Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelorAfaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Economie


Index » business » Economie
FONDURILE MUTUALE TREC SI ONLINE


FONDURILE MUTUALE TREC SI ONLINE
FONDURILE MUTUALE TREC SI ONLINE

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a supus dezbaterii publice proiectul de intructiune privind procedura de subscriere si rascumparare a titlurilor de participare emise de organismele de plasament colectiv prin internet, asteptand propuneri si observatii pana in 27 februarie.

Masura este una dintre multele solicitate de administratorii de fonduri mutuale pentru dezvoltarea pietei si este bine primita mai ales de cei care nu fac parte din grupuri bancare. "Este cu siguranta o veste buna pentru intreaga piata si mai ales pentru firmele care nu fac parte din grupuri bancare. Astfel se va diminua dependenta de retelele de distributie ale bancilor. Pe masura ce vor prinde contur programele de promovare a acestei cai de distributie, volumul subscrierilor pe intreaga piata va creste, ca si distanta dintre cotele de piata ale societatilor de administrare bancare si celelalte", a declarat Razvan Rusu, director de investitii la Aviva Investors Romania.

In prezent, societatile de administrare nebancare distribuie titlurile fondurilor lor atat prin retelele bancare cat si prin retelele caselor de brokeraj. Aproape 85% din activele de 1,1 miliarde lei (260 milioane euro) ale celor 54 de fonduri de pe piata sunt administrate de cele sapte firme care fac parte din grupuri bancare.

Totodata, folosirea internetului va reduce semnificativ costurile de distributie si va atrage atentia investitorilor straini asupra fondurilor romanesti. Societatile de administrare vor "asigura securizarea sistemului de preluare a cererilor de subscriere si rascumparare. Sistemul trebuie sa asigure in mod special integritatea datelor, autentificarea originii datelor si protectia mesajelor confidentiale si sa dispuna de mijloace de criptare a datelor confidentiale", se spune in proiectul de instructiune.

Piata asteapta si reglementarea distributiei prin agenti de vanzare independenti, eventual printr-o dispunere de masuri care sa premearga aparitia noului regulament din domeniu, asteptat si dezbatut de mai bine de doi ani si care are putine sanse de a intra in vigoare anul acesta, potrivit unor surse apropiate CNVM. Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate