Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
Izobutilamina (CH3)2CHCH2NH2


Izobutilamina (CH3)2CHCH2NH2


Izobutilamina (CH3)2CHCH2NH2.

Este intrebuintata in diferite sinteze organice (la fabricarea ierbicidelor). Se obtine din clorura de izobutil si amoniac.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor. Densitatea 0.735. Punctul de topire -84,6 oC. Punctul de fierbere 68,6 oC. Densitatea vaporilor in raport cu aerul 2,5. Solubila in apa. Usor inflamabile. Temperatura de inflamabilitate -20 oC. Temperatura de autoinflamare 410 oC.

-explozie: formeaza cu aerul amestecuri explozive intre limitele 0,73-21,0%.-toxicitate: inhalarea vaporilor produce iritatia usoara a mucoaselor.

Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza de preferinta in aer liber in rezervoare atmosferice. Depozitele interioara se vor amplasa in cladiri rezistente la foc.

-stingere: incendiile se sting cu apa pulverizata cu adaos de muiant, spuma chimica si mecanica. In spatii inchise se pot folosi gaze inerte. Se va folosi masca cu cartus filtrant.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate