Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Brom BR


Brom BR
Brom BR

Se intrebuinteaza in sinteze organice, iar ca bromura de argint, la fabricarea placilor, a filmelo, a hartiei fotografice. In natura se gaseste numai sub forma de combinatii.

Pericol de:

-incendiu: lichid de culoare rosu-brun, necombustibil, cu miros specific puternic. Punctul de topire 7,3oC. Puntul de fierbere 58,78oC. Densitatea 3,19. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 5,5. Este un oxidant puternic, care reactioneaza cu multe produse. Reactioneaza cu sulful, seleniul, telurul, fosforul, arseniul, stibiul, bismutul. Reactioneaza la fel de puternic si cu alte metale, de exemplu cu potasiul, aluminiul si aurul. Caldura de reactie poate provoca aprinderea materialelor combustibile.

-toxicitate: in stare lichida si in forma de vapori, bromul arde puternic tesuturile cu care vine in contact. Bromul constituie un gaz iritant pentru ochi si pentru aparatul respirato. Efectul iritant este atat de mare incat nimeni nu ar putea ramane voluntar in prezenta bromului. Degaja vapori toxici.

Masuri de:

-stingere: in cazul uniu incendiu care a cuprins si recipiente cu brom se va utiliza cantitati mari de apa, pentru a se raci recipientele si pentru a se indeparta produsul revarsat. Peste cantitati mici de brom revarsat este recomandabil sa se toarene o solutie de tiosulfat de sodiu sau apa de var. Neutralizarea unor cantitati mari de brom se va face cu amoniac anhidru in stare de vapori, degajat de la distanta sigura.

Protectia se va asigura cu costume de protectie complete si aparate izolante.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Pompieri
Diemetildiclorsilan (CH3)2SiCl2
Notiuni despre evolutia incendiilor si clasificarea acestora
Etilmercaptan C2H5SH
Colorant organic cafeniu solubil in acetona C32H21O8N8Co
Amilena ch3 ch2 ch2 ch = ch2
Titei
1,2 Dibrom 3,3,3 Trifluorpropan CF3CHBrCH2Br
White-spirit
Neon (Ne)
Metilstirendiclorsilan CH3(CH2CHC6H4)SiCl2

loading...