Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Protectia muncii


Index » business » Protectia muncii
Organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor


Organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor


ORGANIZAREA ACTIVITATII DE APARARE IMPOTRIVA INCENDIILOR

Descriere

Unitatea cuprinde competentele necesare cadrului tehnic cu atributii PSI privind stabilirea necesarului de personal si atribuirea de responsabilitati pentru executarea activitatii de PSI si determinarea procedurii de lucru privind activitatea PSI

ELEMENTE DE COMPETENTA

CRITERII DE REALIZARE1. Stabileste necesarul de personal pentru executarea activitatii de PSI

1.1. Necesarul de personal este stabilit in corelatie cu specificul si complexitatea activitatii care se desfasoara.

1.2. Necesarul de personal este determinat in functie de caracteristicile individuale ale executantilor din domeniul PSI.

1.3. Stabilirea necesarului de personal este realizata in corelatie cu intervalul de timp alocat pentru desfasurarea activitatii de PSI.

2. Atribuie responsabilitati personalului din domeniul PSI

2.1.Responsabilitatile sunt repartizate personalului cu atributii de PSI in corelatie cu prevederile inscrise in fisa postului.

2.2. Atribuirea responsabilitatilor se realizeaza in functie de particularitatile operatiilor de executat. 

2.3. Responsabilitatile sunt repartizate tinandu-se cont de caracteristicile individuale ale angajatilor cu atributii de PSI.

3. Stabileste procedura de lucru privind activitatile PSI

3.1. Procedura de lucru este stabilita in functie de natura activitatii care urmeaza sa se desfasoare.

3.2. Stabilirea procedurii de lucru se realizeaza in corelatie cu cerintele precizate in reglementarile specifice domeniului PSI.

3.3. Procedura de lucru este stabilita in functie de scopul activitatii de prevenire si stingere a incendiilor

GAMA DE VARIABILE

Specificul activitatilor: control de prevenire, reparare/intretinere mijloace tehnice PSI, stingerea unui incendiu, etc;

Operatii de executat: verificarea sistemelor de prevenire/stingere a incendiilor, realizarea dispozitivului de interventie in caz de incendiu, controlul modului de respectare a prevederilor normelor, verificarea documentatiilor tehnice de executie/sau referitoare la asigurarea interventiei de stingere, demontare/montare/reparare utilaje si echipamente, redactare de documente justificative, etc.

Caracteristici individuale ale angajatilor cu atributii PSI: nivel de specializare, vechime, experienta, stapanire de sine, indemanare, spirit de observare, aptitudini fizice (rezistenta la efort, noxe, stres, etc.)

Scopul activitatii de PSI: inlaturarea starilor de pericol/ cauzelor potentiale de incendiu/incalcarilor de la normele specifice de P.S.I., cunoasterea regulilor de PSI de catre salariati, stingerea incendiilor, salvarea persoanelor si bunurilor materiale periclitate de incendiu, limitarea efectelor incendiului asupra vecinatatilor/mediului, etc.

Reglementari: O.G.R. nr.60/1997 aprobata prin Legea 212/1997; H.G.R. nr.571/1998; O.M.I. nr.775/1998; normative tehnice republicane, prescriptii tehnice.

GHID PENTRU EVALUARE

Cunostinte:

- continutul activitatilor PSI

- cunostinte tehnice generale

- cunostinte specifice profilului de activitate

- principii de organizare a activitatii PSI

- prevederile actelor normative din domeniul apararii impotriva incendiilor

- proceduri/metodologii de lucru

- nivelul de pregatire si experienta in domeniul PSI al diferitelor categorii de personal

- scopul activitatii PSI

- tehnici de comunicare

Evaluarea va urmari:

- capacitatea de stabilire a necesarului de personal in functie de complexitatea activitatii care se desfasoara, intervalul de timp alocat si nivelul de pregatire/experienta executantilor din domeniul PSI

- capacitatea de repartizare a responsabilitatilor in functie de caracteristicile individuale ale angajatilor cu atributii PSI si particularitatile operatiilor de executat

- capacitatea de stabilire a procedurii de lucru privind activitatile PSI in corelatie cu cerintele reglementarilor specifice si in functie de natura si scopul activitatii de prevenire si stingere a incendiilor care urmeaza sa se desfasoare

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate