Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelorAfaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Planul de paza - al magazinului altex megastore


Planul de paza - al magazinului altex megastore
SC ALTEX IMPEX SRL SECRET DE SERVICIU

MAGAZIN ALTEX MEGASTORE  NR. . din .

Sos. Oltenitei , nr. 2 , sector 4, Bucuresti  Exemplar nr. ..

ATENTIE
Datele cuprinse in acest document au caracter CONFIDENTIAL si nu pot fi facute publice decat cu acordul scris al SC ALTEX IMPEX SRL si SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL.

APROB

SEFUL SECTIEI 16

POLITIE BUCURESTI

ROG APROBATI

SEFUL BIROULUI POLITIEI ORDINE PUBLICA

SECTIA 16 POLITIE BUCURESTI

PLANUL DE PAZA

AL MAGAZINULUI ALTEX MEGASTORE

Sos. Oltenitei , nr. 2 , sector 4, Bucuresti

Intocmit astazi .. in conformitate cu prevederile art.5 din Legea nr. 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

CAPITOLUL I

CARACTERISTICILE OBIECTIVULUI PAZIT

Magazinul ALTEX MEGASTORE este situat in municipiul Bucuresti, Sos. Oltenitei , nr. 2 , sector 4, Bucuresti, la etajul I al complexului comercial City Mall unde ocupa un spatiu de 900 m².

In cadrul locatiei se desfasoara activitati comerciale.

Programul de lucru al personalului angajat, in numar de 53 , este in doua ture, intre orele 10:00 si 22:00 de luni pana duminica .

Zonele importante din cadrul locatiei sunt :

receptie- livrare marfa ;

case de marcat iesire clienti ;

raioanele telefonie G.S.M., foto-video, vizionari DVD

Accesul in locatie si defluirea clientilor se face din incinta complexului City Mall Obiectivul este racordat la utilitatile municipale ( apa, curent electric ), iar incalzirea este asigurata prin centrala proprie a complexului City Mall.

In raport cu importanta si particularitatile obiectivului, precum si cu posibilitatile de actiune asupra acestuia, de elemente rau voitoare sau in conflict cu legea au fost anticipate ca evenimente nedorite, cauzatoare de prejudicii urmatoarele :

acces neautorizat ;

efractie ;

furt ;

atac armat in scop de jaf ;

luare de ostatici ;

agresare fizica ;

folosirea de dispozitive explozive si amenintarea cu folosirea acestora ;

incendii provocate sau accidentale ;

CAPITOLUL II

NUMARUL DE POSTURI SI AMPLASAREA ACESTORA. NECESARUL DE PERSONAL PENTRU PAZA

Protectia fizica a obiectului este asigurata de catre SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL autorizata de catre Inspectoratul General al Politiei sa presteze toata gama serviciilor de paza si protectie.

In acest scop SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL implementeaza in cadrul locatiei SISTEMUL INTEGRAT DE PROTECTIE, asigurand Serviciul de paza cu forta umana realizat cu :

o       1 (un) post paza temporar fix control , neinarmat, dispus dupa casele de marcat. Functioneaza de luni pana duminica intre orele 08:45-22:00.

Agentul de paza, control acces si ordine desemnat de catre SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL este avizat de organele de politie sa asigure paza si protectia persoanelor, obiectivelor, bunurilor si valorilor.

Conform deciziei de investitii, imputernicit din partea conducerii

SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL sa raspunda de problemele de paza si protectie a locatiei este domnul Negescu Daniel – coordonator paza.

CAPITOLUL III

AMENAJARI, INSTALATII SI MIJLOACE TEHNICE DE PAZA SI ALARMARE

1. Sistemul tehnic de securitate se compune din :

a) sistem antiefractie

- centrala antiefractie ;

- contacte magnetice pentru ferestre, rampe si usi ;

- sistem de supraveghere televiziune cu circuit inchis : 4 camere de luat vederi

(3 in zona comerciala si 1 in zona de depozit.) ;

b) sistem de avertizare incendiu

- centrala de avertizare incendiu;

- senzori de fum si temperatura ;

c) sistem antifurt tip SENSORMATIC

-poarta antifurt mon tata la iesirea din magazin;

- dispozitive diferite antifurt ;

- etichete antifurt ;

Service-ul este realizat de personalul autorizat al SC U.T.I. SRL.

CAPITOLUL IV

CONSEMNELE   POSTURILOR

A.         CONSEMNUL GENERAL

In timpul serviciului personalul de paza este obligat, conform reglementarilor legale in vigoare, sa :

Sa respecte prevederile art.48 din   Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si in plus :

completeaza in conformitate cu procedurile operationale interne toate formularele si documentele de lucru si le pastreaza in siguranta si ordine.

In timpul serviciului personalului SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL ii este interzis :

sa foloseasca aparatura electronica (calculatoare, copiatoare, audio-video-foto) si mijloacele de comunicare (telefoane, statii radio, etc. ) care apartin obiectivului in scopuri personale;

sa stabileasca relatii de prietenie cu angajatii beneficiarului ;

sa nu poarte discutii cu colegii si/sau personalul beneficiarului, cu exceptia celor legate de indeplinirea obligatiilor de serviciu.

sa nu primeasca vizite externe in zona obiectivului

B.        CONSEMNUL PARTICULAR

POSTUL NR. 1 – post fix , neinarmat, temporar, control acces dispus la intrarea in zona comerciala asigurat cu un agent.

Este dotat cu echipament tip SHERIFF SECURIT si telefon mobil .Mijloace de descurajare moderata (tomfa si spray iritant-lacrimogen de capacitate mica se pastreaza la dispeceratul magazinului si se vor folosi numai in caz de forta majora.

Zona de responsabilitate cuprinde intrarea in spatiul comercial si zona obiectelor de valoare mare situate pe raftul de langa intrare.

Indatoriri speciale:

se subordoneaza nemijlocit coordonatorului operativ desemnat de conducerea SHERIFF si direct SECURITY MANAGER ALTEX :

intervine, pe timpul executarii serviciului, la identificarea persoanelor care nu respecta procedurile privind accesul, deplasarea in cadrul locatiei sau a sustras bunuri si, la cererea beneficiarului prestatiei de paza , solicita interventia echipei specializate a SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL si organelor de politie;

asigura legatura cu societatea care presteaza servicii de paza pentru complexul comercial „City Mall” ;

tine legatura permanent cu coordonatorul operativ si Security Manager Altex si ii informeaza operativ la aparitia unor situatii deosebite.

opreste si controleaza corporal, cu mijloacele aflate in dotare intregul personal ALTEX MEGASTORE, fara nici o exceptie, care paraseste zona comerciala. ;

nu permite nici unui angajat ALTEX MEGASTORE scoaterea de produse din magazin decat daca prezinta formularul specific (anexa nr. 3 din manualul de securitate ) semnat de cei in drept ;

verifica, prin sondaj, in special la persoanele care prin comportament devin suspecte, ca produsele achizitionate sa corespunda cu cele inscrise in factura, stampiland factura ;

nu paraseste postul decat pentru necesitati fiziologice si pauza pentru servitul mesei, doar cu acordul directorului (sefului de tura) al magazinului si inlocuirea sa de un angajat al ALTEX MEGASTORE ;

nu se aseaza si nu consuma produse alimentare in post. Servitul gustarii (mesei) se executa numai in spatiul special destinat pentru personalul ALTEX MEGASTORE ;

in situatia declansarii sistemului acustic la portile senzomatice la trecerea unei persoane , o opreste si ii cere sa prezinte toate obiectele aflate asupra sa. La nevoie executa controlul corporal amanuntit al persoanei respective in spatiul special destinat – dispeceratul magazinului ;

in situatia descoperirii unei persoane care a sustras produse din magazin o identifica, anunta persoana desemnata din conducerea magazinului si completeaza formularul special prevazut la Anexa nr. 7 din Manualul de securitate

in situatia in care a oprit la control o persoana si dupa efectuarea procedurilor de control nu descopera o fapta ilicita, se scuza politicos si completeaza in prezenta acesteia formularul prevazut la anexa nr. 11 din Manualul de securitate ;

coopereaza in indeplinirea atributiilor de serviciu cu agentul din zona comerciala si personalul ALTEX MEGASTORE ;

CAPITOLUL V

LEGATURA SI COOPERAREA CU ORGANELE CU ATRIBUTII DE PAZA

In indeplinirea atributiilor de serviciu agentii de paza control si acces ai SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL coopereaza cu :

managerul de securitate al ALTEX MEGASTORE ;

echipa de interventie a societatii-telefon 0788.918.258

formatiunea de paza a complexului City Mall -SC C.P.I. SECURITY GRUP SRL – contact direct sau telefon 021/203.94.50

organele de politie ale sectiei 16 Politie – telefon 332.44.34

pompieri- telefon 981

sistemul national unic apeluri de urgenta-telefon 112

salvarea – telefon 961

CAPITOLUL VI

MODUL DE ACTIUNE IN DIFERITE SITUATII

1. ATAC ARMAT – actiune cu caracter violent care are drept motivatie suprimarea vietii unei persoane, ori punerea in pericol a integritatii corporale sau a sanatatii acesteria in scop de razbunare, jaf, santaj, rapire, demonstratie de forta sau suprematie.

Actiunea armata poate fi cu sau fara luare de ostatici, cu atac direct sau indirect-prin intermediul dispozitivelor explozive plasate in obiectiv.

 1. In cazul unui atac armat cu actiune directa :
 • Declanseaza alarma, anunta imputernicitul local de securitate si mentine legatura permanenta cu seful de obiectiv SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL in vederea asigurarii fluxului de informatii ;
 • Identifica zona de actiune si limiteaza pe cat posibil accesul  atacatorilor spre alte zone din obiectiv ;
 • Efectueaza o scurta evaluare a situatiei in scopul obtinerii primelor date despre atacatori si intentiile acestora ;
 • Responsabilul de securitate SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL initieaza un prim contact cu atacatorii si actioneaza cu calm pentru determinarea acestora sa renunte la actiune si evitarea procedurii de victime;
 • Daca se accepta negocieri se incearca rezolvarea formala a cereriloe acestora, pana la sosirea fortelor de interventie care vor prelua initiativa;
 • Pana la sosirea fortelor de interventie, agentii impreuna cu imputernicitul local de securitate, vor lua masuri de protectie si evacuare a personalului aflat in zonele neafectate ;
B.         In cazul unui atac armat cu luare de ostatici

o       Agentii procedeaza la efectuarea acelorasi operatiuni , incercand pe cat posibil protejarea vietii si integritatii ostaticilor prin evitarea masurilor care sa provoace atacatorii la acte de violenta ;

o       Pentru rezolvarea unei astfel de situatii se solicita sprijinul fortelor specializate ale politiei sau brigazii antiteroriste din cadrul SRI ;

o       Ostaticilor li se recomanda :

in momentul declansarii atacului trebuie sa declanseze cat mai repede posibil alarma ;

sa se supuna tuturor solicitarilor atacatorilor si fara a intra in panica sau sa se manifeste violent, sa-si concentreze efortul pentru a se proteja pana la interventia fortelor specializate;

sa nu se expuna pe directia de asalt a fortelor de interventie, adapostandu-se in locuri sigure.

C.    In cazul unui atac cu actiune indirecta

Descoperirea unui colet suspect a fi „Bomba ”, ori primirea unei amenintari cu „Bomba in obiectiv ”- agentii SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL

 • Procedeaza la identificarea coletului suspect, marcarea locului, fara a atinge coletul si indepartarea oricarei persoane din zona ;
 • Agentul de paza anunta imputernicitul local de securitate si/sau seful direct si se solicita acceptul pentru declansarea alarmei si evacuarea persoanelor din obiectiv, clientii si vizitatorii,apoi salariatii ;
 • Se pastreaza legatura permanenta cu coordonatorul operativ si/sau directorul SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL si se solicita interventia fortelor specializate autorizate ( echipe pirotehnice, politie, pompieri,salvare etc. );
 • Pana la sosirea fortelor de interventie se solicita deconectarea instalatiilor de energie electrica, de gaze si apa din zona, si sprijina imputernicitul localde securitate in luarea masurilor de evacuare si protejare a valorilor ;
 • La sosirea specialistilor din echipa de control pirotehnic, prezinta acestora locul in care se afla coletul suspect ( in cazul amenintarii telefonice continutul mesajului ) si, fara a se implica in actiunea acestora, continua activitatea specifica de paza.

La amenintarea cu „ bomba in obiectiv ” pe timpul programului de lucru salariatii ALTEX MEGASTORE

q          vor fi calmi, fara sa intre in panica;

q          vor anunta imputernicitul local de securitate (daca se poate chiar in timpul convorbirii telefonice cu cel care ameninta) in vederea punerii in aplicare a procedurii de informare a persoanelor si a fortelor specializate abilitate sa solutioneze astfel de situatii de criza;

q          vor incerca initierea unui dialog cit mai prelungit pentru aflarea datelor din urmatoarea LISTA DE VERIFICARE pentru asemenea situatii:

CEL CARE PRIMESTE TELEFONUL INTREABA

Unde este bomba?

Ce tip de bomba este?

Cu ceas

Barometrica

Anti – miscare

Cind va exploda bomba?

Ora

Altitudinea

Actiunea

Cine esti?

De ce faci aacest lucru?

Vrei sa faci comentarii?

Cine primeste mesajul . . . . . . . . . . . .. Locatia . . . . . . . . . . . .

Data . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. Ora . . . . . . . . . . . . . .

Telefonul de la care s-a sunat (intern, privat, cu taxa inversa) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..

Gradul de cunoastere a limbii

Modul de vorbire

Excelent

Repede

Interrupt

Bun

Clar

Neclar

Potrivit

Bilbiit

Rar

Slab

Nasal

Comentarii

Accent

Caracteristicile vocii

Local

Barbat

FemeieAmerican

Adult

Tinar

African

Copil

Strigat

European

Tare

Incet

Mediteranian

Misterios

Enervat

Arab

Observatii

Zgomotul de fond

Atitudine

Liniste

Trafic

Rational

Irational

Voci

Muzica

Corect

Incorect

Petrecere

Avion

Calm

Nervos

Fabrica

Birou

Emotiv

Batjocoritor

Tren

Animale

Obscen

Altele

Bucatarie

Altele

Observatii

Cine a fost informatOra

Nr. Telefon

Pozitia

INCERCAREA DE PATRUNDERE FRAUDULOASA IN OBIECTIV SAU FORTARE A ACCESULUI IN ZONE INTERZISE

Personalul de paza, functie de zona observata direct procedeaza astfel:

q       anunta imputernicitul local de securitate si intervine pentru blocarea accesului in obiectiv;

q       inspecteaza zona, verifica cauza declansarii alarmei, opreste din actiune faptuitorii surprinsi in flagrant si ii pune in imposibilitate de a parasi zona;

q       daca faptuitorul opune rezistenta agentul, folosind mijloacele din dotare, procedeaza la imobilizarea acestuia in conditiile prevazute de lege;

q       daca motivul faptei este incercarea de sustragere de valori, bunuri materiale sau documente:

q      

izoleaza cimpul infractional si identifica eventuali martori;

preda faptuitorii imputernicitului local de securitate (daca este salariat ALTEX MEGASTORE) sau echipelor de interventie ale politiei (pentru celelalte categorii de faptuitori) carora le cedeaza initiativa in definitivarea cazului.

INCENDIU

Functie de zona , agentii SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL procedeaza astfel:

q           Verifica si identifica zona afectata;

q           anunta seful direct /directorul SHERIFF SECURIT si imputernicitul local de securitate caruia ii solicita deconectarea instalatiilor de energie electrica si gaze din zona;

q           indruma clientii, vizitatorii si personalul obiectivului pentru evacuare si intervin pentru localizarea si stingerea incendiului;

q           pina la interventia specializata a pompierilor sprijina personalul anume desemnat din cadrul obiectivului in activitatea de evacuare si protejare a bunurilor si valorilor, controlind in continuare accesul in obiectiv.

CALAMITATI NATURALE

In aceasta categorie intra fenomene relativ rare, cutremure de pamint, inundatiiile, furtunile, caderile masive de grindina sau de zapada care provoaca mari daune materiale.

In aceste situatii agentii SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL vor actiona astfel:

q           anunta seful direct /directorul SHERIFF SECURIT si imputernicitul local de securitate, caruia ii solicita deconectarea instalatiilor de energie electrica, de apa si gaze din obiectiv;

q           sprijina imputernicitul local de securitate in activitatea de evacuare a vizitatorilor, clientilor si personalului obiectivului;

q           participa la actiuni de salvare sau acordare a primului ajutor persoanelor afectate;

q           coopereaza cu agentii de interventie la asigurarea protectiei locatiei pina la incetarea actiunii de inlaturare a urmarilor evenimentului si revenirea obiectivului la parametrii normali.

APARITIA UNOR GRUPURI TURBULENTE IN ZONA OBIECTIVULUI

Actiunile turbulente sunt fapte individuale sau de grup ce contravin legilor referitoare la normele si regulile de conduita civica, de convietuire sociala si de respectare a ordinii si linistii publice.Aceste actiuni pot constitui fundalul unor actiuni care, in cazul obiectivului, pot duce la agresarea vizitatorilor, clientilor sau a personalului obiectivului afectind buna desfasurare a activitatilor si siguranta locatiei. La aparitia unui astfel de pericol, agentii SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL vor actiona astfel:

q       anunta seful direct /directorul SHERIFF SECURIT si imputernicitul local de securitate despre prezenta unor astfel de manifestari in zona obiectivului;

q       avertizeaza clientii si salariatii obiectivului sa nu intre in panica si solicita imputernicitul local de securitate oprirea temporara a activitatii in obiectiv si blocarea accesului;

q       pina la sosirea primelor elemente de sprijin, fiecare agent va ocupa o pozitie favorabila in vederea contracararii oricarei incercari de fortare a accesului in obiectiv;

q       la sosirea fortelor de interventie se va ceda initiativa si se va continua indeplinirea indatoririlor de paza.

DEFECTIUNI ALE INSTALATIILOR ELECTRICE, TEHNICE, SANITARE SI DE PROTECTIE.

Asigurarea functionarii permanente a instalatiilor in limitele parametrilor de eficienta stabiliti, prin grija imputernicitului local de securitate este asigurata o echipa de specialisti in probleme de control si intretinere al complexului City Mall care supravegheaza instalatiile si intervin in caz de necesitate.

CAPITOLUL VII

REGULI DE ACCES

Personalul angajat al SC ALTEX MEGASTORE SRL- are acces in obiectiv pe baza de legitimatie si ecusoane.

Se interzice accesul personalului care nu-si justifica prezenta in obiectiv , sau nu au acordul conducerii magazinului.

Este interzis accesul in incinta magazinului cu bauturi alcoolice, substante psiho-halucinante, arme de foc si albe, spray-uri paralizante sau lacrimogene.

Accesul persoanelor cu produse care s-ar putea regasi in magazin este de regula interzis. Totusi in situatii exceptionale aceste produse se vor declara agentului de paza, inscriindu-se in Registru codul si seria acestora ( telefoane mobile, CD-players, etc. )

Agentii de paza au obligatia de a se inregistra la sosire si plecare in Registrul de prezenta paza ( Anexa nr. 6) Registru care se pastreaza la seful de tura din magazin.

Agentii de paza la parasirea magazinului vor fi controlati fizic de directorul de magazin sau persoana desemnata de acesta.

CAPITOLUL VIII

DOCUMENTE SPECIFICE SERVICIULUI DE PAZA

Conform prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor – H.G, 1010/2004 Anexa nr. 4 si specificului obiectivului la locatia ALTEX MEGASTORE City Mall se regasesc urmatoarele documente specifice pentru executarea si evidenta serviciului de paza :

Registrul de control

Registrul unic de control

Registrul de evenimente

Registrul de evidenta acces persoane

Registrul de procese verbale pentru predarea-primirea serviciului

CAPITOLUL IX

DISPOZITII FINALE

Planul de paza a fost intocmit de Security Manager Altex – Popa Ionel si compartimentul consultanta al SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL, cu sprijinul de specialitate al domnului __________ ______ ____ _________________din cadrul D.G.P.M.B – SECTIA DE POLITIE NR.16.

Personalul SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL care asigura serviciile de paza si protectie in cadrul locatiei , va fi instruit lunar sau ori de cate ori va fi nevoie, functie de situatia operativa concreta si problemelor aparute.

Controlul modului in care personalul de paza isi executa servicul se realizeaza :

conducerea centrala a SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL;

seful compartimentului operativ al SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL sau alte persoane desemnate de conducerea firmei;

persoanele numite de conducerea SECTIEI DE POLITIE NR. 16 – SERVICIUL POLITIEI DE ORDINE PUBLICA.

Managerul de securitate al SC ALTEX IMPEX SRL

Problemele care apar in legatura cu activitatea de paza a obiectivului constatate in urma controalelor , se vor analiza impreuna cu reprezentantii abilitati ai SC SHERIFF SECURIT GUARD INTERNATIONAL SRL.

Anexele 1 -   Schita amplasament cu dispunerea posturilor face parte din prezentul plan de paza.

Planul de paza a fost intocmit in 3 (trei) exemplare si intra in vigoare de la data avizarii lui de catre organul de politie competent.Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate