Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
Prezentarea generala a societatii c.i.grivita s.a bucuresti


Prezentarea generala a societatii c.i.grivita s.a bucuresti


PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII C.I.GRIVITA S.A BUCURESTI

1 Scurt istoric

In anul 1926 au fost infiintate la Bucuresti "Atelierele Leonoida", ce aveau ca obiect de activitate asamblarea de autocamioane, primele de acest gen din Romania. "Atelierele Leonida" au devenit ulterior o reprezentanta a uzinelor GENERAL MOTORS din S.U.A..De-a lungul timpului firma a fost cunoscuta sub mai multe denumiri: LEONIDA S.A.R., LEONIDA CFR, IRA 17, IRA GRIVITA, pentru ca in anul 1990, urmare a retehnologizarii sub forma de societate pe actiuni sa poarte denumirea de COMPANIA INDUSTRIALA GRIVITA S.A. Bucuresti

In toate actele, facturile, anunturile, publicatiile emanand de la societate, denumirea societatii va fi precedata sau urmata de cuvintele "societate pe actiuni" sau initialele "S.A.", de capitalul social, numarul de inregistrare in Registrul Comertului si sediul societatii.

Societeatea Comerciala "Compania Industriala Grivita" - S.A. este persoana juridica romana, avand forma juridica de societate pe actiuni.

Compania Industriala Grivita S.A. este societate comerciala pe actiuni, infiintata in baza H.G. nr. 1236/29.11.1990 si inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J40/483/19.02.1991. Anterior datei de reorganizare a functionat ca intreprindere de reparatii auto in cadrul Centralei Industriale de Reparatii Auto Bucuresti, desfiintata prin Hotararea de Guvern mentionata mai sus.

In perioada de inceput, dupa reorganizare, s-a mentinut profilul de productie de reparator de automobile pentru beneficiarii de parc auto, fabricant de piese de schimb auto necesare executari reparatiilor.

Compania Industriala Grivita S.A. este o firma cu traditie de peste 70 de ani in domeniul auto-service, fabricatie piese schimb auto, fabricatie piese schimb tramvai si reparatii boghiuri tramvai, fabricatie si reparatii drezine de intretinere la calea ferata, confectionarea de remorci auto de mica capacitate.

Obiectul de activitate a fost completat pe parcurs cu activitati cerute de piata atat din sfera productiva, fabricatia de autobuze de transport, valorificarea de produse petroliere si lubrifianti prin statia de distrubutie proprie, cat si din sfera serviciilor, transport intern si international de marfuri.

Capitalul social al societatii al CIG SA este integral privat are o valoare de 612.264 le, impartit in 204.088 actiuni, cu o valoare nominala de 3 lei.

Incepand cu luna octombrie 1993, Compania Industriala Grivita S.A. s-a transformat in societate comerciala cu capital integral privat. Privatizarea societatii s-a facut prin metoda MEBO, actionarii fiind salariatii societatii.

Participarea la capitalul social este proportionala cu numarul de actiuni detinute de fiecare actionar (salariat).

Prin reevaluarea capitalului social, conform H.G. 500/1994 valoarea acestuia a inregistrat cifra de 612.264    lei, valoarea nominala a unei actiuni majorandu-se la 3lei fiecare.

Cerintele economiei de piata la care s-a racordat si Romania dupa anul 1998, si-au manifestat influenta si asupra acestei societati comerciale care, dand dovada de flexibilitate si dispunand de potential economic, tehnic si uman si-a orientat activitatea catre asimilarea si fabricarea de produse noi. Dintre acestea mentionam in special autobuzele tip GRIVBUZ destinate transportului urban, interurban si turistic de 7, 9 si 12 metri.

COMPANIA INDUSTRIALA GRIVITA S.A. Bucuresti este una din principalele firme romanesti in domeniile in care isi desfasoara activitatea, fiind recomandata de traditia, logistica, experienta si profesionalismul angajatilor.

Compania Industriala Grivita S.A. este singura firma de profil din Romania. Principalul sau obiect de activitate consta in principal in :

- fabricarea de autobuze si autovehicule transport special

- reparatii si recarosari de autovehicule

- modernizarea si reabilitarea drezinelor de interventie la calea ferata

- fabricarea de piese schimb auto

- service auto

Toate produsele sunt omologate, fabricarea si comercializarea acestora facandu-se cu respectarea actelor normative ce reglementeaza aceasta activitate.

Societatea nu are ipotecate propietati imobiliare si ocupa un spatiu total de 6,4 ha. Spatiul este compus din:

- 1 hala fabricatie caroserii

- 1 hala montaj motoare

- 1 hala vopsitorie generala

- 1 hala dotata cu utilaje pentru producerea de piese de schimb auto

- 1 hala tapiserie si montaj general

- 1 atelier pentru sectia de intretinere

- 2 cladiri cu birouri

C.I.GRIVITA S.A are320 de angajati, fiecare salariat avand incheiat cu patronul societatii, un contract de munca individual, pe o perioada de un an, contractele fiind inregistrate la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.

Echipa de conducere

Informatii privind asigurarea cu personalul de specialitate

Pentru ducerea la indeplinire a planului, societatea dispune de urmatorul personal :

Explicatii

Nr. personal

Experienta( vechime medie de specialitate)

Total personal din care:

1. personal de conducere

20 ani

2.personal cu studii tehnice

16 ani

personal cu studii economice

15 ani

4.personal marketing

10 ani

5. personal direct responsabil cu indeplinirea contractelor

10 ani

6. muncitori15 ani

2 Profilul de fabricatie

        Fabricarea si reconditionarea ansamblurilor, subansamblurilor si pieselor de schimb pentru mijloacele de transport si de ridicat, precum si a accesoriilor auto - cod CAEN 3430

        Fabricarea si modernizarea standurilor si utilajelor de material rulant - cod CAEN 3520

        Fabricarea de autovehicule, rulote si remorci - cod CAEN 3410

        Executarea de lucrari privind intretinerea, repararea si amenajarea mijloacelor de transport - cod CAEN 5021, 5022

3 Organizarea structurala

Activitatea de productie a Companiei Industriale Grivita S.A. este organizata dupa cum urmeaza:

trei sectii de productie (auto, piese de schimb, boghiuri);

service auto;

ateliere pentru activitati auxiliare (forja, tratament termic, SDV, autoutilare, mecanic sef intretinere si reparatii utilaje de productie, producere de acetilena, centrala termica, hidrofor garaj auto etc.).

Sectia auto

In cadrul sectiei auto se realizeaza urmatoarele activitati:

carosari auto in varianta transport urban, interurban si turistic de 7, 9, 12 metri pe sasiu Roman Brasov, Mercedes Benz tip VARIO, P.V.I. Franta;

reparatii de autobuze de tip urban si interurban;

reparatii generale si accidentale la agregatele din compinenta automobilelor ARO, TV, marci import, cum sunt: motoare, cutii de viteza, punti fata si spate, electromotoare, alternatoare;

reparatii generale de motoare Raba si Saviem;

reparatii cutii de viteza AK5 - AK6;

drezine de interventie la calea ferata (reparatii si motorizari);

remorci auto de capacitate mica si medie in variantele: transport marfa sau specializate (transport automobile defecte, transport barci, izoterme pentru montat grup compresor sau electrogen);

constructii metalice (sasiuri pentru remorci, dispozitive de remorcare etc.).

Organizarea activitatii in cadrul sectiei este in formatii de lucru coordonate de seful echipei si maistru de specialitate auto. In cadrul formatiilor de lucru (echipe) sunt incluse toate meseriile necesare realizarii produselor finale precum si pentru realizarea prestatiilor. Aceste meserii sunt: mecanic, lacatus, sudor, electrician, tinichigiu, vopsitor, tapiter, tamplar etc. Calificarea personalului este una inalta corelata cu acumularea de experienta, asigurand in acest fel nivelul de calitate impus de standardul in domeniul auto.

Ca utilaje din dotarea sectiei mentionam: masina de debitat metale, masina de crooit table, aparate de sudura, masina de cusut industriala, aparate de vopsit. Utilajele sunt completate de dispozitive si gabarite de lucru specifice fiecarei faze de productie.

In dotarea sectiei auto nivelul de calitate al produselor si serviciilor este asigurat prin standurile de proba (standuri de frana, standuri pentru verificarea instalatiei electrice, standuri pentru masurarea gradului de poluare - noxe eliminate).

Sectia piese de schimb

Sectia piese de schimb realizeaza un sortiment variat de piese schimb auto si piese schimb tramvai necesare pentru mentinerea in stare de functionare a automobilelor si a boghiurilor de tramvai. In gama structurala a acestor piese mentionam: arbori cotiti, grupuri conice, roti si arbori pentru cutii viteza AK5 si AK6, inele cuplare pentru cutii viteza AK5-Ak6, roti dintatesi componente pentru cutii viteza ARO si TV, cabluri kilometraj, ambreaj, frana pentru diverse tipuri de automobile, bucsi fuzeta ARO si ROMAN, pivoti fuzeta TV, grupuri conice tramvai, butuc roata, butuc tubular boghiu tramvai, semicupla pe osie, semicupla la reductor pentru tramvai, centru roata, bandaje boghiuri tramvai.

Aceste sortimente sunt caracterizate in cadrul contractelor prefectate cu partenerii de afaceri prin forma de comert cu ridicata.

Totodata, aceste repere executate in sectia piese schimb se folosesc pentru reparatiile efectuate in cadrul sectiei auto, contribuind la reducerea costurilor prin eliminarea colaborarilor cu alte firme care au in profilul de fabricatie piesele mentionate.

Meseriile specifice acestui sector sunt: strungar, frezor, mortezor si alte meserii specifice prelucrarii prin aschiere.

Formatiile de lucru sunt organizate in functie de utilajele conducatoare ale operatiunilor impuse de realizarea produsului finit din semifabricatele aprovizionate.

Pana la obtinerea produsului finit, semifabricatele trec prin operatiunile de strungarie, frezare, danturare, sablare, calibrare etc.

Calitatea produselor relaizate este verificata prin controlul efectuat constand in folsirea de inele verificatoare, calibrare care dau tolerantele admise in domeniu.

Sectia boghiuri

In acest sector se realizeaza reparatii de boghiuri tramvai, echipament normal si echipament ingust, pentru clientii din marile orase care asigura transportul in comun de persoane RAT Bucuresti, RAT Constanta, RAT Timisoara, RATC Ploiesti, CTP Arad.

Boghiuri pentru tramvai (seturi boghiuri motor si purtator) s-au realizat pentru RATB - URAC si CTP Arad.

Atat reparatiile cat si contectiile noi se realizeaza cu ajutorul unor utilaje speciale, de gabarite mari, cea mai mare parte a acestora fiind realizate din surse proprii prin autodotare.

Meseriile sunt asemanatoare cu cele de la sectia piese de schimb, fiind completate cu meserii specifice, cum ar fi: bobinator, verificator frane boghiuri.

Verificarile finale ale produselor noi (boghiuri motor si osii boghiu) si ale celor reparate se realizeaza prin testari speciale pe standuri de verificare din cadrul Companiei Industriale Grivita S.A. si laboratoare specializate.

Service autoIn cadrul activitatii de service se asigura servicii pentru agentii economici si persoane fizice, cum ar fi: reparatii de tinichigerie, lacatuserie, instalatii electrice, tapiterie, vopsitorie, reparatii la partea electrica a autoturismelor de oras, indigene si din import.

Meseriile intalnite in formatia de lucru din cadrul atelierului "service" sunt: tinichigiu, lacatus, electrician, tapiter, vopsitor.

Vopsirea se asigura prin tehnici moderne de vopsire, societatea avand statie de vopsire import Italia, tip Jumbo, asigurand vopsirea si pentru produsele executate in sectia auto.

In cadrul atelierului "service" se efectueaza si inspectii tehnice periodice pentru toate tipurile de autoturisme.

Atelierul de forja

Asigura necesarul de semifabricate in proportie de 70% pentru productia de piese de schimb.

Activitatea este asigurata de personal calificat in meseria de forjor, care lucreaza in schimburi in functie de durata operatiilor de forjare.

Atelierul de tratament termic

Asigura tratamentul termic al pieselor de schimb care necesita aceasta operatie.

Personalul incadrat in acest sector are meseria de tratamentist, asigurand supravegherea si interventiile necesare pentru operatiunea de tratament. Operatiunea se asigura in cuptoare speciale dotate cu aparate care inregistreaza parametrii de lucru.

Atelierul S.D.V.

In cadrul acestui atelier se asigura 90% din S.D.V.-urile necesare fabricarii pieselor de schimb, precum si a celor utilizate in procesul de reparatii si executie a autobuzelor.

Utilajele din cadrul atelierului care asigura executarea S.D.V.-urilor sunt: strungari, masini de frezat, masini de danturat, masini de masurat coordonate prin puncte.

Colectivul de executie este compus din angajati calificati in meseriile: strungar, frezor, ajustor, ascutitor.

Atelierul de autoutilare

In cadrul atelierului de autoutilare sunt realizate utilaje unicat in baza proiectelor elaborate in cadrul compartimentului de proiectare.

Meseriile din acest sector sunt meserii specifice prelucrarii metalului.

Dupa parcurgerea probelor si confirmarea realizarii parametrilor proiectati, utilajele rezultate, prin eforturi proprii sunt realizate in sectoarele productive ale societatii.

Sectorul mecano-energetic

Acest sector asigura buna functionare a tuturor sectoarelor de productie si auxiliare ale Companiei.

Pentru sectoarele de productie asigura:

repararea utilajelor care se defecteaza (reparatii accidentale precum si efectuarea reparatiilor planificate);

confectionarea pieselor necesare efectuarii acestor reparatii;

rebobinarea motoarelor electrice;

intretinerea constructiilor

In functie de lucrarile pe care le au de executat, formatiile de lucru sunt: mecanici, electricieni, constructii-edile.

Utilajele si dotarile cu care se realizeaza lucrarile mentionate sunt utilaje comune: strunguri, freze, masini de bobinat.

Compartimentul mecano-energetic asigura necesarul de utilitati necesare desfasurarii intregii activitati productive, cum sunt: energie electrica (prin CONEL - Electrica S.A. Bucuresti), asigurarea apei din retea si putul propriu prin statia de hidrofor, asigurarea apei calde pentru incalzire si productie, aer comprimat si acetilena, instalatii de deistributie oxigen.

Succesiunea fazelor de lucru ne conduce catre organizarea locurilor de munca pentru realizarea fiecarei faze a fluxului tehnologic asigurand baza materiala necesara, utilajele de lucru si asigurarea fortei de munca calificata (calificare ceruta de utilajele conducatoare si a celorlalte utilaje ale fluxului) precum si necalificata acolo unde se cere.

Caracteriatic fabricarii autobuzelor este nivelul ridicat de manopera in raport cu operatiile executate pe utilaje automatizate.

Produsele realizate

Din anul 1997, C.I.Grivita SA a reluat fabricatia de autobuze, care a fost intrerupta in anul 1974, datorita sistemului centralizat si planificat al economiei socialiste.

Astfel, a inceput cu promovarea autobuzului urban de medie capacitate GRIVBUZ 09U si autobuzul turistic GRIVBUZ 09T, incercand prin aceasta sa se impuna pe piata interna si externa.

In luna august 2000, a fost finalizata executia autobuzului de transport urban de medie capacitate GRIVBUZ 07U, 07I si a autobuzului destinat transportului interurban GRIVBUZ 12I.

In prezent, autobuzele produse de C.I.GRIVITA SA acopera toata gama de produse din acest domeniu: de tip urban, interurban si turistic de 7, 9 si 12 m lungime, autobuze executate pe autosasiuri ale unor firme de prestigiu, ca: Mercedes Benz si Scania, iar caroseria se executa pe structura de aluminium, in colaborare cu producatorul de caroserii Hess Elvetia.

De aceste tipuri de autobuze, beneficiaza acum : Primaria Municipiului Tulcea, Primaria Piatra Neamt, Primaria Cluj Napoca, STP Bacau, Mega Travel Piatra Neamt SC AVICOLA Slobozia, Jandarmeria Romana, Nuclearelectrica Cernavoda, Primaria Tg.Jiu, Primaria Municipiului Arad, Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Pe langa fabricatia de autobuze, C.I.Grivita SA este principalul producator de autospeciale, destinate transporturilor si misiunilor speciale, si anume:

- autospecializate transport detinuti, autospecializate transport jandarmi, autospecializate transport persoane pe drumuri accidentate (forestier, cariera, santier).

Toate produsele executate de C.I.Grivita SA, sunt omologate, indeplinesc standardul ISO -9001 in domeniul calitatii, fabricarea si comercializarea acestora facandu-se cu respectarea actelor normative ce reglementeaza aceasta activitate.

Piata de desfacere

Activitatea C.I.GRIVITA SA vizeaza in principal piata interna, dar si cea externa.

Misiunea societatii C.I.Grivita SA este de a produce si comercializa produse profitabile pe piata interna si externa, in scopul permanentei imbunatatiri a perceptiei pe care clientii o vor acumula despre calitatea activitatii acesteia.

In acest scop fiecare compartiment al firmei trebuie sa obtina rezultate superioare in comparatie cu principalii concurenti.

Pentru desfasurarea activitatilor comerciale, sunt organizate compartimente pentru:

stabilirea pietei tinta - culegerea informatiilor, prelucrarea, analiza si interpretarea acestora;

planificarea si analiza colaborarii - deplasari externe, analiza financiara a executiei produselor;analiza tehnica a produselor - proiectare, design, stabilire specificatie tehnica;

aprovizionare, transport - cumparari, colaborari;

analiza resursa umana;

asigurarea calitatii - CTC, laboratoare.

Prin aceste compartimente se realizeaza un contact direct cu piata , facilitand cresterea vitezei operatiunilor financiar-comerciale cu efecte favorabile asupra eficientei activitatii societatii.

In vederea contractarii clientilor, societatea participa la licitatii, unde isi prezinta oferta alaturi de alte societati comerciale.

Principalii concurenti ai societatii sunt importatorii de autovehicule, in special din Turcia.

Confruntarea reala cu societatile concurente, se manifesta in cadrul licitatiilor organizate, pentru ca fiecare potential client sa aiba o viziune globala asupra posibilitatilor de realizare a propriilor obiective.

In cadrul licitatiilor, prioritatile pentru care clientul isi manifesta interesul sunt:

termenul de executie;

calitatea materialelor pe care societatea le foloseste in realizarea lucrarilor;

pretul produselor / prestatiilor;

seriozitatea cu care societatea isi trateaza clientii.

In prezent, nu exista nici un competitor direct, avand in vedere ca cei traditionali s-au desfiintat, insa pe piata interna exista alternative, si anume importurile de autobuze, in special din Turcia.

Produsele societatii sunt insa unice, deoarece aceasta are un avantaj competitiv datorat in special costurilor de productie mici.

Prin adoptarea unei politici de pret care sa corespunda la actuala putere de cumparare si promovarea produselor si serviciilor sale prin calitatea acestora, C.I.GRIVITA SA si-a creat clienti fideli, care trebuie mentinuti.

Principalii clienti ai societatii, sunt:

1. Regiile autonome si societatile comerciale ce au ca obiect de activitate transportul urban de calatori.

2. Societatile comerciale ce executa transport interurban de calatori.

In ceea ce priveste piata de aprovizionare, criterile de alegere a furnizorilor sunt:

importanta materialelor si sortimentul acestora;

modalitatea de contractare;

termenul de livrare si frecventa acesteia;

nivelul preturilor practicate;

calitatea serviciilor si a materialelor.

Deoarece societatea C.I.GRIVITA SA nu este inglobata in datorii, este preferata drept client de numerosi furnizori.

C.I.GRIVITA SA Bucuresti a reusit sa se impuna pe segmentul de piata pe care actioneaza, avand clienti fideli, carora le executa lucrari de ani de zile.

Pentru depasirea concurentilor, este absolut necesar sa se lupte permanent pentru perfectionare, succesul fiind direct proportional cu, calitatea salariatilor si cu grija manifestata fata de acestia.

Trebuie descoperite solutii originale si indraznete pentru rezolvarea cat mai multor probleme complexe, introducand pe pietile pe care concureaza, produse mai avantajoase comparativ cu cele ale concurentilor.

6 Productie

Productia in cadrul societatii s-a structurat in ultima perioada, in principal, pe fabricatia de autobuze, transformandu-se fluxurile tehnologice de reparatii, in fluxuri de fabricatie.

In acest sens, s-a actionat pentru:

- organizarea pe tacte de lucru;

- dotarea cu scule si aparatura specifica;

- specializarea executantilor pe operatii.

Aceste masuri au dus la cresterea productivitatii muncii, a calitatii produselor si la respectarea termenelor contractuale.

Valoric, ponderea fabricatiei de autobuze a crescut in anul 2006 foarte mult, reprezentand 85,42% din valoarea totala a vanzarilor realizate de companie si 96% din realizarile sectiei auto.

Anul 2006 a confirmat tendinta din economia romaneasca de innoire a parcului auto in special cu autovehicule din import, lucru ce a facut ca productia de piese de schimb auto sa scada.

Fluxurile de productie de piese de schimb auto sunt specializate pentru productia de autovehicule din gama ARO, RABA, SAVIEM, iar gradul de precizie este foarte mic, lucru ce le face imposibil de adaptat pentru productia de alte piese de schimb auto.

Echipa manageriala, prin departamentul asigurarea calitatii, a raspuns exigentelor impuse de legislatia romaneasca si internationala privind certificarile.

Astfel, in cursul anului 2005, respectiv 2006, au fost efectuate audituri de supraveghere de catre RAR, AFER si directia de specialitate din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, examene pe care firma noastra le-a trecut cu bine.

Directia tehnica, prin atelierul de proiectare autobuze si serviciul tehnic, s-a concentrat pe intocmirea documentatiilor tehnice si tehnologice de omologare la autobuze. Toata documentatia de executie a fost realizata in AUTOCAD.

Au fost omologate de tip in varianta turistica, autobuzele de 12m si 7m pe autosasiu Roman Brasov si respectiv Mercedes-Benz, fiind intocmita documentatia de omologare si pentru extinderea celor doua tipuri in varianta interurban.

In momentul in care vor fi in fluxul de fabricatie astfel de autobuze, se vor depune cererile de omologare, pentru extindere.

Pentru atingerea obiectivului sau, C.I.GRIVITA SA a dezvoltat aliante strategice importante si profitabile cu firme straine, deoarece procesul de aprovizionare s-a derulat initial pe fondul unei economii confruntata cu mari dificultati, prin disparitia producatorilor traditionali.

Astfel, reperele necesare in procesul de fabricatie a autobuzelor, produse pe care industria romaneasca nu le mai fabrica, au fost asigurate prin reprezentantele in Romania a unor producatori, dar cea mai mare parte a fost asigurata prin import direct din Franta, Ungaria, Elvetia, Turcia.

Totodata, societatea a depus eforturi deosebite in realizarea matritelor pentru elementele de caroserie ce se executa prin turnare din rasina armata cu fibra de sticla.

O atentie deosebita trebuie acordata amenajarii interioare, finisajelor si aspectului exterior.

Problemele calitative care au aparut, au fost in special de acuratete a executiei la vopsire, amenajari interioare, lipire si a fiabilitatii unor subansamble aprovizionate:

mecanism deschidere usa;

instalatie incalzire independenta;

echipament electric.

Toate neconformitatile aparute, au fost analizate zilnic si au fost luate masuri pentru eliminarea lor, dar uneori factori subiectivi, ca: aprovizionare neritmica cu piese si materiale, lipsa unor dispozitive si scule specializate si performante cu productivitatea ridicata care sa inlature executia unor operatii manuale, lipsa fortei de munca de inalta calificare si a unei supravegheri atente de ordin tehnologic, au facut ca neconformitatile sa nu fie eliminate in totalitate.

In acest sens, s-a impus luarea unor masuri pe plan organizatoric, respectiv completarea locurilor de munca de conducere cu forta de munca specializata, aprovizionarea la timp cu piese si materiale de buna calitate, inlocuirea aparaturii universale de control atat la executanti cat si la CTC, cu AMC-uri performante pentru operatiile principale.

Eforturile depuse pentru cresterea nivelului tehnic si calitativ al productiei si produselor s-au reflectat in rezultatele anului 2006, proiectia acestor eforturi vizand o perioada mai lunga.

Obiectivul principal al administratiei in aceasta perioada este consolidarea pozitiei pe piata a firmei, concomitent cu mentinerea calitatii produselor si servicilor oferite clientilor, la un nivel cat mai ridicat.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate