Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor propriiAdministratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
Legatul cu termen


Legatul cu termen
Legatul cu termen

Testatorul poate sa supuna legatul unui termen, fie suspensiv, fie extinctiv aplicandu-se regulile dreptului comun in materie de modalitati.

In cazul termenului suspensiv executarea legatului este amanata pana la implinirea lui (de pilda la sase luni de la deschiderea mostenirii) dar drepturile legatarului se nasc si se pot transmite inter vivos si mortis causa din momentul deschiderii mostenirii. Cu alte cuvinte, desi legatarul devine proprietar sau creditor din momentul deschiderii mostenirii el nu poate cere predarea lucrului legat sau plata creantei la deschiderea mostenirii ci numai la implinirea termenului, asa cum rezulta din prevederile art. 926 si art. 1022 C. civ.

In cazul legatului afectat de un termen extinctiv, acesta isi produce efectele din momentul deschiderii mostenirii, la fel ca in cazul legatului pur si simplu, dar la implinirea termenului legatul se stinge (de pilda cand se lasa prin legat dobanzile unei sume de bani pe o durata de timp sau dreptul la o renta pe o durata limitata.
loading...

Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Drept
Evolutia recursului de-a lungul modificarilor Codului de procedura penala
Ministerul Public
Efectele intre adevaratul mostenitor si terti
Impiedicarea participarii in proces: continut legal, elemente de structura
Cauze care inlatura caracterul penal al faptei
Raportul juridic
Efectele deschiderii procedurii insolventei
Notiunea, durata si principiile ocrotirii parintesti
OBLIGATIUNEA DE GARANTIE INTRE COMOSTENITORI
Nedenuntarea unor infractiuni: continut legal si continut constitutiv


loading...