Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Vinilacetilena CH2CHCCH


Vinilacetilena CH2CHCCH


Vinilacetilena CH2CHCCH.

Se foloseste la prepararea clorprenului, a cleiului carbinol, a cauciucului sintetic. Se obtine prin introducerea acetilenei intr-o solutie acida de clorura cuproasa si clorura de amoniu. In cantitati mici se obtine la fabricarea acetilenei din gaz metan in arc electric.

Pericol de:

-incendiu: gaz incolor, usor condensabil. Densitatea fata de aer 1,8. Punctul de fierbere 5,5 oC. Denitatea in faza lichida 0,7. Solubilitatea in apa 0,6% la 20 oC. Combustibil. Temperatura de autoaprindere 650 oC. Usor polimerizabila.

-explozie: formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie: inferioara 2%, superioara 100%.-toxicitate: narcotic care irita mucoasele. In concentratii mari da ameteala, cefalee, uneori greturi, varsaturi, diaree. Concentratia limita admisibila 0,01 mg/l.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in stare lichida in rezervoare sub presiune. Se va impiedica poliumerizarea prin adaugare de inhibitori. Vaporii fiind neinhibati pot insa polimeriza porducand infundarea supapei de siguranta a rezervorului. Se vor evita orice surse posibile de aprindere.

-stingere: incendiile se sting cu gaze inerte. Cu apa reactioneaza cu formare de metil-vinil-cetona.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate