Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia.masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor propriiAdministratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Administratie


Index » legal » Administratie
» Campania de presa


Campania de presa
CAMPANIA DE PRESA

Conform unui dictionar de specialitate, campania de presa este o „actiune constanta a unei institutii de presa/ a mass-mediei, care consta in accentuarea pentru o vreme a unei aptitudini/opinii in legatura cu bunul mers al unei institutii”.

Rezultatul campaniei de presa este realizarea unui curent de opinie in favoarea sau impotriva unei anumite probleme. Ca regula generala, atunci cand o campanie de presa are ca obiectiv slujirea binelui public, rezultatul ei va fi mai devreme sau mai tarziu, benefic societatii.

Campaniile pot aborda diferite teme de interes pentru publicul intern, cum ar fi, de exemplu, preocuparea organizatiei pentru cresterea activitatii sale. O campanie de presa este, de obicei, la indemana organizatiilor puternice,care au resurse pentru a sustine o activitate si care, in plus, reprezinta o tinta constanta a interesului public. Astfel, de pilda, Ministerul Educatiei si Cercetarii, poate declansa o campanie de presa, care sa fie sprijinita de majoritatea mass-mediei, pe tema eliminarii drogurilor din scoli.

Pentru ca o campanie sa aiba succes, trebuie cointeresate mass-media de toate genurile. O campanie de presa, trebuie sprijinita pe fapte concrete, pe realitati palpabile. In caz contrar, actiunea va esua inca de la inceput, pentru ca mass-media nu va fi interesata in relatarea unor lucruri care nu pot fi sprijinite de realitati.

CONFERINTA DE PRESA – este una dintre cele mai complexe activitati desfasurate in relatiile mas-media. Ea se organizeaza cu ocazia unor actiuni majore, de anvergura, care suscita un inalt grad de interes din partea opiniei publice. Se disting doua tipuri de conferinta de presa:

Conferinta de presa dirijata – are o anumita tematica

stabilita din timp, incepe cu o declaratie initiala, dupa care ziaristii pun intrebari; avantajul acestui tip de conferinta de presa este acela ca ofera organizatorului un management eficient al evenimentului, rezultatele fiind previzibile, iar pregatirile fiind simple.

Conferinta de presa libera[1] – in care intrebarile

ziaristilor pot aborda o gama larga de teme; are avantajul de a atrage mai multi ziaristi, insa necesita o experienta indelungata, deoarece un asemenea eveniment este dificil de condus, iar rezultatele sunt greu de prevazut.Candea R.M. Candea D., Comunicare manageriala aplicata, Ed.Expert, Bucuresti, 1998 p.97
loading...

Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate