Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Formiar de izopropil HCOO CH (CH3)3


Formiar de izopropil HCOO CH (CH3)3
Formiar de izopropil HCOO CH (CH3)3.

Se foloseste ca solvent.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor, cu miros placut, inflamabil. Densitatea 0,873. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 3,04. Punctul de topire 95,3 oC. Punctul de fierbere 68,3 oC. Solubil in apa. Temperatura de inflamabilitate -8 oC. Temperatura de autoinflamare 460 oC.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive intre limitele 3,6-10,7%.

-toxicitate: produsul este un iritant pentru ochi, piele si aparatul respirator. Formiatul de izopropil se hidrolizeaza in prezenta apei spre a da alcool izopropilic si acid formic, care este toxic.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza si se trensporta in butelii de sticla, butoaie si bidoane metalica. Formiatul de izopropil nu se va depozita impreuna cu substante oxidante sau produse combustibile.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma chimica, pulberi stingatoare, gaze inerte. Protectia se asigura cu aparate izolante.Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate