Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Faza proliferativa a inflamatiei


Faza proliferativa a inflamatiei
Faza proliferativa a inflamatiei

Incepe in masa celulelor exsudative si se poate continua determinind uneori schimbarea tipului inflamator din exudativ in proliferativ. Alteori, proliferarea se instituie de la inceputul procesului si domina fenomenele alterative sau exudative.

Elementele dotate cu mare capacitate proliferativa sunt: celulele din straturile generatoare ale epiteliilor de acoperire si glandulare si celulele apartinand mezenchimului activ ( sistemul reticuloendotelial) indeosebi histiocidului si gliocitele. La acestea se adauga posibilitatile de refacere pe care le are masa fundamentala si substanta fibrilara interstitiala. In cazul unui metabolism viciat cauzat prin agenti chimici, fizici, biologici si al crearii unor anumite reflexe patologice, tesuturile care au slaba capacitate proliferativa se pot transforma in tesuturi proliferative avand ca punct de plecare proliferarea inflamatorie.

Pe procesul proliferativ se bazeaza cicatrizarea plagilor , regenerearea anumitor tesuturi dar tot prin proliferari , insa de rea natura se pot obtine cicatrizari vicioase, regenerari anormale si uneori se initiaza procese proliferative de tip tumorar.

In cursul proliferarilor iau nastere si unele alteratii ale elementelor proliferate sau alterari ale tesuturilor functionale datorita compresiunii si tulburarilor circulatorii care se ivesc prin modificarile de ordin anatomohistologic sau prin substante ce se pun in libertate in timpul procesului proliferativ.

Prezenta unei proliferari masive la periferia unui proces inflamator, cu crearea unei membrane separatoare intre tesutul inflamat si restul organului, trebuie privita ca un fenomen de buna natura.

Alteori, o inflamatie difuza are drept urmare proliferarea exagerata difuza a elementelor conjuctive de sustinere luand nastere o proliferare cronica stanjenelte sau chiar suprima functia organului.Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Medicina
FISTULELE BILIO-BILIARE
Nursing - INGRIJIRI GENERALE ACORDATE BOLNAVULUI
RADIOGRAFIA TORACICA
RADIOFOTOGRAFIA MEDICALA
SEMIOLOGIA APARATULUI URINAR
Lizozimul
LUCRARE DE LICENTA ASISTENTI MEDICALI - ECHILIBRUL FLUIDO-COAGULANT POLITRAUMA VERSUS SEPSA
Leiomiosarcomul
CANCERUL BRONHIC PERIFERIC SAU CANCERUL BRONHIILOR MICI
LEUCOENCEFALOMALACIA ECVINA (LEME)