Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Protectia muncii


Index » business » Protectia muncii
Sanatatea si Securitatea muncii


Sanatatea si Securitatea muncii


Sanatatea si Securitatea munciiFara ocrotirea mediului, nu se poate asigura dezvoltarea durabila. Dezvoltarea durabila include protectia mediului, iar protectia mediului conditioneaza dezvoltarea durabila. Cerintele si exigentele existente la nivelul Uniunii Europene impun o noua abordare a problemelor globale de mediu, din punct de vedere al efectelor si presiunii asupra mediului.Situata in zona Europei de interferenta a ecosistemelor complexe carpato-danubian si danubiano-pontic, Romania are o zestre naturala si peisagistica de o frumusete, varietate si echilibru de invidiat.

Sunt o multitudine de colturi ale naturii in aceasta tara, ocrotite de oameni, care le-au infrumusetat cu locuinte, biserici, ansambluri arhitectonice, lacuri de acumulare si alte constructii ce oglindesc geniul lor creator.Problemele de protectie a mediului sunt deosebit de complexe si vizeaza toate sectoarele de activitate: economice, sociale si politice. Rezolvarea acestor probleme reclama participarea tuturor celor implicati in poluarea factorilor de mediu: agenti economici, departamente, ministere, dar si a acelora care sunt interesati in ocrotirea mediului: in primul rand populatia si reprezentantii ei alesi in diverse organisme, organizatii neguvernamentale, intreaga structura statala.

Poluarea mediului - principalii factori
Sursele principale emitente de poluanti sunt: -sursele fixe industriale, concentrate, de obicei,pe mari platforme industriale, dar si intercalate cu zone de locuit intens populate (dezvoltate,preponderent pe verticala); -circulatia auto, in special de-a lungul marilor artere incluzand si traficul greu;-santiere de constructie si betoniere; -centralele electrotermice; -surse difuze de combustie;Principalele obiective ale politicii de mediu din Romania sunt create pentru a garanta un mediu curat, si urmaresc sa asigure o viata sanatoasa populatiei, sa duca la eliminarea saraciei si a degradarii mediului, sa regenereze economia pe baza principiilor de dezvoltare durabila si sa armonizeze legislatia nationala privind protectia mediului cu cea a Uniunii Europene.

Poluarea aerului se datoreaza in proportie de 50% dioxidului de carbon. Se stie ca, in linii mari, fiecare kilogram de petrol sau de carbune produce prin ardere trei kilograme de dioxid de carbon. Crescand concentratia de CO2 in conditiile in care ceilalti factori care contribuie la producerea efectului de sera nu se schimba, in anul 2050 supraincalzirea va creste cu 4-5C In conditiile dezvoltarii civilizatiei, cu toate avantajele si dezavantajele ei, protectia si imbunatatirea conditiilor de mediu au devenit pentru intreaga umanitate un obiectiv primordial.

Protectia mediului inconjurator
ISOVER, liderul mondial in domeniul materialelor termo- si fonoizolatoare, s-a implicat dintotdeauna in protectia mediului inconjurator si si-a imbogatit permanent gama de produse in scopul promovarii unor materiale eficiente, conforme cu cele mai avansate tehnologii. Produsele ISOVER corespund, atat prin materiile prime utilizate, cat si prin tehnologia de fabricare, tuturor normelor internationale privitoare la protectia mediului si a climei.
Alterarea climatului la nivelul intregii planete prin emisia unor importante noxe in atmosfera reprezinta cea mai mare sfidare ecologica la adresa omenirii din acest secol.
Efectul de sera. Bioxidul de carbon si bioxidul de sulf
Principalul vinovat de producerea efectului de sera (peste 50%) este bioxidul de carbon (CO2). Al doilea element nociv ca importanta este bioxidul de sulf (SO2); cantitatea mare de CO2 si SO2 emisa in atmosfera se datoreaza despaduririlor masive.
Transportul urban si emisia de SO2
Principala sursa a emisiei de SO2 in atmosfera o reprezinta mijloacele de transport. Aceasta situatie este dramatica in aglomeratiile urbane, unde poluarea atmosferica se datoreaza concentratiei ridicate de noxe.
Izolarea corespunzatoare a constructiilor: o solutionare a problemei
Izolarea eficienta a edificiilor reprezinta o solutie a problemelor prezentate mai sus. Izolatiile realizate cu produsele ISOVER permit nu numai diminuarea consumului de energie termica, ci si reducerea semnificativa a cantitatilor imense de noxe in atmosfera.
Un spatiu bine izolat contribuie la ameliorarea confortului termic si acustic al utilizatorului. Sensibilizate de aspectele ecologice prezentate, guvernele majoritatii tarilor europene au promulgat legi cu privire la consumul energetic si necesarul minim de materiale termoizolatoare.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate