Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» POTENTIALUL PIETEI


POTENTIALUL PIETEI


POTENTIALUL PIETEI

Capacitatea pietei este un alt indicator important al dimensiunii pietei produsului si se calculeaza luand in considerare numarul de consumatori, in cazul nostru aproximativ 200 si intensitatea consumului pe o persoana (I).

Volumul cumparaturii specifice este cantitatea achizitionata de o persoana la o cumparare (Vs). In cazul nostru este de 1 pana la 5 mese de tenis, deci o medie de 3.

Frecventa de consum este foarte mica (fc), deoarece bunurile produse de noi sunt cu o folosinta indelungata, in medie de 10 ani. Daca structuram productia, respectiv vanzarile pe doua categorii, in functie de pret (prima categorie - mese de 130 USD - a doua categorie - mese de tenis de 250, respectiv 420 USD) atunci vom calcula doua cote de piata:

Cp = N x I = N x Vs x fcCp1 = 200 x 3 x 0,2 = 120

Cp2 = 200 x 3 x 0,05 = 30

Prin definitie, cota de piata detinuta de o firma este ponderea detinuta de firma respectiva pe piata produsului sau produselor pe care le fabrica. In cazul firmei Kapo, avand in vedere volumul de vanzari inregistrat la produsele concurente, atat rezultate ale productiei nationale, cat si din exterior, consideram cota de piata ca avand valoare de 10%.

Cp = Pi / Pt x 100  

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate