Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelorAfaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Management


Index » business » Management
» Abilitati pentru management


Abilitati pentru management
ABILITATI PENTRU MANAGEMENT : PARTEA 5

Cine a fost cel mai mare lider care a existat vreodata? Stiti de acum ca votul meu este pentru Isus Hristos. Iata inca 5 principii ale conducerii prin care Isus ne poate invata, indiferent de cine credem noi despre El ca ar fi:

21. FI UN LIDER CARE II INSPIRA PE CEILALTI. “Nu ne ardea inima in noi, cand ne vorbea pe drum, si ne deschidea Scripturile?” (Luca 24:32). Oamenii erau atrasi de Isus si raspundeau chemarii Lui, pentru ca le vorbea cu autoritate. Oamenii din zilele noastre ar spune: ''Stie

intr-adevar ceea ce spune!''. Ceea ce I-a dat lui Isus autoritate a fost increderea in Scripturi. Succesul Sau in ce priveste exprimarea viziunii Sale este demonstrat acum, dupa 2000 de ani, de taria bisericii pe care a creat-o.
Nici unul dintre noi nu poate avea o asa de mare influenta iar firmele noastre nu vor putea niciodata sa aiba o relevanta la nivel cosmic si etern asa cum o are organizatia lui Isus, dar cu toate acestea, afacerile noastre sunt importante pentru El. Lui ii pasa de succesele si de falimentele noastre. Una dintre modalitatile prin care se poate cladi o organizatie este de a-L imita pe Isus, stiind ceea ce spui si fiind capabil sa comunici cunostinte cu pasiune. Crede cu ardoare in ceea ce faci. Cei mai buni lideri in afaceri au fost cei care au vorbit cu autoritate si au lasat in altii o dorinta arzatoare de a-i urma. Fi un lider care ii incurajeaza si ii pregateste pe ceilalti.

22. INDEPARTEAZA-I PE CEI CARE NU SUNT PRODUCTIVI. Prin invataturile si prin actiunile sale, Isus a demonstrat ca se asteapta ca cei care-L urmeaza sa aibe roade in munca lor si sa fie productivi. In Ioan 15:1-2 El spune ca pe orice mladita care nu aduce roada o taie si pe orice mladita care aduce roada, o curateste, ca sa aduca si mai multa roada. Ca manageri, trebuie in mod constant sa ''taiem'' si sa indepartam oameni, departamente si filiale care nu sunt productive. Acest lucru niciodata nu ar trebui facut intr-o maniera care sa arate ca nu ne pasa de ceilalti. Oamenii implicati intotdeauna trebuie priviti ca importanti si valorosi. Trebuie insa evaluati dupa productivitatea fiecaruia. Ajuta oamenii sa reuseasca, dar in mod constant indeparteaza-i pe cei neproductivi, pentru a promova cresterea si rodnicia.

23. NU INCERCA SA SLUJESTI LA DOI STAPANI. In Matei 6:24, Isus ne spune ''Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tinea la unul si va nesocoti pe celalalt''. Uneori, pentru a avea costuri scazute, sau pentru a gasi o pozitie viabila pentru un angajat cu rezultate nesatisfacatoare, managerul numeste pe cineva sa indeplineasca mai multe sarcini, acoperind munca mai multor supervisori. Angajatul va avea mai mult succes daca va avea mai putine sarcini, o focalizare si o intelegere mai clara a responsabilitatilor.RAMAI CALM IN TIMPUL FURTUNII. Chiar daca fortele din afara au creat dezordine, Isus a ramas intotdeauna calm. Uneori Isus a fost cel care a creat furtuna, ca atunci cand i-a gonit afara din templu pe cei ce vindeau si cumparau in el. Cand a potolit furtuna pe mare, Isus a ramas calm, linistindu-i si ajutandu-i pe ceilalti. Chiar si in timpul evenimentelor care l-au dus la crucificare, in timp ce altii erau distrusi din punct de vedere emotional, Isus a ramas calm.

Ca directori executivi si oameni de afaceri, si noi trebuie de multe ori sa facem fata furtunilor. Munca fara odihna, problemele legate de siguranta produselor, de lipsa unor materiale, de transport, crize de numerar si probleme cu personalul sunt doar cateva dintre ''furtunile'' noastre. In astfel de perioade, un lider eficient ramane calm si este in masura sa linisteasca echipa de conducere. Recunoaste nevoia de a avea un spirit calm. Ii avertizeaza pe ceilalti, face planuri, ramane implicat si are o echipa de criza in jurul lui. Rugaciunea in aceaste situatii este o activitate ce produce calm.

25. APLANEAZA RAPID DISPUTELE. Mult timp se pierde datorita disputelor ramase nerezolvate. Un manager bun stabileste o politica eficienta pentru aplanarea disputelor aparute in interiorul companiei. A permite acestora sa se prelungeasca este distructiv. In Matei 5:25 Isus a spus: ''cauta de te impaca de graba cu parasul tau; ca nu cumva parasul tau sa te dea pe mana judecatorului ''. Disputele dintre angajati sunt foarte daunatoare, de aceea Isus a spus: ''Ferice de cei impaciuitori'' (Matei 5:25). Fi un catalizator pentru reconciliere; aceasta iti va spori mult eficacitatea.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate