Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
PREGATIRI PENTRU ABANDONAREA NAVEI


PREGATIRI PENTRU ABANDONAREA NAVEI


PREGATIRI PENTRU ABANDONAREA NAVEI.SEMNALUL DE ABANDON

In cazul in care flotabilitatea navei nu poate fi mentinuta din cauza apei ambarcate datorita unor gauri de apa,in cazul iminentei rasturnari cauzate de deplasarea marfurilor de la bord sau in cazul unei explozii,incendiu se va lua masura salvarii echipajului prin abandonarea navei. Decizia de abandonare a navei este numai a comandantului navei.Ordinul poate fi transmis conducatorilor ambarcatiunilor de salvare prin semnal sonor,prin mijloace de comunicatie precum VHF sau UHF sau prin voce.Din acest moment conducatorii ambarcatiunilor de salvare sunt responsabili de lansarea mijloacelor de salvare.

Alarma de abandon poate fi data prin fluierul navei urmat de un semnal dat cu ajutorul sistemului de alarmare general.Semnalul poate fi diferit de la nava la nava asa ca este de preferat a se confrunta cu fisa de roluri care se afla in fiecare cabina. (. . . . . . . ____ cu tifonul sau sunet continuu cu alarma generala)

Fiecare membru al echipajului se va prezenta la ambarcatiunea desemnata imbracat corespunzator si avand vesta de salvare.Inaintea inceperii ambarcarii se va face prezenta pentru a se asigura ca toata lumea este prezenta.In cazul in care unul din mijloacele de salvare este de nefolosit se va astepta ordin pentru ocuparea unui loc intr-un alt mijloc de salvare.Membrii echipajului vor executa la ordin indatoririle inscrise in rolul de abandon si vor pregati lansarea mijloacelor de salvare astfel ca la ordinul comandantului barcii ea sa fie gata de a fi lansata la apa.

Urcarea la bordul unei barci de salvare se poate face :

  • cu ajutorul unei scari de la puntea de ambarcare
  • prin urcarea in barca de la puntea barcilor sau direct inainte de a fi luata de pe pozitie

In momentul in care barca este la apa ea va fi eliberata din sarmele de coborare fie ambele odata fie pe rand functie de tipul mijlocului de salvare.Aceasta operatiune necesita pregatire si va fi facuta doar la ordin de o persoana desemnata de conducatorul mijlocului de salvare.

Dupa ce toti membrii echipajului au urcat in mijloacele de salvare acestea vor fi eliberate din barbete si se vor indeparta cat mai repede de nava

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate