Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Butindiol hoch2c ≡ cch2oh


Butindiol hoch2c ≡ cch2oh


Butindiol HOCH2C ≡ CCH2OH

Se foloseste ca intermediar important in procesul Reppe de fabricare a butadienei.

Se obtine din acetilena si formaldehida.

Pericol de:

-incendiu: substanta sub forma de cristale. Densitatea 1,120. Punctul de topire 58 oC, punctul de fierbere 238 oC, densitatea vaporilor in raport cu aerul 3, temperatura de inflamabilitate 147 oC, temperatura de aprindere 152 oC, temperatura de autoaprindere 343 oC. In aer arde cu o flacara inalta, portocalie-rosiatica. Solubil in apa. Greu solubil in eter.

-explozie: in cazul cand produsul tehnic contine alcool propargilic, formeaza acetiluri explozive cu cuprul si alte metale.La incalzire sau la reactiile cu alcooli, halogenuri si saruri de metale grele (in stare incalzita), poate sa aiba loc o decompunere exploziva a butindiolului.Masuri de:

-stingere: neutralizarea arderii vaporilor de butindiol cu azot nu se poate obtine daca azotul contine peste 3% vol oxigen. Pentru acest motiv azotul tehnic nu se poate folosi la transvazarea fara pericol a produsului.

Pentru stingere este mai eficienta folosirea apei fin pulverizate, a pulberilor stingatoare si a gazelor inerte. Refularea spumei obisnuite sau a apei sub forma de jet compact poate sa duca la revarsarea lichidului din recipiente si extinderea suprafetei de ardere.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate