Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Trinitrobenzen C6H3(NO2)3


Trinitrobenzen C6H3(NO2)3


Trinitrobenzen C6H3(NO2)3.

Este intrebuintat la fabricarea explozivilor. Se obtine prin nitrarea benzenului cu amestec sulfonutric.

Pericol de:

-incendiu: cristale slab galbui. Punctul de topire 61 oC. Greu solubil in apa. Combustibil.

-explozie: este clasificat ca exploziv puternic. Foarte stabil la socuri sau incalzire. Reactioneaza violentu cu substante reducatoare.

-toxicitate: iritant al cailor respiratorii. Prin incalzire pana la temperatura de descompunere degaja oxizi de azot foarte toxici. Produsele de ardere sunt de asemenea toxice.Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza numai in depozite special amenajate. Se va proteja de contactul cu initiatori de explozie, substante oxidante, combustibile si de surse de caldura. Se va evita sucurile mecanice.

-stingere: apropierea de locul incendiului trebuie facuta cu mare precautie, intrucat materialul poate exploda fiind expus la caldura sau flacara. Nu se va face nici o incercare de stingere a incendiului cu exceptia actionarii de la distanta a exhipamentului de stingere fix sau a tevilor fixe nedeservite de oameni. Zona invecinata va fi evacuata. Pentru operatii de salvare se va utiliza aparatul izolant.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate