Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Toluidina (orto si para) ch3c6h4nh2


Toluidina (orto si para) ch3c6h4nh2


Toluidina (ORTO SI PARA) CH3C6H4NH2.

Intermediari in sinteze de coloranti si de medicamente. Se obtin prin reducerea electrolitica sau cu hidrogen nascand (Fe + HCl) a o-nitrotuluenului. Se obtin izomerii orto si para.

Pericol de:

-incendiu: izomerul orto-lichid galbui, rosindu-se la aer si lumina. Densitatea 1,008. Punctul de fierbere 200-202 oC. Densitatea vaporilor fata de aer 3,3. Greu solubila in apa. Combustibila. Temperatura de inflamabilitate 85 oC. Temperautra de autoinflamare a ambilor izomeri 482 oC. Izomerul para cristale albe, volatile. Densitatea 1,046. Punctul de topire 44-45 oC. Punctul de fierbere 200-201 oC. Solubila in apa. Prin incalzire degaja vapori inflamabili. Temperatura de inflamabilitate 87 oC.

-explozie: vaporii ambilor izomeri formeaza amestecuri explozive cu aerul. Limitele de explozie nu se cunosc.-toxicitate: foarte toxic cand este absorbita prin piele, inhalata ca vapori sau ingerata. Concentratia limita admisa pentru absorbtia prin piele 5 parti per milion.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza de preferinta in aer liber sau in depozite separate. Depozitele interioare vor fi amplasate in cladiri rezistente la foc. Se va evita contactul cu agenti oxidanti sau cu substante inflamabile.

-stingere: pentru stingerea incendiilor se va utiliza bioxid de carbon, pulberi stingatoare spuma sau apa pulverizata. Se va folosi costume de protectie completa.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate