Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelitAeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Firmiat de metil HCOO CH3


Firmiat de metil HCOO CH3
Firmiat de metil HCOO CH3.

Larvicid pentru tutun, fructe uscate, cereale. Se intrebuinteaza amestecat cu CO2. Se obtine sintetic din formia de Na, CH3OH si SO4H2.

Pericol de:

-incendiu: lichid volatil, incolor, inflamabil. Densitatea 0,987. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 2,07. Punctul de fierbere 31,5 oC. Punctul de topire -99 oC. Temperatura de inflamabilitate -22 oC. Temperatura de autoinflamare 420 oC. Produsul poate reactiona puternic cu substante oxidante.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive intre limitele 4,4-23%.

-toxicitate: produsul prezinta o toxicitate moderata prin inhalare sau ingerare; irita ochii. Rormiatul de metil poate emite vapori toxici atunci cand este explus la temperaturi ridicate.
Masuri de:

-prevenire: recipientele de formiat de metil se depoziteaza intr-un loc rece si bine ventilat, separat de produsele oxidante. Recipientele se pastreaza in stare astupata,

-stingere: incendiile se sting cu spuma speciala, gaze inerte, pulberi stingatoare, hidrocarburi halogenate. Apa poate fi neeficace. Protectia se asigura cu costume de protectie si aparate izolante.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate