Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
Notiuni privind curgerea organelor de masini


Notiuni privind curgerea organelor de masini


NOTIUNI PRIVIND CURGEREA ORGANELOR DE MASINIMiscarea organelor de masini prezinta:

-reducerea frecarii dintre suprafetele in miscare relativa intre ele prin crearea unei pelicule continue care le separa, inlocuind frecarea uzata cu frecarea semifluida sau fluida.

-reducerea uzurii

-protejarea organelor de masini respective impotriva incalzirii excesive a oxidarii si coroziunii

-reduce intensitatea zgomotului

Sistemul de curgere poate fi individual sau centralizat.

Sisteme individuale de curgere:1-Cu metoda de antrenare a uleiului din baie.

2-Cu ungatoare cu fitil ade antrenare a uleiului la locul de curgere

3-Cu transport cilindric cu palnie pentru unsoare consistenta

4-Cu cana pentru completarea lubrifiantul in baie prin sistemul centralizat este cu pompa care antreneaza uleiul sub presiune prin conducte la locurile de

Criteriile de alegere a lubrifiantului unui mecanism sunt:

-tipul mecanismului si presiunea din lagare, la presiuni mici si turatii mari. Se aleg lubrifianti cu vascozitate redusa iar la presiuni mari si turatii mici lubrifianti mai consistenti cu vascozitate mai mare

-punctul de inflamabilitate, temperatura de picurare, temepratura de congelare care se iau in cosiderare in cazul lagarelor cu regim special de functionare.

Uleiul din instalatia frigorifica se allege in functie de regimul compresorului adica Tcongelarea uleiului ≤ t min instalatia frigorifica -10 grade sa nu fie miscibile cu vaporizari de agent si sa nu reactioneze chimic cu aceasta.

-pentru lagarele cu turatii foarte mari ungerea se face cu curgere gazodinamica

Lubrifiantii elastici si uleiurile si unsorile

Uleiurile sunt pentru diferite utilizari:demontare, decompresare pentru instalatia frigorifica(F), pentru mecanice(T), actionari hidraulice(H), la fiecare tip fiind mai multe sortimente.

Compresoarele mari din instalatia frigorifica se ung prin pompe(roti dintate, pistoane) deci sub presiune iar compresoarele din instalatia frigorifica mici prin pompa sau barbotare. Unsurile sunt amestecuri mecanice de uleiuri minerale cu diferite sapunuri pe baza de sodiu, potasiu, litiu, calciu fiecare pentru cate un domeniu cu destinatie generala U60, U80.

Etansarea lagarelor si a mecanismelor lubrfiate e necesara pentru a nu permite scurgerea lubrifiantului de a fora lagarul.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate