Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Fosfura de calciu Ca3P2


Fosfura de calciu Ca3P2


Fosfura de calciu Ca3P2.

Se formeaza in cursul fabricarii cianamidei sau a carburii de calciu, daca piatra de var contine fosfati ca impuritati.

Pericol de:

-incendiu: substanta sub forma de cristale rosii. Se descompune in apa si acizi diluati, formand hidrogen fosforat care se autoinflameaza in contact cu aerul. Este insolubila in apa, in alcool, in eter. Densitatea 2,51. Punctul de topire mai mare de 1600 oC.

-toxicitate: substanta toxica.

504. Fosgen COCl­2.

Este folosit ca intermediar in sinteza de medicamente, de coloranti, izocianati: gaz de lupta. Se obtine sintetic din amestecul de Cl2 si CO trecut peste carbune activ.Pericol de:

-toxicitate: gaz toxic, incolor, necombustibil, cu miros inecacios care aminteste de mirosul de fan incins. Densitatea 1,432. Punctul de topire -118 oC. Punctul de fierbere 8 oC. Este solubil in apa; solubil in benzen, in acid acetic, in hidrocarburi. Densitatea in raport cu aerul 3,43. La incalzire pana la 200 oC incape descompunerea termica un oxid de carbon si clor. La temperatura de 800 oC fosgenul se descompune integral.

Fosgenul irita ochii. El se formeaza si pe timpul stingerii incendiilor cu tetraclorura de carbon, in urma descompunerii termice a acesteia in prezenta oxidului de carbon.

Protectia se asifgura cu aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate