Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Hidrosulfir de sodiu Nh2S2O4


Hidrosulfir de sodiu Nh2S2O4


Hidrosulfir de sodiu Nh2S2O4.

Se foloseste la analiza gazelor (pentru absorbtia oxigenului) la vopsirea fibrelor textile cu coloranti de tipul indigoului, la albirea sapunului. Se obtine tratand solutia de sulfat acid de sodiu cu zinc si bioxid de sulf.

Pericol de:

-incendiu: pulbere cristalina, alba-cenusie. Poate avea miros sulfuros. La 52 oC se descompune. Solubil in apa. Combustibil, dar nu exploziv. Arde linistit, aproximatic ca si sulful. Se incalzeste spontan in contact cu umiditatea sau in aer si poate aprinde materialele combustibil din jur.

-toxicitate: iritant. Produsele de ardere contin bioxid de sulf extrem de toxic.Masuri de:

-prevenire: se va depozita separat de substante combustibile, organice sau alte substante usor oxidabile. Se va proteja de socuri mecanice si de umiditate.

-stingere: se va evita folosirea apei, in afara de cazul cand exista la dispozitie cantitati suficiente pentru inundare. Pentru stingerea incendiilor se va folosi bioxid de carbon, pulberi stingatoare sau nisip uscat. Se va utiliza aparatul izolant.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate