Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Afaceri


Index » business » Afaceri
Intreprinderea Electronica Craiova


Intreprinderea Electronica Craiova


Intreprinderea Electronica Craiova1.Care sunt problemele majore cu care se confrunta directorii si grupurile de lucru in cadrul Firmei de Piese Electronice Craiova?Explicati.

Problema principala in cadrul societatii o constituie faptul ca implementarea noului sistem de plata nu a fost realizat coerent,managerii nu au fost implicati direct,din aceasta cauza se neaga faptul ca sistemul poate fi imperfect,poate avea lacune,tocmai pentru ca a fost realizat si implementat de altii(consultantii chemati).

Celelalte probleme rezulta direct din acest aspect care nu a fost pus la punct inca de la inceput.Neavand continuitate iar ca algoritm de constructie bazandu-se pe unitate,acest sistem nu poate asigura buna functionare a intregului flux,astfel aparand probleme la sectia de ajustare.

Toate aceste aspecte conduc la nemultumiri in randul angajatilor, conflicte intre sefii anumitor sectii adiacente si bineinteles absentism si evitarea lucrului in sectia cu probleme.

2.Cum ati sfatui directorii de la Firma de Piese Electronice Craiova sa rezolve problemele ce au fost identificate?

Rezolvarea problemelor ivite se poate face prin reevaluarea si eventual modificarea sistemului de normare aplicat.Acest lucru ar conduce catre perfectionarea sistemului.Normarea ar trebuii sa plece de la final,de la o norma propusa a produsului finit pe intreaga intreprindere si apoi sa se intoarca pe fluxul stabilit si sa se hotarasca norme pe sectii, masini si om.

Trebuie revizuit insa si comportamentul sefilor de sectii si implicarea lor directa in rezolvarea anumitor probleme ce pot cauza celorlalte sectii.Aici controlul trebuie facut de manager prin urmarirea unui raport de productie general comparat cu raportul de productie zilnic,saptamanal si semestrial al fiecarei sectii.

Aceste neconcordante trebuie reglate de la nivelul inalt fara a se ajunge la implicarea directa a simplului muncitor.

Planul de revizii tehnice stabilit pe baza unui plan de productie bine pus la punct trebuie realizat de sectia de mentenanta fara a tine cont de parerea sefului de sectie,iar ei trebuie sa intervina prompt la orice semnalare se ar putea reprezenta o revizie accidentala.

3.Ce parere aveti despre sistemul individual de plata in functie de numarul de piese propuse?De ce?

Acest sistem este si va fi din ce in ce mai mult abordat.Trebuie insa precizat ca el se naste pe aza unui algoritm diferit de la intreprindere la intreprindere.Inainte ca acest sistem sa fie abordat se fac studii amanuntite,se aplica tehnici de management LEAN,se abordeaza intreg sistemul de productie,se urmareste finalitatea,se construiesc scenarii si eventual pentru urmarire se implementeaza un ERP-BI.

Balansul trebuie controlat intre cantitatea materiei prime si cea a produsului final,tinandu-se cont de calitate si principii de munca.

4.Evaluati atutudinea de depasire a granitelor rolulilor catre sefii sectiilor de turnatorie si de ajustare in rezolvarea problemelor ce au fost identificate.

Granitele de atributii au fost depasite,insa acest lucru a fost cauzat de implementarea precara a sistemului de normare.Interesul unui astfel de sistem nu consta in functionarea anumitor sectii ci a intregii societati.Managerii generali si seful de la mentenanta trebuie implicati direct in aceste disensiuni.

Se pot semnala de catre sefi intr-adevar nereguli dar acestea intr-un sistem bun ar devenii interventii de reglare a fluxului.Inlocuirea matritelor sta la atitudinea echipei de mentenanta avizata direct de managerul de la care s-a ajuns semnalarea,plangerea.

Sistemul de normare vine ca implementare si cu un sistem de reguli in flux precum si documentatii si fise create special la implementare.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate