Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii
Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Criminalistica


Index » legal » Criminalistica
Statistici privind asistarea victimelor in Serviciul de Probatiune


Statistici privind asistarea victimelor in Serviciul de Probatiune


Statistici privind asistarea victimelor in Serviciul de Probatiune

O categorie importanta de beneficiari de asistare si consiliere din partea serviciului de probatiune este reprezentata de victimele diferitelor infractiuni.

In anul 2005 victimele diferitelor infractiuni care au beneficiat de asistare si consiliere din partea serviciului de probatiune a fost in total de 95 de persoane. Numarul cel mai mare de beneficiari s-a inregistrat in judetul Suceava cu 10 cazuri, Bucuresti a avut numai 3 cazuri de victime ale infractiunilor ce au beneficiat de asistare psihosociala.

Astfel in anul 2006, numarul total de beneficiari ai acestei activitati, oferite de serviciul de probatiune, era de 98. Dintre care, judetul Mehedinti oferea asistare si consiliere unui numar de 11 persoane victime ale infractiunilor iar judetul Arad unui numar de 10 persoane. In Bucuresti in acel an nu existau beneficiari de asistare si consiliere din randul victimelor infractiunilor.Din datele de mai sus observam faptul ca numarul de victime pentru care s-a acordat consiliere psihologica si alte forme de asistenta, prevazute de legea 211/2004, se mentine constant, evolutia fata de anul 2005 fiind determinata de o diferenta de numai 3 cazuri.

Daca privim in Raportul activitatilor, realizat de Directia de Probatiune pe anul 2006, desfasurate de personalul serviciilor de probatiune, vom observa ca ponderea cea mai mica in cadrul activitatilor desfasurate este detinuta de activitatea de asistare si consiliere, sub 2%.

Sursa: Directia de Probatiune, Ministerul Justitiei, 2008

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate