Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
LEGATURA " REZISTENTEI MATERIALELOR " CU ALTE DISCIPLINE


LEGATURA " REZISTENTEI MATERIALELOR " CU ALTE DISCIPLINE


LEGATURA " REZISTENTEI MATERIALELOR " CU ALTE DISCIPLINE

a ) In " Mecanica teoretica " doua forte care actioneaza pe acelasi suport in sensuri contrare , de module egale ( oricat de mari ) sunt in echilibru ( figura 1.1 )

Fig 1 . 1

In "Rezistenta materialelor " acest echilibru exista , atata timp cat elementul de rezistenta ramane intreg. La valori mari ale fortelor , sunt depasite conditiile de rezistenta si rigiditate stabilite , elementul rupandu - se .

b ) In " Statica " forta " este considerata vector alunecator , iar momentul vector liber. In " Rezistenta materialelor " atat forta cat si momentul sunt vectori legati de punctul de aplicare . In figura l . l , forta actioneaza in punctul A iar in punctul B , elementul de rezistenta fiind astfel intins . Daca se deplaseaza cele doua forte pe suportul lor astfel incat punctele de aplicatie sa se inverseze , respectiv , in B si in A ,echilibrul nu se modifica dar se schimba sensul de actiune al acestora , elementul devenind in acest caz comprimat , deci solicitarea este diferita .c ) In " Mecanica teoretica " solidul rigid este considerat nedeformabil ( cu rigiditate infinita ) , in " Mecanica fluidelor " corpurile au rigiditate nula ( de exemplu apa).

d) In " Rezistenta materialelor " corpurile au rigiditate finita . Ele au o anumita elasticitasticitate .Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate