Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Didactica


Index » educatie » Didactica
METODE MODERNE DE PREDARE A LIMBII ENGLEZE - LOOKING THROUGH THE KEY-HOLE


METODE MODERNE DE PREDARE A LIMBII ENGLEZE - LOOKING THROUGH THE KEY-HOLE
METODE MODERNE DE PREDARE

A LIMBII ENGLEZE
LOOKING THROUGH THE KEY-HOLE

In termeni generali,METODA este cea care contureaza intregul demers de proiectare si realizare a actiunii evaluative,de la stabilirea obiectivelor de evaluare si pana la construirea si aplicarea instrumentelor de evaluare prin care intentionam sa obtinem informatiile necesare si relevante pentru scopurile propuse.

In ceea ce priveste METODELE MODERNE DE PREDARE,acestea asigura o alternativa la formulele traditionale oferind alte optiuni metodologice si instrumentale care imbogatesc practica evaluativa.

In cadrul procesului de invatare activitatea de predare,invatare si evaluare se realizeaza cu ajutorul unor elemente importante care se afla in stransa legatura, asigurand astfel o desfasurare coerenta si benefica a acestor procese.

Una dintre aceste metode moderne de predare este si METODA PRIVITULUI PE GAURA CHEII-LOOKING THROUGH THE KEY-HOLE,care este o metoda complexa,pentru ca ea inglobeaza si alte metode si tehnici de predare si evaluare,vizand astfel probele orale si scrise,dar mai ales observarea capacitatii si abilitatii de exprimare pana la acea data.

Este o metoda care ajuta si implicit dezvolta deprinderile lingvistice si mentale ale elevului,ajungand astfel la un rezultat foarte bine conturat si definit.

Aceasta metoda creaza acea posibilitate,, de a-ti da drumul la gura"(in limbaj popular),ceea ce inseamna foarte mult in invatarea unei limbi straine.De asemenea caracteristic acestei metode este si faptul ca ofera elevului posibilitatea de a aplica in mod creativ cunostintele insusite in situatii noi si variate.

Pentru ca obiectivele propuse sa fie atinse se folosesc mai multe tipuri de itemi si anume: Itemi de transformare-Transformation Items, pe care l -am folosit si eu concretizandu-l in urmatorul exercitiu;

Put fallowed verbs at Present Continuous:

- I (help) my mum in the garden.

- Sally (clean)the bathdroom.

- We (work) in the kitchen together our mum.

-I(read,negativ)this book.

- You(play,negativ)with us today.

Alte tipuri de itemi folositi pentru atingerea obiectivelor propuse sunt si Itemii subiectivi care permit testarea deprinderilor care vizeaza originalitatea,creativitatea si caracterul personal al raspunsului.Acesti itemi cer elevului un efort de gandire si de organizare a gandirii pentru a se exprima in mod coerent.

Acest item poarta denumirea de Povestire dupa desene-Talking about this drawing si se aplica atat pentru evaluarea deprinderilor de comunicare orala cat si scrisa.Astfel se pot povesti fotografii decupate din reviste diferite desene,benzi desenate e.t.c

Profesorul cere elevului sa recunoasca obiectele din desen,iar apoi sa povesteasca in propozitii simple cele vazute.Bineinteles exista riscul ca elevul sa se incurce dar nu e totul pierdut ,profesorul fiind cel care cu ajutorul unor intrebari simple il ajuta pe elev,astfel incat impreuna sa se atinga obiectivele propuse.

Acest tip de item permite o oarecare libertate de exprimare chiar daca subiectul discutiei este fixat de desenul propriuzis,totusi elevul isi poate alege propriile sale cuvinte si expresii potrivite cu subiectul dat.

Exista si varianta ca profesorul sa ceara elevilor sa indice locul obiectelor recunoscute,sa le descrie si sa le indice locul fata de celelalte obiecte.

Exact la un astfel de exercitiu m-am oprit si eu dat fiind faptul ca aceasta metoda alternativa sau complementara de evaluare este un mare potential instructiv,educativ si mai ales formativ.

Exercitiul propus de mine a fost urmatorul

-I have in my room(un pat,o masa si 4 scaune).

- Betty has a nice furniture(in dormitor).

-I like (tablourile )of ours house because they are big.

-I'm helping my mum to clean(baia).

-(Covorul si perdeaua) of my room are red,because I like very     much this colour.

In principiu,parcurgerea si discutarea acestor itemi (Tansformation Items si Talking about this drawing)si nu numai duce la rezultatul mult dorit.

Maxima eficienta a acestei metode poate fi atinsa foarte usor tocmai datorita flexibilitatii acesteia putand fi folosita in scopul atingerii numeroaselor obiective.

LOOKING THROUGH THE KEY-HOLE

TALKING ABOUT

THIS DRAWING

THE PRACTICE #2

TRANSFORMATIONS

ITEMS

THE PRACTICE #1

THE RESULTTHE ABILITY OF

EXPRESSIONS

ONESELF

PROIECT DIDACTIC LA
 LIMBA ENGLEZA

DATA: 5-th March

FORM:5-th(second year of study)

UNIT:Number 4

LESSON:HAPPY BIRTHDAY!

LESSON'S KIND(Tipul lectiei) The estimate of the last informations and to strenghten, too.(Evaluarea conostiintelor din lectiile anterioare precum si consolidarea acestora).

LESSON AIMS(Obiectivele propuse si urmarite

-to make the students;

-recognize the words of the drawing;

-recognize the structure of the drawing;

-to express oneself or with the teacher's help;

AIDS(Materiale didactice,echipament scolar):

-the textbook;

-the blackboard;

-the chalk;

-the cut-outs;

-the drawing;

SKILLS(Scopul lectiei) Listening,Reading,Speaking,Writing

WARM-UP(Moment organizatoric):

1.CHECKING OF THE HOMEWORK:-se va verifica tema

2.PRESENTATION:

Tinand cont de metoda folosita adica de metoda LOOKING THROUGH THE KEY-HOLE ,,PRIVESTE PRIN GAURA CHEII ,,profesorul trebuie sa-i pregateasca pe elevi astfel:

- alegand cateva tipuri de exercitii prin intermediul carora sa se recapituleze acele notiuni care mai apoi sa foloseasca la atingerea scopului propus.

-sa foloseasca desene ajutatoare care sa duca la eficientizare

maxima in ceea ce priveste exprimarea libera,fluenta si

corecta.

Exercitiile alese de mine au urmatorul continut:

PRACTICE #1

1.Put fallowed verbs at the Present Continuons:

a) I (help) my mum at the kitchen.

b)Sally (clean) the bathroom.

c)We(work) in the living-room together our mum.

d)I(read,negative) this book.

e)You(play,negative)with us today.

PRACTICE #2

2. Translate the words in English:

a)I have in my room (un pat,o masa si 4 scaune).

b)Betty has a nice furniture(in dormitor).

c)I like (tablourile)of our house because they are so big.

d)I'm helping my mum to clean (baia).

e)I like very much (fotoliile si biroul) of my room.

3.INFORMATION'S FIXING:-oral practice and writing.

Odata cu parcurgerea exercitiilor anterioare se discuta de aceasta data pe seama desenului dat,deja putandu-se folosi aceste cunostiinte la descrierea in propozitii simple a imaginii.

Profesorul va ajuta ori de cate ori va fi nevoie la formularea propozitiilor atragand astfel atentia elevilor corectandu-i si repetand in acelas timp varianta corecta a acestora.

Se pot folosi urmatoarele intrebari simple cunoscute de fapt in practica predarii limbilor straine ca si intrebari ajutatoare in scopul fixarii cunostiintelor tocmai reamintite ,parcurse si aprofundate in aceasta ora.

Where is the book?

What is on the table?

What is there in this room?

4.THE FINAL INFORMATION'S FIXING(FIXAREA FINALA A CUNOSTINTELOR) se incearca sa se stabileasca o legatura intre cunostintele noi dobandite si competentele pe care dorim sa le formam;fixarea permite nu numai verificarea gradului de intelegere si de asimilare a ceea ce tocmai s-a predate ci si descoperirea lacunelor,greselilor care s-au ivit pe parcursul orei;

pentru o fixare eficienta se recurge la explicarea,aprofundarea diferitelor exercitii atat concrete(din manual)cat si creative(spontane).

5.TO GIVE THE HOMEWORK:-se da tema de casa.

Deseneaza o camera in care sa se gaseasca urmatoarele obiecte

Draw your room:3 chairs,2 tables(one big,one small),a bed ,a TV,lamp, a pair of shoes,a flower vase,books,the bookshelf,2 aimchairs.

6.THE STUDENTS'NOTE:-notarea elevilor.

POSTER

LOOKING THROUGH THE KEY-HOLE
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate