Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
RELATII DE CALCUL LA FORFECARE


RELATII DE CALCUL LA FORFECARE
RelaTII DE Calcul LA     forfecare

Calculul de forfecare se face exclusiv pe baza conditiei de rezistenta , cu relatia de baza ( 3 . 4 ), ce presupune:

a)   Calculul de dimensionare

Se cunoaste incarcarea T , caracteristicile mecanice ale materialului din care este confectionat elementul de rezistenta, respectiv a . Aria minima a sectiunii elementului de rezistenta ce trebuie sa reziste le forfecare se calculeaza cu relatia :

( 3 . 8 )

Din conditii constructive se adopta Aef > Anec .

b)   Calculul de verificare

Se presupun cunoscute incarcarea exterioara , aria sectiunii transversale Aef a elementului de rezistenta supus forfecarii , caracteristicile mecanice ale materialului din care este confectionat deci si a .Verificarea se face dupa calculul tensiunii tangentiale efective , prin compararea cu valoarea maxima admisa . Conditia de rezistenta este satisfacuta daca :

( 3 . 9 )

c)   Calculul efortului capabil

Se cunosc : incarcarea exterioara , aria sectiunii supuse forfecarii Aef caracteristicile mecanice ale materialului elementului de rezistenta , respectiv a . Efortul capabil se determina cu relatia :

( 3 . 10 )

La prelucrarea prin taiere sau decupare a unor piese trebuie determinat efortul de rupere , pentru alegerea tipului de foarfeca sau presa care sa execute operatia tehnologica . In acest fel se calculeaza :

( 3 . 11 )
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate