Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor propriiAdministratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
Falsificarea de valori straine: continut legal, particularitati privind falsificarea de valori straine


Falsificarea de valori straine: continut legal, particularitati privind falsificarea de valori straine
Falsificarea de valori straine: continut legal, particularitati privind falsificarea de valori straine.

Codul nostru penal incrimineaza prin dispozitia art. 284 aceleasi fapte de falsificare, punere in circulatie sau, dupa caz, detinere in vederea punerii in circulatie prevazute in art. 282 si 283 C.pen., atunci cand sunt savarsite in legatura cu monede ale altor state, titluri de credit public, cecuri, titluri de orice fel pentru efectuarea platilor, alte titluri ori valori asemanatoare, timbre, marci postale, plicuri postale, carti postale si bilete ori foi de calatorie sau transport, emise in strainatate.

Elementele de structura cat si continutul constitutiv al acestei infractiuni sunt asemanatoare cu ale infractiunii de falsificare de timbre, de marci sau bilete de transport, cu deosebirea ca produsul infractiunilor de falsificare ori obiectul material al infractiunilor derivate de punere in circulatie, in orice mod, a valorilor falsificate, sau detinerea lor in vederea punerii in circulatie il constituie monede sau timbre alte altor state ori alte valori straine. Cand fapta este comisa pe "teritoriul tarii" in acceptiunea art. 143 C.pen., legea se aplica in sanctionarea faptuitorului potrivit principiului teritorialitatii consacrat in art. 3 C.pen. Daca fapta este savarsita in afara teritoriului tarii, legea penala se va aplica potrivit principiului personalitatii (art. 4 C.pen.) ori al universalitatii (art. 6 C.pen.).
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Drept
FORMELE IMPARTELII
Prima zi de infatisare
PROCEDURI JUDICIARE SPECIALE
Categoriile si limitele generale ale pedepselor
APLICAREA DIRECTA A DREPTULUI COMUNITAR DE CATRE JUDECATORUL NATIONAL
Darea de mita
RAPORTUL JURIDIC
MAGISTRATII INSTANTELOR
DREPTURI EXCLUSIVE SI MONOPOLURI
SANCTIUNI PENTRU INCALCAREA DREPTULUI COMUNITAR

loading...