Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Sulfat de dimetil (CH3)2SO4


Sulfat de dimetil (CH3)2SO4


Sulfat de dimetil (CH3)2SO4.

Este intrebuintat ca agent de metilare, gaz de lupta. Se prepara din alcool metilic si acid sulfuric fumans.

Pericol de:

-incendiu: se prezinta sub forma unui lichid uleios, incolor, cu miros urat. Densitatea 1,335. Punctul de topire 31,8 oC. Punctul de fierbere 188 oC. Solubilitatea in apa 2,8% gr la 18 oC. Cu apa se descompune chiar la rece in eter dimetilic si acid sulfuric. Temperatura de inflamabilitatea 119 oC. Temperauta de autoinflamare 450 oC. Vaporii sunt mult mai grei decat aerul (densitatea in raport cu aerul 4,3).

-explozie: vaporii au o actiune puternic iritanta asupra cailor respiratoriil au de asemenea o actiune toxica generala asupra sistemului nervos central. Provoaca conjuctivita acuta si afectiuni ale corneei. Lichidul in contact cu pielea provoaca necroza.Masuri de:

-prevenire: nu se va depozita impreuna cu substante oxidante. Se va evita orice sursa posibila de aprindere.

-stignere: incendiile se sting cu apa pulverizata, spuma mecanica, spuma chimica si gaze inerte. Cand stingerea are loc intr-un spatiu inchis, concentratia minima necesara a gazului inert este 36% in cazul azotului si 25% si cazul bioxidului de carbon. Se va purta masca.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate