Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
1-nitroprpan C3H7NO2


1-nitroprpan C3H7NO2


1-nitroprpan C3H7NO2.

Este intrebuintat ca solvent si ca laterie prima pentru sinteza unor substante organice. Se obtine prin nitrarea directa a propanului in faza de vapori.

Pericol de:

-incendiu: lichid uleios incolor. Densitatea 1,002. Punctul de topire -108 oC. Punctul de fierbere 131,6 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 3,07. Solubilitatea in apa 1,4% la 20 oC. Inflamabil. Temperatura de inflamabilitate 49 oC. Temperatura de autoinflamare 420 oC.

-explozie: se descompune prin incalzire la temperaturi inalte. O incalzire rapida poate duce la explozie. Spre deosebire de nitrometan si nitroetan, nu detoneaza nici in conditiile cele mai severe. Poate devani mai instabil prin amestecare cu amine, alcali, acizi si alte materiale. Vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limita inferioara de explozie 2,6%.-toxicitate: aplicare pe piele produce hipereie trecatoare.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in aer liber in depozite izolate. Depozitele interioare vor fi amplasate in cladiri rezistente la foc. Zona de depozitare trebuie sa fie la distanta de rezervoare cu lichide inflamabile si gaze.

-stingere: se foloseste apa pulverizata, bioxid de carbon, pulberi stingatoare sau spuma. Se va utiliza costum de protectie.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate