Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor propriiAdministratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Criminalistica


Index » legal » Criminalistica
Modalitati de ascundere a drogurilor (inclusiv in trafic)


Modalitati de ascundere a drogurilor (inclusiv in trafic)
Modalitati de ascundere a drogurilor (inclusiv in trafic)

Pentru trecerea frontierelor, drogurile sunt foarte bine ascunse. Desigur ca ingeniozitatea traficantilor variaza functie de controlul la care vor fi supusi, acestia recurgand la metode mai complicate in cazul unui control mai amanuntit la vama.

1. Locuri de ascundere in mijloace de transport: autoturisme, autobuze, camioane, trenuri, avioane, vapoare, salupe. De exemplu:

- mijloacele de trasport auto: cel mai des uzitate, putand transporta pana la 100 de kg de "marfa" fara a atrage atentia. Sunt ascunse in tapiserie, capacele rotilor etc.

- vagoane de cale ferata: uzitate des din cauza multiplelor locuri de ascundere si a controlului relativ permisiv (prin sondaj, din cauza timpului limitat pe care il au vamesii).

- in avioane: uneori cu complicitatea personalului aerian.

- pe vapoare: in trompa de vant, tevi si cisterne goale de carburanti, centuri de salvare etc.

2. Locuri de ascundere in obiecte de imbracaminte sau pe corp: traficantii disimuleaza drogurile in diverse obiecte pe care le au asupra lor (valize etc), in haine, incaltaminte, chiar si coafura (cu coc) etc. Femeile pot simula graviditatea ascunzand droguri in saculete fixate pe abdomen. In acest domeniu, ingeniozitatea traficantilor este uimitoare.Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate