Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Peroxid de potasiu K2O2


Peroxid de potasiu K2O2


Peroxid de potasiu K2O2.

Este intrebuintat ca agent de albire si pentru imbunatatirea aerului din spatii inchise. Se obtine prin oxidarea potasiului in oxigen.

Pericol de:

-incendiu: este o pulbere amorga galben-portocalie. Densitatea aparenta 2,14. Punctul de topire circa 400 oC. Este un oxidant puternic.

-explozie: amestecuri de peroxid de potasiu si substante organice, combustibile sau usor oxidabile sunt explozive si se aprind usor prin frecare sau in contact cu cantitati mici de apa. Reactioneaza energic cu apa si in cantitati mari reactia devine exploziva. Arderea trece usor in explozie.-toxicitate: este toxic prin ingerare si in contact cu pielea sau ochi.

Masuri de:

-prevenire: se va feri de socuri mecanice si de umezeala. Se depoziteaza izolat de substante organice si combustibile. Pulberea imprastiata pe jos trebuie indepartata imediat si distrusa.

-stingere: cantitati mici de materiale combustibile pot fi stinse cu pulberi uscate. Se va folosi apa numai pentru stingerea materialelor combustibile din vecinatatea peroxidului de potasiu. se va utiliza costum de protectie in timpul interventiei.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate