Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Perclorat de magneziu Mg(ClO4)2 . 6H2O


Perclorat de magneziu Mg(ClO4)2 . 6H2O


Perclorat de magneziu Mg(ClO4)2 6H2O.

In stare anhidra, percolatrul de magneziu, numit si anhidron, este intrebuintat la fabricarea siclativelor si ca absormant de apa in analize chimice. Se obtine prin actiunea acidului percloric asupra hidroxidului de magneziu.

Pericol de:

-incendiu: pulbere alba. Densitatea 2,6. Foarte solubila in apa. Prin incalzire la 251oC se descompune. Material incombustibil dar oxidant. Amestecuri de perclorat de magneziu si substante organice combustibile se aprind usor prin simpla frecare sau incalzire.

-explozie: formeaza amestecuri explozive cu substante organice sau alte materiale usor oxidabile.-toxicitate: iritant al pielii, ochilor si cailor respiratorii. Degaja gaze toxice in timpul arderii.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in locuri uscate, de constructie rezistenta la foc, izolat de materiale combustibile organice, usor oxidabile si de acizi. Pulberea raspandita se va indeparta imediat din incapere si se va distruge cu grija. Se va feri de socuri.

-stingere: se inunda cu apa. Se vor utiliza aparate izolante. Incendiul va fi atacat de la distanta cat mai mare sau dintr-o pozitie ferita de efectul exploziei.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate