Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Izobutilena CH2C(CH3)2


Izobutilena CH2C(CH3)2


Izobutilena CH2C(CH3)2.

Se intrebuinteaza la fabricarea izooctanului, materialelor plastice, cauciucului butil si ca intermediar in sinteza organice. Se separa din gazele de rafinarie (de la cracare) sau din alcool butilic teriar prin deshidratare la 450 oC cu catalizator de oxid de aluminiu.

Pericol de:

-incendiu: gaz incolor. Densitatea fata de aer 1,95. Punctul de fierbere 6,6 oC. Punctul de topire -140,7 oC. Densitatea in stare lichefiata 0,6266. Foarte putin slubila in apa. Inflamabila. Arde cu flacara insotita de fum negru. Putere calorifica 10800 kcal/kg. polimerizeaza usor cu degajarea unei cantitati mari de caldura.

-explozie: formeaza cu aerul amestecuri explzive. Limitele de explozie: inferioara 1,8% vol, superiara 9,6%, vol. Concentratia minimca de oxigen la care amestecul este inca exploziv este de 15,3% vol la diluarea cu bioxid de carbon 12,3% vol la diluarea cu azot.-toxicitate: inhalarea vaporilot prooaca iritarea mucoaselor. Concentratia limita admisibila 0,1 mg/l.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in stare lichefiata in rezervoare de presiune. In timpul verii rezervoarele se stropesc cu apa in scopul micsorarii presiunii de vapori. Pentru a evita polimerizarea se inhibeaza.

-stingere: incendiile se sting cu bioxid de carbon, azot sau hidrocarburi halogenate.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate