Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Clorura de vinir CH2 = CHCl


Clorura de vinir CH2 = CHCl


Clorura de vinir CH2 = CHCl

Prin polimerizare in suspensie, in emulsie sau in blor, se obtine policlorura de vinil. Monomerul CH2 =CHCL, se obtine prin trecerea acetilenei, impreuna cu acidul clorhidric gazos, la 120 oC, peste un catalizator de HgCl2, pe un suport de carbune activ. Se poate obtine si prin clorurarea etilenei la 350-400 oC, in prezenta de diferiti catalizatori.

Pericol de:

-incendiu: gaz incolor cu miros dulceag la temperatura obisnuita. La temperaturi scazute se prezinta sub forma de licgid. Punctul de fierbere -13,9. Densitatea 0,9692. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 2,15. Temperatura de inflamabilitate -43 oC. Clorura de vinil polimerizeaza cu degajare de caldura, in prezenta aerului, oxigenului, luminii solare sau caldurii. Temperatura de autoinflamare 550 oC.

-explozie: formeaza amestecuri explozive cu aerul. Limita inferioara de explozie 4%m limita superioara de explozie 22% in volum.

-toxicitate: dupa o sedere de 3 minute intr-o atmosfera care contine 2,5% clorura de vinil, se produc ameteli si tulburari de orientare in mediul inconjurator. Irita pielea si la un contact prelungir provoaca degeraturi datorita evaporarii rapide.  Pe timpul incendiilor de clorura de vinil se degaja produse de ardere foarte toxice.Masuri de:

-prevenire: se transporta in butelii de presiune, autocisterne. Se asigura protectia impotriva deteriorarii fizice. Se recomanda depozitareala exteriorar sau intr-o cladire separata.

-stingere: se intrerupe scurgerea gazului. Se foloseste apa pentru racira recipientelor aprinse si a celor din apropiere. Incendiile se sing cu pulberi stingatoare, apa pulverizata, spuma chimica, bioxid de carbon.

La stingerea intr-un volum inchis concentratia minima eficienta de bioxid de carbon este de 43% vol. Folosirea azotului nu este eficienta. Protectia se asigura cu costume de protectie si aparate izolante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate