Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Alcool alilic CH2 = CH - CH2OH


Alcool alilic CH2 = CH - CH2OH


Alcool alilic CH2 = CH - CH2OH

Este folosit ca intermediar in sinteza de compisi alilici, gaze de lupta, rasini. Se obtine sintetic din glicerina si acid formic.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor combustibil cu miros de mustar. Densitatea 0,854. Punctul de topire - 129oC, iar cel de fierbere 96 - 97oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 2, deci sunt mai grei decat aerul, motiv pentru care vaporii pot parcurge o mare distanta pana la o sursa de aprindere, flacara intorcandu-se la locul de originne. Alcoolul alilic este solubil in apa, alcool,  cloroform si in eter. Temperatura de inflamabilitate este de 21oC, iar cea de aotoinflamare 378oC. Putere calorifica 9030 kcal/kg.

-explozie : vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive, intervalul de explozie fiind cuprins intre 2,5 si 18% in volum.-toxicitate: alcoolul alilic este un iritant toxic foarte poericulos pentru ochi si este absorbit usor prin piele. Produsul este foarte toxic prin ingerare si inhalare. Concentratiile mari provoaca narcoza si leziuni la rinichi

Masuri de

-prevenire: transportul se va face in bidoane, butoaie, autocisterne, vagoane, c.f.. Depozitarea si menipularea se va face dupa regulile specifice lichidelor inflamabile.

- stingere:produsul fiind solubil in apa in orice proportie, apa nu este efivace la stingerea incendiilor. Pentru stingerea lor se foloseste , bioxidul de carbon, pulberile stingatoare si spuma chimica sau speciala. Protectia se va asigura prin protectie completa.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate