Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Frumusete


Index » sanatate » Frumusete
PROIECT COAFOR STILIST - MANAGEMENTUL SALONULUI DE ESTETICA DE MICI DIMENSIUNI IN CARE SE REALIZEAZA DIFERITE TUNSORI DE DAMA


PROIECT COAFOR STILIST - MANAGEMENTUL SALONULUI DE ESTETICA DE MICI DIMENSIUNI IN CARE SE REALIZEAZA DIFERITE TUNSORI DE DAMA


GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL "ION MINCU" VASLUIPROIECT

PENTRU SUSTINEREA EXAMENULUI DE CERTIFICARE A COMPETENTELOR PROFESIONALE

NIVEL III

CALIFICAREA PROFESIONALA: COAFOR STILIST

TEMA PROIECTULUI

MANAGEMENTUL SALONULUI DE ESTETICA

DE MICI DIMENSIUNI IN CARE SE REALIZEAZA

DIFERITE TUNSORI DE DAMA

Argument

Lucrarea de fata isi propune o incursiune in tehnici de tunsoare . Ne-am dorit sa abordam aceasta lucrare pentru ca am considerat ca este necesar sa facem cunoscut faptul ca in saloanele de infrumusetare, se pot executa tunsori asimetrice parului.

Totodata, am dorit sa improspatam si sa imbogatim volumul informatiei stiintifice referitor la tehnicile de tundere, la ustensile si la materiale folosite in realizarea unor tunsori asimetrice.

In prima parte a lucrarii am prezentat, secvential, importanta tunsorilor, punand accent pe executarea unor operatii de tundere a parului.

In a doua parte sunt prezentate tunsorile ce se executa in saloanele de frizerie.

Iar in ultima parte publicitatea si reclama unui salon de frizerie.

I. Fisa Postului

Fisa postului este un document important ce prezinta in detaliu descreierea postului si cerintele acestuia pentru ca un angajat sa-si poata exercita in conditii normale sarcinile de munca in scopul atingerii obiectivelor individuale.

Descrierea postului

1.Denumirea postului:-Coafor stilist

2.Compartiment:-Coafor

3. Titularu postului: Ciurusniuc Petronel

4. Nivel ierarhic:-4

5.Pondere ierarhica: 5-7

6.Relatii organizatorice:

6.1-de autoritate;-sef de tura

6.2-de cooperare;-casierul

6.3 - de reprezentare:-reprezinta intereselesalonului pe durata desfasurari activitatii in relatiile cu personae din afara acestuia.

6.4-de control:- exercita control ierarhicasupra personalului din subordine.

7 Obiective individuale:- consta in organizarea desfasurarii activitatii pe timpul turei in cele mai bune conditii si in realizarea unor servicii de coafura moderne si de calitate, astfel incat sa fie capabil a satisface cerintele oricarui client.

8 Atributii, sarcini si responsabilitati: - efectueaza servicii de coafor-stilist la standarde modern in conditii normale de munca;- emite comenzi catre furnizori pentru produse cosmetice si materiale de curatenie; - raspunde de pontajul angajatilor din tura sa;

-informeaza administratorul privind starea /defectarea echipamentelor de lucru, precum si situatia stocurilor de materiale ; - raspunde de evidenta echipamentelor si materialelor din unitate.

pentru produse cosmetice si materiale de curatenie; - raspunde de pontajul angajatilor din tura sa;

-informeaza administratorul privind starea /defectarea echipamentelor de lucru, precum si situatia stocurilor de materiale ; - raspunde de evidenta echipamentelor si materialelor din unitate.

II. Cerintele postului

1. Competentele profesionale

1.1 Pregatirea - absolvirea unei forme de invatamant(scoala profesionala, l iceu, postliceala, cursuri de calificare) de specialitate in domeniul coafor stilist-studii medii;

1.2 Experienta-minim 5 ani;

1.3 Cunostiinte- o solida pregatire profesionala, fiind la curent cu toate tenditile in domeniu ;

1.4 Calitati si aptitudini- simntul proportiilor, creativitatea, sociabilitatea, diplomatie, indemanare, spirit de echipa, comunicare;

2 Competente manageriale

2.1 Cunostinte - cunoasterea proceselor desfasurate in cadru salonului, stapanirea mecanismelor de comunicare, decizionale si instrumentele acestora .

2.2 Calitati si aptitudini- starea de sanatate corespunzatoare profesiei si cerintele postului, fermitatea, fidelitatea, integritatea,onestitatea si inteligenta;

2.3 Cerintele specifice - absolvirea de liceu.

Schema de incadrare a salonului de estetica

Salonul de estetica si ingrijirea corpului omenesc functioneaza in baza constituirii unui societaticomerciale.

Societatea reprezinta un contract prin care doua sau mai multe personae se invoiesc sa puna ceva in comun cu scopul de a inparti foloasele c ear putea rezulta

Forma juridica a unui salon de estetica este, de regula, de societatea cu raspundere limitata SRL

Conditiile de existent a unu SRL:- se constituie pe baza contractului de societate si a statului, sau doar pe baza statului cand exista unic asociat:-capitalul social minim este de 200 lei:- numarul de asociati, minim1, maxim 50:- capitalul social divizat in parti sociale:- raspunderea asociatilor este limitata.

Relatii organizatorice

Relatiile oranizatorice reprezinta relatiile ce se stabilesc intre diferite subdiviziuni organizatorice datorita necesitatii unui schimb permanent de informatii.

Relatii organizatorice care pot exista intr-un salon de estetica sunt;

Din punct de vedere juridic

a)     Relatii formale- stabilite prin regulamentul de organizare si functionare al salonului de estetica

b)     Relatii informale - nu sunt prevazute in regulamentul alte acte norminative si se satibelesc datorita unor criterii subiective intre persoane care lucreaza intr-un salon

Dupa continutul informatiilor transmise

a)     Relatii de autoritate-ierarhica- stabilite intre compartimentele subordonate ierarhic.

b)     Relatii de cooperare- nu sunt oficiale, determinandu-se intre compartimente aflate pe acelasi nivel ierarhic.

c)     Relatii de control- se stabilesc intre posturi cu sarcini de control si celelalte subdiviziuni organizatorice , pentru a verifica modulul in care si -au desfasurat activitatea.

d)     Relatii de reprezentare- se stabilesc intre manageri sau administratorii de salon.

Saloanele de estetica si ingrijirea corpului omenesc se impart im mici-mijlocii si mari, in functie de numarul de angajatii si de serviciile oferite.De regula acestea isi organizeaza activitatea in doua schimburi.

Saloanele de estetica mici-mijlocii au urmatoarele compartimente cu un numar de angajati repartizar astfel;

Coafor 4-6 angajati;

Frizer 4-6 angajati;

Manechiura-pedichiura 1-2 angajati;

Cosmetica 1-2 angajati;

Saloanele de estetica mari au compartimente mai multe si un numar de angajati mai mare:

Coafor peste 6 angajati;

Frizer peste 6 angajati;

Manechiura 4 angajati;

Pedichiura 4 angajati;

Cosmetica 4 angajati;

Masaj 4 angajati;

Solar 2 angajati;

Organigrama este reprezentarea grafica a schemei de incadrare. Organigrama unui salon de estetica mixt este:

Manager

Administrator salon

Casier

Sef de tura

Coafor

Frizerie

Pedichiura

Masaj

Solar

Cosmetica

Personal curatenie

Cap. II Tunsori ce se executa in salonul de frizerie

In vara 2010, se poarta tunsorile asimetrice, adica parul din fata va fi mai lung decat cel din spate. Bretonul si tunsorile rebele si indraznete sunt vedete in acest sezon. Parul tuns in trepte, mai sus de umar, aduce in prim-plan eleganta si rafinamentul. Tunsoarea asimetrica

In acest sezon se poarta tunsorile asimetrice. Asimetriile pot ascunde anumite defecte ale fetei sau te pot pune in valoare drept o persoana vesela, originala si nonconformista. Avantajul asimetriilor este ca daca nu te poti decide daca sa iti lasi parul lung, mediu sau sa ti-l tunzi scurt, poti opta pentru asimetrii si astfel vei obtine mai multe variante intr-una.

O coafura asimetrica este avantajoasa, poti crea multe coafuri frumoase! Astfel, iti poti modela parul in tot felul de forme sau ti-l poti prinde in mai multe modalitati si vei obtine fie o coafura pentru par scurt, fie una pentru par mediu.

La o tunsoare asimetrica accesorizeaza o pereche de ochelari trendy,  colarati sau cu rame late, si vei obtine un look in style si foarte hot.

Cu breton, stilizat cu suvite sau pur si simplu dat cu un pic de spuma pentru a capata un look rebel, tunsoarea asimetrica este o tunsoare indrazneata de care sigur nu te vei plictisi prea curand.

 Tunsoarea bob

O alta tunsoare care evidentiaza foarte bine ochii si trasaturile este tunsoarea bob. I se mai spune tunsoare frantuzeasca. Aceasta tunsoare incadreaza foarte bine fata.

Avind aceasta tunsoare bob, puteti sa aranjati parul foarte usor si nu este greu de intretinut. Parul se usuca drept, sau se poate ondula. Puteti sa faceti din aceasta tunsoare o rama seducatoare pentru fata dumneavoastra. aplicand produse de styling pentru a evidentia suvitele din fata.

 Tunsoarea cu breton

Daca aveati impresia ca bretonul a iesit din trend, va informam ca in acest sezon este mai solicitat ca niciodata. Bretonul drept pe linia ochilor sau intr-o parte directioneaza atentia celor ce va privesc catre ochii dumneavoastra. si adauga un plus de mister tunsorii dumneavoastra. Daca adaugati si volum in crestetul capului veti obtine o privire foarte atractiva si feminina.

In cazul in care aveti parul lung si optati pentru un breton frantuzesc pe linia sprancenelor, trebuie acordata mai multa atentie machiajului. Nu este recomandata utilizarea culorilor pale pe buze si pleoape, pometii se accentueaza cu fard de obraz, iar ochii si buzele se contureaza cu liner, respectiv creion. Atunci cand purtati breton, chiar si banala coada de cal prinde farmec.

Atentie insa, bretonul nu se potriveste oricarui tip de fizionomie! Pentru chipul rotund sau patrat, nu se recomanda tunsoarea cu breton

adaugati si volum in crestetul capului veti obtine o privire foarte atractiva si feminina.

In cazul in care aveti parul lung si optati pentru un breton frantuzesc pe linia sprancenelor, trebuie acordata mai multa atentie machiajului. Nu este recomandata utilizarea culorilor pale pe buze si pleoape, pometii se accentueaza cu fard de obraz, iar ochii si buzele se contureaza cu liner, respectiv creion. Atunci cand purtati breton, chiar si banala coada de cal prinde farmec.

Atentie insa, bretonul nu se potriveste oricarui tip de fizionomie! Pentru chipul rotund sau patrat, nu se recomanda tunsoarea cu breton

Tunsori moderne pentru parul scurt! In aceasta toamna predomina look-ul relaxat, dar in acelasi timp sofisticat si coafurile care arata foarte bine, dar care sunt si usor de intretinut. Daca in aceasta vara ai preferat sa ai parul scurt si ti-e teama ca nu o sa ai o coafura in tendintele toamnei 2010, trebuie sa iti dam o veste buna: stilistii sunt de parere ca parul tuns scurt este una dintre vedetele tunsorii din toamna lui 2010

Haide sa vedem impreuna ce se poarta in materie de tunsori pentru parul scurt in toamna 2009 si ce ne propun hairstilistii pentru acest sezon!

Tunsori par scurt, comoditate si simplitate

Comoditatea pe care ti-o ofera parul tuns scurt este unul dintre principalele motive pentru care acest gen de tunsoare este atat de popular in randul femeilor, in special al celor care lucreaza. Dar comoditatea nu este totusi singurul motiv pentru care parul tuns scurt este atat de popular. 

In afara de usurinta intretinerii, tunsorile pentru parul scurt, realizate bineinteles corect, pot ajuta la crearea unui look glamour, chic  de neegalat de catre parul mai lung. Tunsorile scurte par mai indraznete si pot fi aranjate in diverse moduri, in functie de ocazie.

De asemenea, acest stil de tunsoare poate sa te intinereasca si este foarte popular printre vedete, dupa cum probabil ai si observat.

 Tunsoarea vedeta pixie cut

Tunsoarea "pixie" este printre stilurile de tunsori hot pentru par scurt  din toamna 2010. Aceasta tunsoare iti  accentueaza trasaturile, dar poate totodata sa iti scoata in evidenta cerceii trendy.

Poti foarte usor sa o aranjezi intr-un stil dezordonat sau intins pentru un look elegant de seara. Poti de asemenea sa adaugi cateva suvite, acestea vor da un plus de definitie coafurii tale si vor scoate in evidenta scarile tunsorii. Tunsoarea asimetrica cu aspect dezordonat

Aceasta tunsoare este potrivit pentru femeile care isi doresc sa adopte un stil dezordonat. Parul este tuns in scari diferite ca lungime si varfurile sunt apoi filate, acest lucru ajutand la o mai buna aranjare a scarilor deja facute cu foarfeca.

Astfel vom obtine  look-ul modern cu aspect dezordonat care este atat de popular in randul vedetelor. Daca vrei ceva cu adevarat interesant, poti sa vopsesti varfurile in culori indraznete  pentru a creea un look si mai stralucitor.

 Tunsoarea croped bob

Tunsoarea bob a fost inventata acum 8 ani, dar continua sa ramana populara in randul femeilor care isi doresc sa aiba parul scurt. Lungimea parului si stilul acestei tunsori au evoluat de a lungul timpului, astfel incat acest stil de tunsoare este si va ramane intotdeauna in voga chiar si dupa atatia ani. Cel mai mare avantaj al tunsorii bob este ca se potriveste oricarei forme de fata, fie ca este rotunda sau ovala si ajuta la accentuarea trasaturilor.

Tunsorile scurte sunt in tendinte in toamna 2010, fiind usor de intretinut si de aranjat si potrivindu-se aproape oricarui tip de fata si de ten. Tu te-ai gandit ce tunsoare vrei sa adopti in acest sezon? Daca nu, indrazneste sa incerci ceva nou: tunsori par scurt!

Evaluarea consumurilor de material si produse.

Prin cosumuri se intelegetotalitatea bunurilor ce se utilizeaza pentru realizarea operatiilor de estetica si ingrijirea corpului omenesc intr-un salon de estetica.

Consumuri sunt consideretate si acele iesiri de produse cosmetic profesionale, care sunt comercializate prin intermediul salonului de estetica.

Iesirile/consumurilor se pot determina cu ajutorul uneia dintre metodele formei de evaluare a stocurilor la iesirea din unitatea economica:

Metoda costului mediu ponderat(CMP)-consta in calcularea la sfarsitul lunii a unui cost mediu , potrivit unei formule de calcul, la care vot fi evaluate toate consumurile din luna respective si stocul final.

CMP=Cantitatea initiala x pretul initial + suma cantitatilor intrate x preturile de intrare din luna

Cantitatea initiala + suma cantitatilor intrate

Consumul = cantitatile iesite x CMP

Stocul final = cantitatea ramasa pe stoc x CMP

Metoda FIFO - first in first out - primul intrat, primul iesit .Consta in consumul primului lot intrat in unitatea din punct de vedere chronologic, dupa consumul acestuia apeland la urmatorul lot intrat si tot asa in ordinea cronologica. De regula stocul final va fi compus din penultimul si ultimul lot intrat cronologic.

Metoda LIFO- last in, first- ultimul intrat, primul iesit. Consta in consumul ultimului lot intrat in unitatea din punct de vedere chronologic, dupa consumul acestuia apeland la penultimul si ultimul lot intrat cronologic.

Metoda LIFO- last in, first- ultimul intrat, primul iesit. Consta in consumul ultimului lot intrat in unitatea din punct de vedere cronologic, dupa consumul acestuia apeland la penultimul si ultimul lot intrat cronologic.

Preturi - Tarife

Intr-un salon de estetica sunt evaluate bunurile materiale , creatile, obligatiile, cheltuieleile, si veniturile, rezultatele financiare precum si toate operatiile economice ce au loc.

Pentru a evalua elementele se pot folosi diferite costuri, preturi si tarife.

    Costurile sunt formate din totalitatea cheltuielilor efectuate in vederea obtinerii produselor, lucrarilor si serviciilor.

Costul de achizitie-este folosit pentru evaluarea bunurilor cumparate din afara unitatii; el se compune din pretul de cumparare negociat si inscris in factura furnizorului, cheltuieli de transport- aprovizionare, cheltuieli accesorii realizate in vederea punerii in functiune a echipamentelorsi taxe nerecuperabile.

    Preturile reprezinta expresia baneasca a volorii marfurilor, concretizata in valoarea care se incadreaza pentru bunurile vandute. Preturile difera in rapor de corelatia cerere-oferta

Preturile utilizate de agenti economici comerciali se impart in doua categorii:

Pretul de vanzare cu ridicata(angro- practicat intre agentii

Denumire servicii

Machiaj de zi

Machiaj simplu

Machiaj de seara

Pret (RON)

Pret (RON)

Pret (RON)

Crema de fata

Fond de ten

Pudra

Fard de pleoape

Creion pleoape

Mascara

Fard de obraz

Creion profesional

Creion de buze

Pudra lichida

Cap. III Publicitate si reclama pentru salonul de frizerie

informarea potentialilor clienti

convingerea potentialilor clienti

informarea distribuitorilor

stimularea agentilor de vanzare

imbunatatirea imaginii

influentarea cererii

Obiective informative

atragerea atentiei asupra ofertei

cunoasterea marcilor si produselor

prezentarea avantajelor produselor

Obiective afective

captarea interesului fata de oferta

imbunatatirea imaginii

castigarea unei pozitii mai bune

Obiective economice

cresterea cifrei de afaceri

marirea cotei de piatacresterea profitului


Obiectivele politicii promotionale

modul in care sunt utilizate anumite instrumente promotionale pentru a informa clientii despre existenta unui produs si pentru a-i convinge sa-si procure produsul respectiv, variaza in functie de specificul activitatii desfasurate.

scopul este sa informeze si sa stimuleze agentii de vanzare sa caute cat mai multi clienti

influentarea cererii pentru produsul ce urmeaza a fi promovat, poate conduce la: - cresterea consumului in conditiile pastrarii preturilor la acelasi nivel;

- atragerea de noi clienti;

- fidelizarea consumatorilor actuali;

- reducerea atitudinii negative pe care consumatorul o dezvolta datorita cresterii preturilor;

- imbunatatirea imaginii intreprinderii - uneori eforturile promotionale nu urmaresc neaparat cresterea vanzarilor la un anumit produs, ci mai ales imbunatatirea imaginii de ansamblu a intreprinderii, atat printre consumatori cat si printre concurenti.

Mixul promotional

Activitatea promotionala cunoaste o multitudine de mijloace, tehnici si forme de realizare, care s-au dezvoltat si diversificat de la o perioada la alta.

Ansamblul mijloacelor si tehnicilor promotionale utilizate de un agent economic intr-o perioada de timp formeaza mixul promotional.

Instrumente obisnuite de comunicare si promovare

a) Publicitatea

Reclama tiparita

Reclama la radio

Reclama TV

Exteriorul ambalajelor

Brosuri, pliante

Afise

Anunturi

Panouri

Materiale audio-vizuale

b) Promovarea vanzarilor

Etalarea marfurilor

Reduceri

Demonstratii

Oferire de mostre

Degustari

Cadouri

Jocuri, tombole, concursuri

Cupoane

Vanzari grupate

c) Relatii publice

Relatii in cadrul firmei

Seminarii

Schimburi de experienta

Conferinte de presa

Sponsorizari

Activitati caritabile

Evenimente speciale

d) Vanzarea personala

Prezentari comerciale

Programe de stimulare

Mostre

Targuri si expozitii


A. Publicitatea

Publicitate

Reclama

Materiale publicitare

Publicitatea exterioara

Publicitatea reprezinta orice forma impersonala de promovare si prezentare a unor idei, bunuri, servicii sau chiar intreprinderi, prin intermediul cuvintelor, imaginilor sau sunetelor

Mijloace si tehnici de publicitate:

Reclama = este metoda clasica de promovare a produselor. Este utilizata atat la lansarea unui nou produs, cat si mai apoi, pe tot parcursul ciclului de viata pentru intretinerea atentiei consumatorului.

Putem vorbi despre reclama:

in presa;

la radio;

la televizor;

pe internet.

Publicitatea exterioara = comunica idei simple si concise, menite sa stimuleze vanzarea, fiind eficienta mai ales in aglomerarile urbane. Este reprezentata de afise si anunturi publicitare amplasate

in spatii comerciale;

pe zidurile cladirilor;

pe panouri special amenajate;

bannere;

pe mijloacele de transport.

Materiale publicitare (imprimate publicitare) = In categoria acestor mijloace intra editarea de pliante, prospecte, brosuri sau cataloage.

Publicitatea - componente

Publicitatea trebuie sa tina seama de caracteristicile diferitelor categorii de consumatori carora li se adreseaza. Acesti consumatori alcatuiesc publicul tinta.

Pentru a putea adapta publicitatea in functie de caracteristicile publicului tinta trebuie cunoscute cele 5 componente ale publicitatii:

Mediul de publicitate poate fi:

Presa

Televiziunea

Radioul

Cinematograful

Internetul

Suportul publicitar: este reprezentat de un anumit ziar sau revista atunci cand mediul publicitar ales este presa; emisiunea "X" de la televizor sau radio (eventual un anumit post de radio sau TV); un anumit site atunci cand alegem internetul ca mediu de publicitate.

Mesajul publicitar: reprezinta ceea ce trebuie transmis. Prin publicitate nu se poate spune totul despre produsul, serviciul sau firma care se promoveaza.

Axul promotional: este ideea centrala a publicitatii. In jurul axului promotional se construieste mesajul. Are un rol psihologic foarte pronuntat. Este elementul care trebuie sa convinga.

Sloganul: este o expresie alcatuita din maxim 8 cuvinte, din care unul reprezinta marca produsului sau a firmei. Sloganul trebuie sa fie usor de retinut, sugestiv, eventual ritmat.

Exemple de slogan: "Praktiker - pentru oameni practici", "Carrefour - pentru o viata mai buna"

Caraceristicile principalelor mijloace de publicitate

Pentru a alege cel mai bun mijloc de publicitate trebuie analizate caracteristicile fiecarui tip, avantajele si dezavantajele.

Mijlocul

Avantaje

Dezavantaje

Ziarele

+ flexibilitate

+ buna acoperire a pietei locale

+ acceptare larga de catre public

+ inalt nivel de credibilitate

+ fiind scris, se poate reciti oricand

+ ieftina

timp de viata scurt

slaba calitate a imaginilor

impact redus al reclamelor, mai ales daca hartia e de calitate inferioara

slaba transmitere a ziarului de la o persoana la alta

Revistele

+ inalta selectivitate a clientilor

+ credibilitate si prestigiu

+ reproduceri de calitate

+ viata indelungata

timp de asteptare mai mare pentru achizitionarea unei reclame

costuri mai ridicate fata de ziarRadio

+ utilizare de masa

+ inalta selectivitate a clientilor

+ cost redus

prezentare exclusiv auditiva

nivel de atentie mai scazut

expunere pasagera

Televiziunea

+ face apel la toate simturile, imbinand imaginea, sunetul si miscarea

+ sfera foarte larga de cuprindere

+ inalt nivel de atentie

cost mare

creeaza impresii trecatoare

risc de confuzie din cauza aglomeratiei de informatii

selectivitate mai slaba a auditoriului

Internet

+ selectivitate a clientilor

+ costuri reduse

+ impact puternic prin imagine, sunet, miscare

public mai retrans datorita accesului la internet

Materiale promotionale

Pliantele prezinta oferta unei firme, pe o foaie publicitara cu mai multe fete, care se impatureste.

Hartia utilizata trebuie sa fie de buna calitate.

Ofera mai putine informatii si sunt economice.

Pot fi distribuite la coltul strazii, pe parbrize, cu prilejul unor evenimente.

Sunt mai eficiente atunci cand anunta oferirea unui premiu, prezinta o oferta limitata in timp sau sunt legate de o campanie de promovare deja lansata.

Brosura ofera mai multe detalii despre produsele oferite. In general, intr-o brosura sunt prezentate produsele oferite de o firma la un moment dat, acestea constituind oferta speciala a firmei, reducerile de pret, produsele noi.

Catalogul este un rezumat al tuturor articolelor oferite de firma, precizand caracteristicile lor si preturile de vanzare. Catalogul este o adevarata vitrina a producatorului sau prestatorului de servicii si are rolul unui ghid pentru clientii potentiali.

Fluturasii cuprind mai putine informatii, dar esentiale pentru atragerea potentialilor clienti in unitatea comerciala promovata. Se folosesc indeosebi pentru anuntarea unor evenimente si au o viata scurta, limitata in timp.

Afisul joaca un rol important in publicitatea comerciala. Rolul afisului este de a incerca sa imprime o idee in subconstient sau s-o reaminteasca.

In cazul afisului imaginea este cea mai importanta. Ea trebuie sa fie reprezentativa pentru produsul sau serviciul promovat.   

B. Promovarea serviciilor

AVANTAJE:

Pot fi foarte eficiente in atingerea unei piete tinta, intr-o anumita arie geografica, pe o perioada limitata;

Efectul lor poate fi deseori evaluat in avans, prin testarea promotiei;

Cresc vanzarile substantial pe perioada promotiei.

DEZAVANTAJE:

Cele mai multe promotii nu genereaza o crestere a vanzarilor pe termen lung;

Utilizarea exagerata a promotiilor legate de pret reduce loialitatea fata de marca si creste probabilitatea de a alege alta marca

Imediate

(recompensa este obtinuta in momentul achizitiei)

Reducerile de pret

Demonstratii / Prezentari

Cupoane distribuite in magazin

Sampling (incercarea produsului)

Oferte in pachet sau pe pachet

Cu efect intarziat

(recompensa este obtinuta ulterior achizitiei)

Loterii / Tombole

Obiecte promotionale

Concursuri

Cupoane pentru alte produse sau pentru achizitia urmatoare

Oferte in pachet sau pe pachet

Promotiile sunt instrumente de marketing, utilizate pe o perioada de timp limitata pentru a spori vanzarile

Tipuri de promotii

Promovarea serviciilor

Merchandising

Oferirea de cadouri

Degustari sau demonstratii practice

PLV

Reduceri de pret

Premiile de fidelitate

Servicii grupate

Tehnici de promovare a serviciilor

C. Relatii publice

Relatiile publice = tehnica ce are in vedere formarea si consolidarea unei imagini favorabile a firmei si produselor sau serviciilor oferite de aceasta Reprezinta o cale de fidelizare a clientelei.

Exista doua categorii de tehnici privind relatiile publice reflectate in schema urmatoare:

1. Actiuni destinate publicului intern

seminare de informare, motivare si pregatire a propriului personal

calatorii de studii urmarind realizarea schimbului de experienta

stimularea si popularizarea performantelor celor mai buni salariati

2. Actiuni destinate publicului extern

interviuri acordate de reprezentantii firmei reporterilor de presa, radio sau TV, cu diferite ocazii, evenimente legate de firma

conferinte de presa pentru comunicarea unor stiri importante pentru firma

dejunuri oficiale - duc la stabilirea unor relatii personale intre reprezentantii intreprinderii si partenerii lor de afaceri

sponsorizari - presupun sustinerea financiara a unor manifestari culturale, sportive, stiintifice, formatii artistice sau sportive, etc


Relatiile publice se caracterizeaza prin gradul inalt de credibilitate si lipsa reticentei publicului, intrucat mesajul ajunge la cumparatori ca o stire mult mai autentica decat reclamele.

Termenul Management (din lat. manum agere = "a conduce cu mana") a fost definit de catre Mary Follet prin expresia 'arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni'.

Termenul desemneaza:

functional

  • o activitate, o actiune respectiv un proces
    • exemple: Managementul proiectului, Managementul timpului, Management personal, Managementul comenzilor, Managementul configuratiei,Managementul cunostintelor,Managementul schimbarii
  • totalitatea actiunilor obisnuite de conducere sau administrare a organizatiilor,

institutional

  • o grupa de persoane cu preocupari predominante pentru actiuni organizatorice sau de conducere,
  • Agenti ai sportivilor sau artistilor.

Majoritatea teoreticienilor in management gasesc inceputurile managementului la Frederic Taylor si la Henry Fayol, altii considera ca au existat si inaintea acestora specialisti si practicieni care au pus in evidenta elemente manageriale(R.Owen, Ch. Bobbage, etc). Sunt cercetatori care imping istoria perceptelor manageriale pana in Antichitate.

Functia organizationala care asigura desfasurarea activitatilor intr-un mod eficient si urmareste obtinerea nivelului maxim de rezultate prin folosirea optima a resurselor. Activitatea de management poate fi referitoare la echipe sau la procese. Resursele pe care, in principal, le are la dispozitie un manager sunt: timpul, talentul, resursele financiare si resursele umane. Management este si denumirea data echipei de manageri a unei organizatii.

Cuprins

Cap I

    Fisa postului

    Schema de incadrare a salonului de estetica

    Relatii organizatorice

Cap II

    Tunsori ce se executa in salonul de frizerie

    Evaluarea consumurilor de material si produse

    Preturi - Tarife

Cap. III Publicitate si reclama pentru salonul de frizerie

    Sloganul

    Promovarea serviciilor

BIBLIOGRAFIE

www.webphoto.com

www.wella.ro

www.coafuri-noi.com/catalog-coafuri/coafuri-multicolore.ro

www.perfectlady.ro/categorie/4-tunsori.htmlPolitica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate