Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» ANALIZA MICROMEDIULUI DE MARKETING AL FIRMEI


ANALIZA MICROMEDIULUI DE MARKETING AL FIRMEI


ANALIZA MICROMEDIULUI DE MARKETING AL FIRMEI

Micromediul marketingului cuprinde acei factori interni si forte externe care influenteaza in mod direct activitatea firmei si asupra carora se poate exercita un anume control. Se defineste ca fiind ansamblul agentilor externi, cu care organizatia stabileste relatii directe, generate de necesitatea atingerii obiectivelor sale, prezente si viitoare, impreuna cu firma insasi.

Componentele micromediului sunt:

v    Furnizoriiv    Intermediarii

v    Consumatorii

v    Concurentii

v    Organismele pubilce

v    Firma

1. Firma

Fabrica de mobilier si componente de mobilier din fag, stejar si rasinoase
SIM, 13 ani de experienta in serviciul clientilor francezi si romani.

S.C. SARMASU INTERNATIONAL MOBILA S.R.L. este o firma cu capital integral privat, infiintata in 1994, cu sediul social in Sarmasu, str. Garii, nr.3, judetul Mures. Forma juridica este de societate cu raspundere limitata si a fost infiintata in baza Legii 31/1990 cu privire la societatile comerciale.

Obiectul principal de activitate este productia si comercializarea de mobilier si componente de mobilier din fag, stejar si rasinoase.

  • Categorii de produse:
  • Sufragerii
  • Mobila birou
  • Mobila dormitor
  • Mobila bucatarii
  • Canapele fixe si extensibile
  • Fotolii
  • Coltare fixe si extensibile
  • Banchete clic-clac
  • Accesorii

Firma intra in relatie cu toate componentele micromediului. Acestea sunt: relatii de aprovizionare, de vanzare, de colaborare sau concurenta, in functie de natura activitatii prestate.

Firma trebuie sa-si indeplineasca functiile sale cu costuri cat mai mici posibil. Asadar, societatea consta dintr-un sistem de relatii ce iau nastere atunci cand organizarea resurselor depinde de un antreprenor. Pentru intelegerea naturii firmei se va pleca de la notiunea de economie. Prin economia de castig a marketingului omul tinteste doua scopuri, unul subiectiv - profitul si altul etic - social, productia de bunuri si servicii in vederea satisfacerii nevoilor si preferintelor consumatorilor.

S.C. SARMASU INTERNATIONAL MOBILA S.R.L (SIM) plaseaza in centrul atentiei clientul, cu necesitatile si dorintele sale. Urmareste satisfacerea acestora la un nivel inalt prin oferirea celor mai bune combinatii de pret si calitate a produselor si serviciilor comandate de clienti. Este cunoscut faptul ca in prezent oamenii doresc o locuinta in care sa le reprezinte personalitatea, caracterul.

Inginerii specializati in mobilier ai firmei intampina cu succes viziunea clientilor asupra obiectelor necesare locuintei pentru a avea un mediu favorabil in care sa-si desfasoare activitatile zilnice.

Spatiul de productie foarte bine amenajat precum si folosirea de echipamente tehnice si auxiliare de ultima generatie fac ca produsele noastre sa fie conform conditiilor impuse de legislatie, precum si standardelor internationale.

Punctele forte ale firmei prin care aceasta si-a castigat si loializat clientii sunt::

Produsele si serviciile au un inalt nivel de calitate

Punctualitate: rodusele si serviciile se vor realiza la termenele stabilite de ambele parti

Produsele se caracterizeaza prin calitate si garantie

Preturi competitive

Reputatie buna pe piata

Permanent am incercat sa facem progrese si sa ne apropiem de standardele autoimpuse in ceea ce priveste calitatea a ceea ce oferim . Marturisim sincer ca inca nu le-am atins in totalitate, dar perseveram.

Ceea ce SIM doreste pe viitor este valorificarea cat mai buna a resurselor firmei, extinderea activitatii de comert si a celei de productie si gasirea de noi piete de desfacere. 

Clientii

Cel mai important punct forte al afacerii este relatia continua cu clientul. S-ar comite o mare greseala daca cei ce vand s-ar concentra mai degraba asupra a ceea ce vor sa vanda, decat asupra a ceea ce clientii doresc sa cumpere.

S.C. SARMASU INTERNATIONAL MOBILA S.R.L (SIM) a incercat si a reusit sa fidelizeze clientii sai interni si externi.

"Prin politica noastra de a optimiza raportul pret/calitate a dat roade, numarul beneficiarilor nostri in continua crestere fiind o dovada in acest sens. Nu este putin lucru pentru noi ca, odata stabilite, relatiile s-au pastrat si au devenit din ce in ce mai apropiate. Fiecare revedere se face exclusiv cu zambetul pe buze, niciodata cu sprancene incruntate. Suntem convinsi ca aceasta forma de relatie este avantajoasa pentru ambele parti : clientii nostri, care descopera ca le mai este necesar ceva in birou, casa,hotel, restaurant sau in gradina stiu ca pot conta pe cineva care sa le raspunda mereu - 'avem produsul cerut'. Pentru noi este foarte important sa putem spune cat mai des ' am reusit'."

Clientii nostrii sunt persoane juridice autohtone si firme din exteriorul tarii, din Franta. Clientii din interiorul tarii noastre reprezinta 40% din cifra de afaceri, iar cei externi 60%.

Principalii clienti pe piata franceza sunt marile magazine se desfacere pentru mobilier si accesorii:

S.C.  ADELAUR

S.C. AGENCE D'ACTIONS COMMERCIALES (ADAC)

S.C. BINIGOU DISTRIBUTION

S.C. CBN DIFFUSION

S.C.COMPTOIR INDUSTRIEL DE PRODUITS DE FIXATION ET D' ASSEMBLAGE

S.C.  DISTRILEADER CENTRE EST

 S.C.  ETS G CLAVERIE GALERIES LAFAY ETTE

S.C. GRANDS MAGASINS LABRUYERE

S.C. HOUTAUDIS

S.C.  LEFRANCOIS ET FILS

S.C. NICELA

S.C. SAE MASSIDIS

S.C. SODIPAZ

S.C. TRENTE ORMEAUX DISTRIBUTION

Cel mai important client extern este  S.C.  ETS G CLAVERIE GALERIES LAFAY ETTE care detine o pondere de 36% din totalul vanzarilor externe.

Nevoile de cumparare ale clientilor sunt variate, de aceea firma a cautat sa satisfaca cerintele lor prin actiuni implicate in alegerea, cumpararea si utilizarea produselor.

Calitatea serviciilor oferite face diferenta intre noi si concurentii nostrii. Clientii nostrii ne sunt fideli si ne recomanda si altor firme.

Piata de desfacere

Piata careia intreprinderea i se adreseaza este atat piata interna cat si cea externa (principalele orase ale Frantei: Lyon, Paris, Marseille, Lille, Bordeaux).

Strategia societatii pe piata Frantei presupune: cercetarea continua a pietei in ideea de a fi mereu cu un pas inaintea concurentilor si de a satisface cat mai bine dorintele clientilor, de a gasi si valorifica noi oportunitati de afaceri si noi segmente de piata. In acest sens firma delega permanent responsabili de marketing pe teritoriul Frantei.

Concurentii

Pentru a avea succes, o firma trebuie sa multumeasca clientii intr-un mod mai atractiv decat concurentii sai. Concurentii se compun din firme ce produc bunuri si servicii similare cu firma luata in analiza sau care ofera alternative de satisfacere a unei nevoi a clientilor acesteia. Tipurile de concurenti sunt grupati in patru categorii: concurenti directi, concurenti indirecti, inlocuitori si debutanti.

Concurentii directi: sunt firme care ofera acelasi tip de produse sau servicii pentru aceeasi nevoie, practicand preturi asemanatoare si cheltuind mari sume de bani pe reclama. Concurenta directa este foarte costisitoare, motiv pentru care nu supravietuiesc decat cei cu situatie financiara puternica

Concurentii indirecti: sunt acele firme care vin pe piata cu un produs similar pentru consumatori, dar cu proprietati diferite pentru a satisface alte preferinte. De regula asemenea concurenti apartin aceleasi industrii, dar pot proveni si din alte industrii, insa acestia vor veni cu produse de inlocuire.

Principalii concurenti pe piata Frantei sunt:

Concurenti directi:    APADIS SA,    BALTHAZAR,   BOUCHARDIS, CBN DIFFUSION, CROC AFFAIRES, ETABLISSEMENTS CGI, EXOSUD, FONTY SA;

Concurenti indirecti: BROONS JUIGNE DISTRIBUTION,    M.J.S DISTRIBUTION DISTRIBUTION, COMPAGNIE DE DISTRIBUTION, ENVAL DISTRIBUTION.

Concurentii directi detin o pondere de 70% iar cei indirecti 30% din totalul concurentilor.

Responsabilii de marketing delegati de firma in Franta monitorizeaza atent actiunile concurentei, evalueaza obiectivele si strategiile acestora, evalueaza punctele forte si slabiciunile concurentilor si previzioneaza comportamentul lor viitor.

Avantajul concurential al SIM este reprezentat de raportul calitate/pret, firma reusind sa produca mobilier de cea mai inalta calitate la un cost de productie relativ scazut. Costul de productie scazut se datoreaza folosirii unei tehnologii avansate, achizitionarii de materii prime la un pret convenabil prin contracte ferme cu furnizori importanti, fortei de munca relativ ieftina.

Furnizorii

Pentru a-si putea desfasura activitatea, firma are nevoie de materii prime, materiale, produse manufacturate, echipamente de productie, pe care le cumpara de la furnizori diversi.

Rolul furnizorilor in activitatea intreprinderii este foarte important, deoarece acestia asigura necesarul pentru a produce si a oferi bunuri pe piata.

SIM are incheiate contracte de colaborare cu diversi furnizori autohtoni de materii prime, materiale, produse manufacturate, echipamente de productie, etc.

Cei mai importanti furnizori de materii prime( lemn masiv, accesorii, feronerie pentru mobilier, lacuri, baituri, piele naturala si artificiala, stofe, etc.) sunt: BRILUX, LIGHTINA, DAREL IMPEX, GLUE CHIM, REZHOZAN IMPEX, TECTONA, THE NATURAL WOODS FLOOK.

Criteriile de alegere a furnizorilor au fost: puterea economica, imaginea furnizorului pe piata, seriozitatea, localizarea geografica, facilitati de plata, calitatea serviciilor si produselor oferite.

Distributia

Firma foloseste canale de distributie directe (firma-client) prin intermediul parcului auto propriu.

Parcul autodestinat distributiei si uneori aprovizionarii este format din douazeci camioane cu capacitatea utila de 20 tone, sase camioane cu capacitatea utila de 7 tone, noua camioane cu capacitatea utila de 3.5 tone si patru dube de 1.5 tone.

Structura si componenta parcului auto reprezinta un element caruia compania noastra ii acorda o importanta deosebita.

Toti conducatorii auto ai firmei sunt bine instruiti si au experianta in domeniul transporturilor internationale. Ei vorbesc limba engleza si/sau franceza. Soferii noi sunt selectati pe baza unor criterii foarte exigente si parcurg un stagiu de pregatire semnificativ impreuna cu soferi-mentori. Toate autocamioanele si toti conducatorii auto ai firmei noastre intrunesc conditiile necesare pentru transportul produselor periculoase (ADR).

Activitatea de distributie din cadrul firmei are un caracter dinamic, modificandu-si continutul ori de cate ori piata o cere.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate