conditia sa mearga din nou la biserica. In ciuda rugamintilor sotului ei de a merge impreuna cu el la biserica, Alice a continuat sa lipseasca de la slujbe si a fost arestata din nou si intemnitata.      

Ea a trebuit sa stea in inchisoare noua saptamani timp in care nu i s-a dat voie sa aiba vizite, si trebuia sa stea cu hainele care erau pe ea si sa doarma pe jos pe niste paie iar ca mancare nu primea decat putina paine si apa in fiecare zi. In curand a slabit atat de mult si s-a imbolnavit incat abia mai putea umbla, dar dupa prima sa infatisare inaintea episcopului i s-au oferit conditii putin mai bune.      Impreuna cu alti sase oameni Alice a fost dusa inaintea comisarilor pe la sfarsitul lunii urmatoare, aprilie. Fiindca toti au tinut la marturisirea lor de credinta, au fost cu totii condamnati si dati pe mana serifului pentru a fi pedepsiti. Alice Bendon s-a purta cu mult curaj in fata rugului, dandu-si viata fara prea multa suferinta.       

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate