Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Transporturi


Index » business » Transporturi
Sisteme de plata electronica (EPS)


Sisteme de plata electronica (EPS)


Sisteme de plata electronica (EPS)

1. Consideratii generale

Sistemele de plata electronica (EPS - Electronic Payment Systems) folosesc mijloacele electronice de comunicatie si tehnicile de prelucrare si stocare a datelor pentru automatizarea proceselor de incasare a taxelor. Mediile electronice utilizate pentru taxare pot stoca informatia in formate care permit citirea si scrierea acesteia. Sistemele electronice de plata ofera avantaje atat organizatiilor de transport, cat si utilizatorilor.

2. Tehnologii EP

Benzile magnetice de la cartela pot fi imprimate pe cartele din carton, material plastic, similar cartelelor de credit standard sau cartelelor pentru bacomat.Materialul magnetic poate avea coercitivitate mica caz in care scrierea se face mai usor sau coercitivitate mare pentru o siguranta mai buna.

Coercitivitatea magnetica masoara intensitatea campului magnetic extern necesar pentru a modifica starea de magnetizare a suportului magnetic. Materialul magnetic poate fi protejat, pentru o durata de viata foarte mare, prin acoperire cu un strat subtire de material plastic.Cartelele de credit au avantajul major ca ofera calatorului facilitatea unui mediu de plata a texelor fara numerar.

In mod strict tehnic, termenul de cartele inteligente se refera la cartelele cu un circuit integrat preprogramat (cip) incorporat. Exista trei tipuri de cartele inteligente:

  1. Cartelel cu contact cer un contact fizic intre cartela si echipamentul de citire, necesitand de regula introducerea cartelei intr-o fanta.
  2. Cartelele fara contact nu necesita introducerea lor intr-o fanta sau intr-un cititor.
  3. Cartela combinata este o inovatie recenta in tehnologia cartelelor inteligente, care combina caracteristice cartelelor cu contact si ale celor fara contact. Cartelele combinate folosesc "doua portofele" separate pentru interfata, sau "un singur portofel".


Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate