Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
Utilizarea indicatorilor de performanta


Utilizarea indicatorilor de performanta
Utilizarea indicatorilor de performanta

Cand se utilizeaza indicatorii de performanta este recomandabil sa se tina cont de urmatoarele observatii:

modul in care sunt folosite dotarile si resursele astfel incat sa se evidentieze efectul unor actiuni corective luate in scopul prevenirii pierderilor sau imbunatatiri activitatii;

modul in care sunt folositi anumiti factori intensivi ai activitatii astfel incat cei care planifica activitatea sa poata decide cand si unde sunt necesare resurse suplimentare;
calitatea serviciilor oferite proprietarilor si operatorilor de nave;

calitatea serviciilor oferite expeditorilor, transportatorilor si altor utilizatori ai portului.

Particularitatile fiecarui port, fiecarui terminal sau grup de dane pot determina necesitatea selectarii unor indicatori specifici si stabilirea unei anumite ordini de importanta.

O analiza a activitatii este corecta daca indicatorii se inregistreaza separat pentru fiecare grup de dane. Daca datorita unor circumstante deosebite, o nava va utiliza o dana care nu este destinata categoriei de marfuri respective, acest lucru    trebuie evidentiat si inregistrat separat.

De asemenea, indicatorii de performanta pentru grupe de dane din aceiasi clasa, dar cu o pozitionare diferita in interiorul portului, trebuie evidentiati si inregistrati separat; pe de alta parte se poate dovedi utila urmarirea performantei medii a unor dane dispersate dar cu caracteristici comune.

Acolo unde este posibila, evidentierea si inregistrarea indicatorilor de performanta a unui grup de dane trebuie sa se faca pe perioade de timp corespunzatoare activitatii unui anumit operator portuar sau a unei formatii manageriale astfel incat sa poata fi apreciat modul de actiune al acestora si sa li se poata stabili sarcini si responsabilitati corespunzatoare.Din cele de mai sus rezulta ca stabilirea indicatorilor de performanta ce urmeaza a fi utilizati si aria lor de aplicabilitate este o cerinta esentiala a unei analize corecte a activitatii, in caz contrar existand riscul unor concluzii eronate care pot sa influenteze in mod negativ activitatea. Desi urmarirea unui anumit indicator luat izolat se poate dovedi uneori folositoare, in special pentru a-i analiza evolutia, concluziile generale asupra unei activitati nu pot fi trase decat prin analiza unui set caracteristic si suficient de larg de indicatori de performanta care sa evidentieze fatetele multiple ale unei activitati complexe asa cum este activitatea portuara si legaturile intre acestea.

S-a aratat mai sus de ce folosirea acestor indicatori este necesara. Astfel pentru a avea o eficienta maxima, in cadrul unitatii portuare, se va prezenta in urmatoarele acei indicatori care trebuie urmariti si calculati pentru o crestere a eficientei portuare.

Exista doua grupe de indicatori mai des folositi:

a.      Indicatori de productie;

b.     Indicatori de utilizare a dotarilor portuare.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate