Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Policlorura de vinil


Policlorura de vinil


Policlorura de vinil

Este intrebuintata sub forma neplastifiata la confectionarea placilor, a conductelor, a robinetelor etc, si sub forma plastifiata la fabricarea pielii si a talpilor sintetice, izolarea conductelor electrice, la fabricarea placilor de patefon (mai ales copolimerii cu acetat de vinil). Se obtine prin polimerizarea in suspensie sau emulsie a clorurii de vinil.

Pericol de:

-incendiu: pulbere de culoare alva. Densitatea 1,380. Punctul de inmuiere 70-85 oC. Punctul de curgere 160-180 oC. La tamperatura de 160 oC incepe sa se descompuna. Combustibila. Arde in flacara cu degajare de ceata de acid clorhidric; prin indepartarea flacarii se stinge. Faptul ca este mai putin combustibila decat polietilena sau polistirenul se datoreaza efectului ignifug al atomului de clor din molecula. In stare prelucrata sub forma de placi sau obiecte extrudate este mai greu combustibil.-explozie: praful de policlorura de vinil formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie nu sunt cunoscute.

-toxicitate: prin ardere degaja gaze toxice.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza si se transporta la prelucrare sub forma de praf in saci de polietilena. Se vor evita sursele de aprindere. Nu se va depozita impreuna cu alte materiale usor oxidabile.

-stingere: materialul aprins se stinge cu apa pulverizata, spuma. In timpul stingerii se vor utiliza aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate