Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
Acidum niflumicum - acid niflumic


Acidum niflumicum - acid niflumic


ACIDUM NIFLUMICUM - Acid niflumic

Acidul niflumic este acidul 2-[[3-(trifluorometil)fenil]-amino]-3-piridilcarboxilic

Proprietati farmacologice: Este absorbit rapid, picul plasmatic e atins la aproximativ 2 ore. Timpul de injumatatire este scurt, de ordin a 3-4 ore. Legarea de proteinele plasmatice este in jur de 90%. S-au identificat doi metaboliti principali, hidroxilati, inactiv. Forma dominanta de eliminare este ca atare sau glucurono si sulfoconjugati pe cale urinara, dar si excretia fecala este importanta (30%).

Actiune farmacoterapeutica: Se utilizeaza ca antiiflamator, analgezic, antipiretic in toate actiunile reumatismale acute si cronice ca un tratament simptomatic; de asemenea in unele afectiuni nonreumatismale: sinuzite, gingivite ulcerative. Poseda si proprietati antiagregante plachetara printr-un mecanism antipostaglandinic.Indicatii terapeutice: Indicatia majora este in afectiuni ale preparatului genito-urina: liteaza uretrala, adenom de prostata, cistite si orhiepididimite. In aceste cazuri reduce durerea si edemul tisular perilitiazic, favorizand eliminarea calculilor.

Mod de administrare: oral 250 mg /zi; doza maxima recomandata 700 mg/zi in capsule si 1400 mg/zi in supozitoare [6,7,10,19].

Preparate: Nifluril crema 5%, caps. 250 mg, supoz. 400 mg, 700 mg, 800 mg [26,32].Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate