Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor
Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Alimentatie


Index » sanatate » Alimentatie
PREFERINTELE CULINARE SI SERVIREA TURISTILOR ITALIENI


PREFERINTELE CULINARE SI SERVIREA TURISTILOR ITALIENI


PREFERINTELE CULINARE SI SERVIREA TURISTILOR ITALIENI

Micul dejun (picola coilazione)

La micul dejun servesc : lapte cu cacao, cafea cu lapte, cu adaos de frisca, ciocolata cu lapte, unt, dulceata, miere de albine, preparate din carne, din oua, insotite de cruditati si de sucuri din fructe.

Masa de pranz (collazione)

La masa de pranz prefera gustari pe baza de oua, mezeluri fine, in mod special sunca cu pepene galben.

Apreciaza ciorbele si supele mai dulci, in mod deosebit ciorba de pui cu rosii si smantana, consomeurile, cremele, preparatele pe baza de paste fainoase (spaghete, caneloni, ranioli, rizoto etc.) fie ca garnitura, fie ca preparate ca atare, pestele alb preparat sub diferite forme, puii de balta, alte crustacee.

La felul doi apreciaza soteul din carne de vitel, ficatul si rinichi, insotite de garnitura din pilaf, friptura de vaca la cuptor cu garnituri asortate si din paste fainoase.Apreciaza minuturile din cotlete de vitel, sub forma de snitele (a la Palermo) cu garnituri si salate.

Masa de seara

Poate fi constituita din gustari sau cu creme si consomeuri, urmate de preparate din peste proaspat (la gratar, rasol etc.), specialitati din carne de vaca, miel, porc, pregatite la gratar si frigare.

Cotlete de porc, de miel, cu legume si salate asortate.

Ca desert, atat la masa de pranz cat si cea de seara, prefera sufleuri, foietaje, fructe proaspete, specialitati de inghetata.

Ca bauturi alcoolice : vermuturile, vinurile alb sau rosu, bitterul cu gheata si lamaie, amestecurile de bauturi seci, vmuri albe si rosii demiseci si dulci.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate