Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor propriiAdministratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
Tehnica juridica


Tehnica juridica
Tehnica juridica

Tehnica juridica cuprinde anumite reguli, procedee, metode, in vederea executarii operatiunilor juridice, adica a activitatii de elaborare (sistematizare a dreptului).

Tehnica juridica are sarcina de a gasi mijloacele optime pentru a transpune in drept, in norme juridice, vointa de stat careia conducerea politica vrea sa-i dea forta juridica, sa o ridice la rangul de lege.

Perfectionarea tehnicii juridice, mai ales in domeniul legiferarii, a determinat in unele state europene crearea unor organisme de stat de specialitate, denumite consilii legislative sau comisii juridice.
Tehnica juridica reprezinta ansamblul de procedee si metode folosite intr-un sistem de drept, cu scopul elaborarii actelor normative si aplicarii acestora in viata.

Tehnica juridica este un concept complex, care cuprinde atat tehnica elaborarii dreptului, tehnica legislativa, cat si tehnica realizarii, aplicarii si interpretarii dreptului.

Tehnica elaborarii dreptului cuprinde acea latura a tehnicii care are in vedere modalitatile sau procedeele folosite in procesul de intocmire si elaborare a actului normativ.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate