Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» PLAN DE AFACERI SC ALFA EUROPA SRL Cluj-Napoca


PLAN DE AFACERI SC ALFA EUROPA SRL Cluj-Napoca


PLAN DE AFACERISC ALFA EUROPA SRL

Cluj-Napoca

PLAN DE AFACERI

A. DATE DE IDENTIFICARE

1. Numele societatii: ALFA EUROPA

2. Numar de inregistrare

La Oficiul Registrului Comertului:

Cod Unic de Inregistrare:

3. Forma juridica de constituire: SRL

4. Adrese, tel, fax de la:

Sediul social:   400171 Cluj-Napoca
str. Baia Mare nr. 61

Punct de lucru: 400436 Cluj-Napoca,

str. Al. Vaida Voievod nr. 63
tel. 0741 501 334

Birouri: 400087 Cluj-Napoca
str. Decebal nr. 8 ap. 3
tel/fax 0264 534 607

5. Tipul activitatii principale si codul CAEN:
Comert cu motociclete, piese si accesorii aferente si reparatii - 5040

6. Natura capitalului: privat, roman

7. Capital social Lei, depus la Raiffeisen Bank Cluj la data

8. Asociati

Nume prenume

Adresa, telefon

Parti sociale

1. Hetea Andrea Ioana

400087 Cluj-Napoca

B. CONDUCEREA SI PERSONALUL SOCIETATII

1. Conducerea societatii

Functia

actuala

Numele si

prenumele

Studii

Experienta profesionala

administrator

Hetea Andrea Ioana

Scoala Postliceala de Informatica

cadru didactic

inginer mecanic

Hetea Cristian

Facultatea de Mecanica, Brasov

Autovehicule Rutiere

- 1985 asistenta tehnica div. A Compartiment competitii, CJAK-CSU/Brasovia, Brasov

- 1990 sef atelier mecanic, Autoservice Young Hobby, Brasov

- 1993 reprezentant RAR omologari, RAR Cluj

- 2003 marketing manager, Discovery Prodimpex, Cluj

2. Personalul

Numar total de salariati: 3, din care:

cu contract de munca pe durata nedeterminata: 1

C. DESCRIEREA ACTIVITATII CURENTE A SOCIETATII

1. Consideratii generale privind oportunitatea investitiei.

Din datele furnizate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului rezulta ca parcul auto national a ajuns la o saturatie cantitativa inca din anul 2001, saturare ce a generat in ultimii trei ani importante probleme legate de traficul urban. Analizand efectele acestui fenomen in alte tari si solutiile alternative adoptate putem afirma cu certitudine ca anul 2004 reprezinta momentul de lansare a produselor moto pe piata romaneasca. Daca pana in anul 2003 piata produselor moto era sustinuta doar de pasionati incurabili ai vehiculelor pe doua roti – adica sub 1% din totalul mijloacelor de transport – conditiile de trafic actuale vor transforma aceste produse in principala alternativa a autoturismului pentru transportul urban de persoane. Chiar in orase ca Tokio, unde transportul in comun a fost perfectionat pana la culmi proverbiale, utilizatorii vehiculelor pe doua roti reprezinta 31% din traficul urban.

Un alt argument il reprezinta si lipsa de oferte din gama moto pe piata clujeana. Societati ca Paneuro si First Bike, nu au reusit pana in prezent sa aduca pe piata oferte competitive – fie ca pret, fie privind calitatea lor si a serviciilor oferite – ceea ce a condus la o degradare majora de imagine in fata potentialilor clienti. In prezent, la categoria 50 cm3 second hand, practic nu exista oferte semnificative pe piata clujeana, desi aceasta categorie reprezinta aprox. 80% din piata utilizatorilor moto.

Evolutia exploziva a pietei moto este confirmata si de situatia vanzarilor din 2004 pe piata din Bucuresti, unde la categoria 125 cmc cererea a depasit capacitatea de import a reprezentantei Honda.

2. Produse si servicii

Prin Alfa Europa ne propunem sa oferim o gama completa de servicii in domeniul moto. Astfel, activitatea societatii urmeaza a se desfasura in trei departamente distincte, urmarind ca fiecare din acestea sa-si atinga obiectivele specifice de dezvoltare in concordanta cu interesul global al societatii:

Service

o       asigura garantia pentru produsele comercializate de societate;

o       reparatii si intretinere post-garantie pentru toata gama de produse comercializate de societate;

o       operatii de tuning si adaptari personalizate a produselor moto;

o       restaurare si reconditionare pentru piese moto de colectie;

Vanzarea de piese de schimb si accesorii

o       desfacerea unei game complete de piese de schimb si accesorii pentru tipurile comercializate de societate;

o       organizarea unei retele de distributie a acestora la nivel zonal;

Vanzari moto

o       vanzare din stoc de mopeduri uzate si reconditionate de mica cilindree (sub 50 cm3);

o       achizitionarea, importul si livrarea la comanda ferma a oricarui tip de moto disponibil pe piata europeana (in principal Germania, Luxemburg si Italia unde avem deja contacte in acest sens);

3. Principalii furnizori.

Pentru subansamble moto de mica cilindree avem incheiata o conventie de colaborare cu patronatul societatii italiene SC Go & Back SRL (copie in anexa). Prin aceasta societate s-a realizat deja achizitionarea a 17 unitati care au fost deja furnizate iar un numar de 30 unitati sunt pregatite pentru livrare in localitatea Merlara (Padova). In decursul lunii februarie urmeaza sa ne deplasam la sediul societatii Go & Back SRL pentru receptia celor 30 unitati si achizitionarea a inca 70.

Pentru moto uzate de medie si mare cilindree suntem pregatiti sa satisfacem cereri ferme pentru orice produs existent pe piata germana. Urmeaza sa stabilim in acest sens contacte si pe pietele din Luxemburg, Belgia si Olanda.

Pentru produse moto noi am finalizat negocierile si am redactat in forma finala contractul de distributie (copie in anexa) cu SC Actionland SRL, contract ce urmeaza a fi semnat la sfarsitul lunii aprilie 2005. Societatea Actionland detine cea mai bogata oferta de produse moto noi de pe piata din Romania si este unicul importator de Quad-uri si ATV-uri omologate in vederea inmatricularii. Pana la semnarea contractului putem achizitiona pentru clientii nostri produsele din oferta in regim de colaborator, beneficiind de un discount de 10% din valoarea produsului comandat.

Pentru piese de schimb si accesorii colaboram cu societatile SC Motorbiker 2000 SRL cu sediul in Oradea si SC Padra SRL cu sediul in Reghin, prin care ne aprovizionam cu piese de schimb importate de acestea de pe piata ungara. Ne bucuram de asemenea de sprijinul si asistenta societatii Go & Back SRL pentru stabilirea de contacte cu producatorii si distribuitorii italieni, in special firma Piaggio, urmand ca odata cu cresterea volumului vanzarilor de piese sa realizam singuri intregul import de marfa. Aprox. 25% din gama pieselor comercializate sunt asimilate de pe piata interna, categorie ce nu pune probleme legate de aprovizionare.

Pentru materiale, aparatura si scule avem incheiata o conventie de colaborare cu societatea Wűrth Romania SRL (copie in anexa), prin care am achizitionat deja materiale de calitate destinate prelucrarii si reconditionarii pieselor in conditii de plata foarte avantajoase.

4. Descrierea sumara a stadiului actual.

Avand in vedere diferentele mari de aflux al clientelei in functie de anotimp, am stabilit ca data optima pentru deschiderea activitatii este 15 martie 2005. Cu toate acestea am hotarat ca activitatea de service trebuie sa demareze inaintea acestei date din urmatoarele considerente:

Lipsa ofertelor de personal specializat in mecanica moto pe piata fortei de munca din Cluj ne obliga sa facem selectia de personal dintre cei cu calificare generala si sa realizam specializarea acestora in cadrul atelierului propriu, proces care necesita un termen minim de 3-4 luni pentru realizarea selectiei. Pana in prezent a fost adus an cadrul societatii Adrian Buzea, persoana care si-a desfasurat activitatea ca independent si a reusit in decursul a opt ani sa-si formeze un bun renume in randul utilizatorilor de mopeduri si o clientela proprie. Tot pentru activitatea de service mai purtam negocieri si cu alt mecanic independent - Zarnescu Radu - care a reusit sa se afirme in mecanica moto de cilindree mare sau medie si de a carui colaborare ne bucuram inca de la deschiderea activitatii.

Necesitatea realizarii operatiilor de reconditionare si montare pentru cele 117 unitati ce urmeaza a fi achizitionate in lunile ianuarie-februarie, astfel incat la 1 martie 2005 sa detinem stocul necesar pentru vanzare.

Sondarea pietei. Contactul direct cu clientela existenta, pe care in cea mai mare parte o datoram angajarii lui Adrian Buzea si colaborarii cu Radu Zarnescu, ne-a permis sa obtinem informatii de mare importanta pentru stabilirea strategiei de dezvoltare si o “ancorare” puternica in piata moto deja existenta. Aceasta clientela deja formata, castigata fara eforturi publicitare, ne-a permis sa facem evaluari si prognoze realiste a potentialului pe care il ofera aceasta categorie de consumatori in viitor.

Importanta departamentului de service pentru evolutia globala a societatii.

Privita ca activitate independenta, activitatea de service este fara indoiala cea mai putin atractiva, sustinerea ei solicitand cele mai importante eforturi financiare si manageriale. Atelierul de service joaca insa un rol esential pentru sustinerea vanzarilor la un nivel ridicat si pentru promovarea imaginii societatii. Studiul evolutiei unor societati similare ca Paneuro, First Bike si Suzuki arata ca acestea au ratat lansarea produselor pe piata din Cluj si au suferit o puternica degradare de imagine datorita lipsei sau ineficientei acestui sector de activitate.

Incepand cu 1 octombrie 2004, SC Alfa Europa si-a deschis activitatea prin atelierul service din strada Al. Vaida Voievod nr. 63 cu obiectivul principal de selectare a personalului si organizarea activitatii. In acest sens au fost testate 8 persoane iar in prezent atelierul functioneaza sub conducerea ing. Hetea Cristian cu un colectiv format din 2 mecanici calificati. Urmeaza ca pe parcursul lunii februarie 2005 sa continuam selectarea de personal pentru inca 2 posturi, astfel incat capacitatea de servire a atelierului sa ajunga la 110-130 clienti/luna la punctul de lucru Cluj-Napoca si 40-50 clienti/luna la punctul de lucru Gherla. Pana in acest moment au fost executate in cadrul atelierului peste 110 operatii de intretinere si aprox. 25 lucrari de reparatii capitale, adica o medie de 35 lucrari/luna.

Activitatea de vanzari moto a debutat in luna ianuarie dupa achizitionarea a 17 unitati, produse care au fost supuse unui proces tehnologic de restaurare si sunt disponibile pentru vanzare in cea mai mare parte. In luna ianuarie au fost vandute 2 unitati, iar pentru luna februarie avem pana in prezent comenzi ferme pentru 5 unitati.

D. PREZENTAREA PROIECTULUI PENTRU CARE SE SOLICITA AJUTOR

FINANCIAR

1. Valoare proiect si surse de finantare:

2. Prezentarea investitiei.

Obiectivul principal este desfacerea de produse moto la preturi accesibile pentru toate categoriile de clienti, dar care sa realizeze in acelasi timp un profit suficient pentru dezvoltarea societatii. Realizarea acestui obiectiv este posibila prin importul de componente si subansamble separate si asamblarea lor in atelierul propriu. In acest sens vom importa de pe piata italiana subansamble si piese pentru realizarea a aprox. 100 unitati mopeduri, in principal marca Piaggio si amenajarea in cadrul atelierului existent a unei linii de reconditionare si montaj a acestora. Importul acestei cantitati de piese si subansamble reduce substantial costurile de transport si taxele vamale, ceea ce ne permite realizarea unor produse competitive atat din punct de vedere calitativ cat si al pretului de vanzare.

E. DATE PRIVIND PIATA POTENTIALA SI PROMOVAREA PRODUSELOR

1. Volumul de vanzari estimat pentru urmatori 3 ani (valori exprimate in €)

2. Principalii clienti potentiali.

In prezent, atentia noastra este concentrata pentru satisfacerea solicitarilor la categoria moto de mica cilindree, in principal scootere si mopeduri. Din sondajele efectuate rezulta ca aprox. 75-80% din cereri sunt adresate acestor produse, iar principalii clienti sunt adolescentii cu varsta intre 14-21 ani si persoane ce cauta solutii ieftine pentru deplasarea la locul de munca.

Pentru celelalte categorii moto principalii clienti raman deocamdata pasionatii rulajului pe doua roti. Slaba dezvoltare a clasei mijlocii in societatea noastra subtiaza insa drastic numarul celor care au posibilitati materiale pentru achizitionarea unui produs competitiv, motiv pentru care observam o puternica orientare a cerintelor actuale catre produse second.

Consecinta directa a acestei situatii si dovada incontestabila a interesului pentru produsele moto o reprezinta numarul tot mai mare al solicitarilor de inchiriere. Evolutia pe care au avut-o parcurile de agrement moto din Bucuresti, Brasov si Sibiu arata ca aceasta noua categorie de clientela ofera un potential substantial pe piata moto din Romania care justifica investitiile in acest sector de piata.

3. Date privind concurentii

La categoria moto-uzate sub 50 cm3 nu exista in prezent o desfacere organizata si legalizata a acestora pe raza judetului Cluj. Cel mai apropiat punct de desfacere semnificativ pentru aceste produse se situeaza la peste 150 km, in localitatea Slaonta, jud. Bihor. Singurele oferte de mopeduri-uzate pe piata clujeana se gasesc in anunturile de mica publicitate sau in piata de vechituri Oser-Someseni. Am constatat ca in anul 2004 au fost introduse pe raza municipiului Cluj-Napoca aprox. 80-100 de mopeduri si scootere uzate si am reusit sa identificam principalele surse de provenienta a acestora. Practic acestea reprezinta unica concurenta reala ce o intampinam pe piata clujeana la aceasta categorie.

Pentru produse moto noi detinem la ora actuala, prin colaborarea cu Aclionland SRL, cea mai bogata oferta de pe piata clujeana (203 modele de la 10 producatori - copie in anexa). Avand in vedere ca preturile din oferta Actionland SRL sunt cu 5-9% mai mici decat preturile afisate de ceilalti distribuitori din Cluj-Napoca, unicul concurent pentru aceasta categorie de produse este parcul Moto Land din localitatea Valcele, al carui proprietar a negociat in acelasi timp cu noi un contract similar cu societatea Actionland SRL.

4. Cum se va organiza desfacerea produselor si promovare a vanzarilor.

Pe langa desfacerea in magazinul propriu, am pregatit o retea de colaboratori capabila sa promoveze produsele moto in puncte cu potential ridicat de vanzare ca licee, santiere sau platforme industriale. In municipiile Turda si Gherla am identificat spatii si persoane care corespund cerintelor noastre pentru deschiderea a doua puncte de vanzare stabile in aceste orase. Am primit cereri de colaborare pentru vanzare in judetele Salaj si Bistrita, Constanta si avem acorduri verbale pentru expunerea si vanzarea de produse moto in statiile Peco LukOil de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Inca din luna octombrie am realizat o micro retea care asigura acces si trafic nelimitat la internet. Lucram in prezent la realizarea unei pagini web pentru promovarea produselor si a serviciilor prin Internet si vom administra un forum si un Server HUB privat impreuna cu clubul Transivania Bikers pentru mentinerea unui contact strans cu utilizatorii produselor moto.

In lunile martie, iunie si septembrie desfacerea produselor si a serviciilor va fi sustinuta de campanii publicitare pe canalele media locale. In acest sens detinem deja aparatura si experienta necesara pentru realizarea de material publicitar propriu.

Vanzarea in rate a produselor este o optiune de care se intereseaza un numar tot mai mare de clienti. In prezent le putem oferi acestora consultanta pentru obtinerea unui credit bancar si avem o conventie in acest sens cu Raiffeisen Bank Cluj. Urmeaza ca in viitorul apropiat sa identificam ofertele cele mai avantajoase si sa incheiem conventii cu aceste banci.

Vom exploata interesul tot mai ridicat pe care il manifesta persoanele din mediul rural pentru produsele moto prin expuneri la targurile de tara, expuneri insotite atelierul mobil si de unul din mecanicii societatii pentru efectuarea de mici reperatii la utilizatorii deja existenti.

G. IPOTEZE SI RISCURI MAJORE

1. Ipotezele principale folosite in elaborarea proiectului de investitii.

Piata moto se afla la inceputul unei puternice ascensiuni. Aceasta ipoteza este sustinuta de evolutia pietei moto in alte tari si de evolutia vanzarilor moto din Bucuresti in anii 2003 si 2004.

Orientarea spre produse second hand a peste 70% din potentialii clienti. Cea mai importanta categorie de clienteti este reprezentata de adolescenti care nu au venituri proprii sau persoane ce cauta solutii ieftine pentru deplasarea urbana..

2. Riscurile majore anticipate in cadrul afacerii.

Amplificarea fenomenului de concurenta neloiala practicat in prezent de unii soferi din transportul international, peste limitele preconizate.

Aparitia pe piata moto clujeana a unor societati similare care dispun de resurse financiare mult mai mari si racolarea fortei de munca specializate de catre acestia.

3. Masuri pentru minimalizarea riscurilor cele mai serioase.

Identificarea si monitorizarea persoanelor ce introduc produse similare fara achitarea taxelor vamale si de transport.

Majorarea capitalului social si protejarea resurselor financiare proprii pentru exploatarea oportunitatilor oferite de piata in curs de dezvoltare.

Atragerea in cadrul societatii a persoanelor ce dovedesc aptitudini tehnice sau comerciale deosebite in domeniul moto.

ANEXE

ACTIONLAND

www.actionland.ro acl@actionland.ro 0788 770088 sau 0744 479793

CONTRACT DE DISTRIBUTIE

Nr. 000 din Data de 00.00.2005

I. PARTILE CONTRACTANTE

S.C. ACTIONLAND SRL cu sediul social in SIBIU, str.CaleaCisnadiei, nr.22, Bl.15, Ap.41, CUI: R14564247, avand contul numarul ROL RO04BUCU698039162511RO01 deschis la Alpha Bank Sibiu, reprezentata de Dl. Angelo Stefanescu, cu functia de administrator, cetatean roman, posesor pasaport nr. 02581317, in calitate de IMPORTATOR,

si

S.C. ALFA EUROPA SRL cu sediul social in CLUJ-NAPOCA, Str. Baia Mare, Nr. 61, jud. Cluj, inregistrata la Reg. Com. Cu nr. J12/2972/16.08.2004, CUI: 16684258, avand contul numarul RO95 RZBR 0000 0600 0525 0457 deschis la Raiffeisen Bank Cluj, reprezentata de D-na. Hetea Cristian, cu functia de director, cetatean roman, posesor CI seria: KX, nr. 014618, in calitate de DISTRIBUITOR

au convenit sa incheie prezentul contract de distributie exclusiva, in urmatoarele conditii:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

Importatorul se obliga sa importe si sa comercializeze produsele prevazute in anexa nr.1, la prezentul contract. Anexa nr. 1 reprezinta lista de preturi produse.

In acest scop, importatorul il va aproviziona pe distribuitor in mod continuu, pe baza de comanda a acestuia,pe toata durata derularii contractului.

. Distribuitorul se obliga sa comercializeze produsele prevazute in anexa si in prezentul contract, sub numele importatorului, (Actionland, ACL) pentru aceasta fiind necesar sa depuna toate eforturile si sa urmareasca cresterea segmentului de piata ocupat cu aceste produse.

2.3. Distribuitorul se obliga sa promoveze in mod special produsele recomandate de importator, si sa-l sustina financiar pe cit posibil pe importator, la efectuarea platilor in avans.

III.PRECIZARI IN LEGATURA CU INTELESUL TERMENILOR: PRODUSE

Prin produse ale contractului, partile contractante inteleg toate produsele nominalizate in anexa nr.1 a prezentului contract. In functie de situatia pietii, importatorul are dreptul de a modifica lista de produse, si se obliga sa-l informeze pe distribuitor, de indata ce a luat aceasta decizie.

La produsele proprii, marca ACL preturile sunt constante pentru o perioada mai lunga de timp, la produsele de marca, oferta si pretul se schimba lunar, toti dealerii fiind informati, prin e-mail.

IV. DURATA CONTRACTULUI

Contractul se incheie pe o durata de 1 an, incepand cu data de 00.00.2005

Daca prezentul contract nu se reziliaza cu o luna inaintea implinirii anului, de catre una din parti, se prelungeste automat pe termen nedeterminat, el putind fii oricind reziliat de catre distribuitor cu preaviz scris de 3 luni, si de catre importator, cu preaviz scris de 3 luni.

V. TRANSPORTUL PRODUSELOR

Transportul produselor intra in sarcina importatorului,pana la destinatie. Importatorul se obliga sa asigure mijloacele de transport si de asemenea isi asuma toate riscurile si cheltuielile.

VI. PRETUL CONTRACTULUI

Preturile produselor sunt cele inscrise in anexa nr.1 la prezentul contract. Preturile includ totul, adica accize, taxe vamale, T.V.A., comisionul distribuitorului, cheltuieli de transport, incarcare, descarcare, carte de identitate (la produsele inmatriculabile) etc.

Preturile pot fi modificate de catre importator in functie de situatia pietii monetare internationale, fara a influenta nivelul comisionului catre distribuitor. Importatorul se obliga sa-l informeze pe distribuitor in cel mai scurt timp posibil, in legatura cu eventuale modificari.

VII. MODALITATI DE PLATA

Distribuitorul se obliga sa achite importatorului pretul produselor cumparate, astfel:

-datele platii : la efectuarea comenzii este obligatorie plata catre mportator a unui avans de minimum 30% din valoare totala a comezii. In cazul in care plata se face in avans, integral, vanzatorul se obliga sa mai acorde un discount de 5% din pretul produsului. (valabil doar pentru importuri din Asia)

-locul platii : indicat de importator, conform facturii proforma.

-modalitatea de plata : virament bancar, numerar.

VIII. RECLAMATII

Distribuitorul, daca dupa preluarea produselor, constata abateri cantitative sau calitative de la prevederile contractului, determinate de vicii ascunse sau de alte cauze generate de neglijenta vanzatorului, are dreptul si obligatia sa reclame defectiunile constate, telefonic, in cel mult 2 ore de la constatare.

Reclamatia va fi facuta ulterior si in scris, in termen de 2 zile de la constatare pe baza de e-mail.

Produsele ce fac obiectul reclamatiei vor fi pastrate in depozit pe o perioada de 10 zile sau pana la stabilirea modului de stingere a acesteia.

IX. OBLIGATIILE PARTILOR CONTRACTANTE

Distribuitorul se obliga :

a)      sa cumpere produsele comandate la importator si sa le desfaca prin revanzare in nume si in cont propriu;

b)      sa nu actioneze in numele importatorului si sa nu creeze obligatii in sarcina acestuia;

c)      sa transmita importatorului, lunar pana la data de 30 ale fiecarei luni, situatii care sa cuprinda volumul vanzarilor, stocul de produse, necesar de aprovizionat;

d)      sa asigure, in teritoriu, pe cheltuiala sa, reclama/publicitatea produselor cumparate de la importator;

e)      sa participe, pe cheltuiala sa, la targurile si expozitiile ce se organizeaza in teritoriu, in scopul promovarii produselor;

f)        sa asigure cumparatorilor, pentru produsele aflate in garantie si pentru componentele pentru care se mentioneaza ca se acorda garantie in certificat sau contractul de vanzare cumparare, service gratuit, in caz contrar, importatorul putand rezilia contractul fara interventia instantelor judecatoresti. Deasemenea, distribuitorul se obliga fata de importator sa asigure pentru produsele vandute, service post garantie, la tarife stabilite de el insusi.

g)      Sa plateasca importatorului contravaloarea produselor cumparate, asa cum s-a obligat prin comanda efectuata catre acesta, in caz contrar, importatorul putand rezilia contractul fara interventia instantelor judecatoresti.

h)      Sa acorde cumparatorilor produselor garantia de minim 18 luni.

i)        Sa-si asigure un stoc de consumabile si pise schimb, in timp.

j)        Sa nu comercializeze produse concurente celor stabilite prin anexa 1.

Importatorul se obliga sa:

a)      sa puna la dispozitia distribuitorului, in cota parte (coparticipare), cataloage, prospecte, mostre si alte materiale publicitare in scopul promovarii produselor; sa asigure, pe cheltuiala sa, la nivel national, reclama/publicitatea produselor vandute, pina in momentul in care este acoperita intreaga retea de dealeri, atunci, urmind ca costurile de reclama sa se imparta in cota de 20% importatorul, 80% ceilalti dealeri.

b)      sa livreze produsele comandate de distribuitor in cantitatile, calitatea si termenele pe care ambii au le-au hotarit impreuna;

c)      sa remita distribuitorului documentatia de desfacere a produselor (informatii economice, tehnice, etc);

d)      sa asigure, pe cheltuiala proprie, specialisti in instruirea personalului distribuitorului pentru service, etc., in atributia distribuitorului intrind doar costurile de cazare si masa, al personalului trimis la specializare.

e)      sa comunice distribuitorului lista cu materialele, instrumentele, consumabilele, piesele de schimb, subansamblurile, etc., necesare service-ului;

f)        sa isi constituie si sa mentina un stoc minim de piese de schimb pentru produsele vandute si care fac obiectul anexei.

g)      sa transporte si sa expedieze produsele in conformitate cu regula;

h)      sa garanteze produsele vandute, termenele de garantie fiind cele prevazute in anexe.;

X. DREPTURILE DOBANDITE DE DISTRIBUITOR PE DURATA CONTRACTULUI

. Importatorul transmite distribuitorului dreptul de folosinta, pe toata durata contractului, a urmatoarelor marci de comert/ fabrica, mentionate in anexa nr.1

Aceste marci sunt si raman proprietate exclusiva a importatorului.

. Dreptul de folosinta inceteaza imediat ce inceteaza prezentul contract.

. Distribuitorul va folosi aceste marci numai pentru produsele care fac obiectul acestui contract si numai pentru reclama, publicitate, expozitii privitoare la aceste produse.

Distribuitorul nu dobandeste nici un drept de proprietate industriala privitor la aceste produse.

XI. CLAUZE DE VALIDITATE

. Rezilierea totala sau partiala a clauzelor contractului nu are nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre parti.

Prevederile alineatului precedent nu sunt de natura sa inlature raspunderea partii care, din vina sa, a determinat incetarea contractului.

In cazul in care una sau mai multe clauze ale prezentului contract vor fi declarate nule, clauza/clauzele valide isi vor produce, in continuare, efectele, cu exceptia cazurilor in care clauza/clauzele anulate reprezinta o obligatie esentiala.

XI1. CESIUNEA CONTRACTULUI

. Partile contractante nu vor putea cesiona drepturile si obligatiile prevazute de prezentul contract unei terte persoane fara acordul expres, dat in scris de cedent.

. Acordul prevazut la alineatul precedent trebuie comunicat de cesionar in termen de 2. zile de la data cand decedentul i-a cerut acest acord; in caz contrar se prezuma ca cesionarul nu a consimtit cesiunea contractului.

XIII. FORTA MAJORA

. Nici una din partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.

. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen cit mai scurt posibil, producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea elimitarii consecintelor lui.

. Daca in termen de 2 zile, 48 de ore, de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese, dar ele au indatorirea de a-i onora toate obligatiile pana la aceasta data.

XIV. CLAUZA DE CONFIDENTIALITATE

. Partile se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor, informatiilor si documentelor pe care le vor detine ca urmare a executarii clauzelor prezentului contract.

XV. NOTIFICARILE INTRE PARTI

. In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la sediul prevazut in partea indroductiva a prezentului contract.

. In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa, prin scrisoare recomandata, cu confirmarea de primire (A.R.) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.

. Daca notificarea se trimite prin e-mail sau fax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.

XVI. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

. Partile au convenit ca toate neintelegerile privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea ori incetarea acestuia sa fie rezolvate pe cale amiabila de reprezentantii lor.

. In cazul in care rezolvarea neintelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, ele vor fi supuse spre solutionare Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, conform regulamentului sau.

Locul de judecata a eventualelor litigii este SIBIU.

XVII. INCETAREA CONTRACTULUI

. Prezentul contract inceteaza de plin drept, fara a mai fi necesara interventia unui/unei tribunal arbitral / instante judecatoresti, in cazul in care una dintre parti:

a)      nu isi executa una dintre obligatiile esentiale enumerate la Capitolul IX, din prezentul contract;

b)      este declarata in stare de incapacitate de plati sau a fost declansata procedura de lichidare (faliment) inainte de inceperea executarii prezentului contract;

c)      cesioneza drepturile si obligatiile sale prevazute de prezentul contract fara acordul celeleilate parti;

d)      isi incalca vreuna dintre obligatiile sale, dupa ce a fost avertizata, printr-o notificare scrisa, de catre cealalta parte, ca o noua nerespectare a acestora va duce la rezolutiunea / rezilierea prezentului contract;

sau

e)      in termen de 30 zile de la data primirii notificarii prin care i s-a adus la cunostinta ca nu si-a executat ori isi executa in mod necorespunzator oricare dintre obligatiile ce-i revin;

. Partea care invoca o cauza de incetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte parti, cu cel putin 14 zile inainte de data la care incetarea urmeaza sa-si produca efectele;

. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja scadente intre partile contractante.

XVIII. CLAUZE FINALE

. Prezentul contract a fost incheiat in limba romana intr-un numar de 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

IMPORTATOR DISTRIBUITOR

SC ACTIONLAND SRL  SC ALFA EUROPA SRL

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate