Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Premiul pentru cel mai norocos cititor - studiu de caz: "agenda" -


Premiul pentru cel mai norocos cititor - studiu de caz: "agenda" -


PREMIUL PENTRU CEL MAI NOROCOS CITITOR - Studiu de caz: "AGENDA" -

Una din tendintele cele mai semnificative remarcate in evolutia mediilor de informare romanesti este dezvoltarea puternica a presei locale si a celei regionale si transformarea acestora intr-un competitor foarte serios pentru mediile de informare nationale.

In competitia lor cu editorii de publicatii cu difuzare nationala, editorii locali au incercat sa utilizeze diferite tehnici de promovare a vanzarilor pentru a construi o imagine favorabila publicatiilor lor in randul cititorilor si pentru a capta interesul acestora inspre cotidianele si periodicele locale si regionale.

Unul dintre cele mai reprezentative cazuri de succes in competitia local / regional / national il constituie Trustul de presa "Agenda" si publicatia sa saptamanala cu acelasi nume. Avandu-si primele aparitii in primavara anului 1990 si aflata, in septembrie 1998, in al noualea an de existenta, saptamanalul de informatii si divertisment "Agenda" a devenit cea mai importanta publicatie periodica axata pe transmiterea de informatii generale, economice, sociale, politice, culturale, sportive si de divertisment, cu specific local si regional, din zona de sud-vest a Romaniei.Publicatia apare in Timisoara intr-un tiraj mediu saptamanal de circa 90.000 de exemplare dar este difuzata si in localitati urbane si rurale din judetul Timis si in localitati urbane din judetele Arad (Arad si Lipova), Caras-Severin (Resita, Caransebes, Bocsa), Hunedoara (Deva si Hunedoara) si Bihor (Oradea). Sistemul de difuzare prin abonamente este dezvoltat in exclusivitate in judetul Timis, in celelalte localitati (judete) publicatia putand fi procurata de la standurile difuzorilor de presa.

"Agenda" si-a format in cei 9 ani de existenta un public stabil a carui fidelitate a constituit suportul esential pentru succesul publicatiei. Pentru a rasplati preferintele solide ale acestui public pentru "Agenda", dar si pentru a atrage noi segmente de cititori, colegiul de redactie al saptamanalului a decis sa organizeze un concurs care sa aduca norocosului castigator un premiu de fidelitate.

Formula de desfasurare a concursului, asa cum se gaseste in vigoare in aceasta perioada, presupune acordarea unui premiu saptamanal cititorului care se prezinta la sediul redactiei cu o bancnota de 10.000 lei avand inscriptionata o anumita serie formata din 6 cifre, serie care coincide cu cea stabilita prin tragere la sorti de catre unul dintre castigatorii editiilor precedente ale concursului. Aceasta tragere la sorti este publica, la ea putand sa asiste orice persoana care doreste acest lucru.

Cel care detine bancnota avand inscriptionata seria de 6 cifre castigatoare, indiferent de seria bancnotei, poate sa se prezinte la sediul redactiei aducand bancnota de 10.000 lei si un cupon publicat in penultima pagina a revistei pana in miercurea imediat urmatoare aparitiei revistei (aceasta apare sambata) la ora 11.00.

Daca se prezinta mai multi castigatori, premiul de un milion lei urmeaza sa fie impartit intre acestia. Daca nu se prezinta nici un castigator, in termenul stabilit, premiul se reporteaza pentru saptamana urmatoare.Plata premiului se efectueaza dupa expirarea termenului-limita de prezentare pentru a se asigura certitudinea ca nu mai exista si alti castigatori potentiali. Inainte de efectuarea platii, se va face verificarea autenticitatii bancnotelor de catre o echipa de experti ai Bancii Nationale a Romaniei.

*

Cunoscand aceste elemente de regulament al concursului "Agenda", care este opinia dumneavoastra fata de utilitatea si eficienta desfasurarii acestei competitii intre cititorii revistei ? Daca ati fi editorul revistei, ati reorganiza acest concurs ? Cum ati face-o si care sunt argumentele care ar impune aceasta reorganizare ? Presupunand ca ati fi unul dintre cititorii revistei, credeti ca premiul oferit saptamanal - un milion lei - este suficient de motivant pentru a va determina sa va scotociti buzunarele timp de 4 zile pentru a gasi o bancnota de 10.000 de lei castigatoare ?Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate